Bành Gan Liver Cake
#1
Postat 16 May 2013 - 10:03 AM
Banh Gan e un desert de inspiratie vietnameza.De ce se cheama si Liver Cake e simplu de ghicit.In primul rand aspectul dar si hai sa zicem si consistenta.
Eu ador deserturile gen flan, crem caramel si Banh Ganu-ul cu exotismul lui m-a cucerit imediat.
Eu reteta am gasit-o aici dar am facut jumatate din cantitatea indicata.Plus doua mici modificari.
6 oua
200 ml lapte de cocos
180 gr zahar brun
1 espresso concentrat(30 ml).Sau puteti folosi o lingurita de cafea solubila ca in reteta originala.
1 lingutita bicarbonat
un pic de praf de copt.Cat luati cu doua degete.
1 lingurita cacao
17 gr amidon.Eu de cartofi, in reteta originala era de tapioca.
Anason stelat si cardamom.
Am pus la incalzit laptele de cocos cu zaharul si aromele(anasonul si cardamomul).
Am adaugat cafeaua si am lasat la racit.
Am amestecat cacaoa, amidonul, bicarbonatul si praful de copt.
Am batut lejer ouale, am adaugat "prafurile" si la sfarsit laptele aromatizat.
Procedati rapid, nu lasati compozitia prea mult sa "respire".
Turnam compozitia intr-o forma unsa(eu doua forme de 0,50 ml).
Coaceti la 170 grade aproximativ 30 de minute.
Lasati la racit.
Si dupa macar doua ore de stat la frigider, serviti "exotismul"!
Eu cred ca puteti aromatiza laptele cum doriti.Sunt sigura ca e bun si asa simplu(cafea+cocos).
#3
Postat 16 May 2013 - 10:12 AM
Dar se face si fara cafea.Deci nu aveti scuze.
#4
Postat 16 May 2013 - 09:55 PM
Vai ce pofta mi s-a facut !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 17 May 2013 - 02:17 PM
Piscotel, la 16 May 2013 - 09:55 PM, a spus:
Vai ce pofta mi s-a facut !
Textura aia-i!
Alta aromatizare, dar la baza tot oua sunt!
yoyo, la 17 May 2013 - 12:30 PM, a spus:
Yoyo, stiu ca si tie iti plac deserturile astea gen "flan", de aluneca pe gat fara sa mesteci.
Dar nu vreau sa te omor!
#7
Postat 17 May 2013 - 05:23 PM
Pentru 400 ml lapte de cocos ar trebui 12 oua si 360g zahar, sigur nu iese prea dulce?
Tava se unge cu unt, nu?
#8
Postat 17 May 2013 - 05:35 PM
In reteta originala(am pus link) la 12 oua, 400 ml lapte cocos si 375 gr zahar.
Si eu as mai reduce din zahar.In rest nu uita sa dublezi si restul cantitatiilor(bicarbonat, amidon, cacao si cafea).
Tava se unge cu unt.
Te astept cu impresii.
#9
Postat 17 May 2013 - 08:40 PM
Sigur voi reveni cu impresii si poate chiar cu poze (trebuie sa-mi iau inima-n dinti sa incep si eu de odata si odata..)
#10
Postat 17 May 2013 - 08:57 PM
O felie poate are un ou(poate), acu depinde de felie.
Eu folosesc zahar brun si mereu reduc din cantitate.
Indrazneste, indrazneste noi te asteptam.
Si daca ai in familie un lacto uovo vegetarian te asteptam si cu idei noi de meniuri.
#11
Postat 18 May 2013 - 06:49 PM
E Ok, doar ca am gresit si am pus un praf de sare de doua ori si parca -parca n-ar fi trebuit.
Si mi s-a parut ca se cam simte si bicarbonatul...dar poate doar mi s-a parut mie. Ai mei au mancat fara sa comenteze, au definit gustul ca "interesant". Sa vedem cand vor cere si a doua portie si-n functie de asta voi hotara daca o mai fac sau nu.
#13
Postat 24 May 2013 - 07:53 PM
icecream, la 18 May 2013 - 06:49 PM, a spus:
E Ok, doar ca am gresit si am pus un praf de sare de doua ori si parca -parca n-ar fi trebuit.
Imi pare rau, de ce ai facut asta?
Eu am redus drastic bicarbonatul, fata de reteta originala(4 lingurite la 12 oua)si la cantitatea data de mine nu s-ar fi simtit neam printre atatea arome.
Sper ca in final sa te fi multumit cat de cat preparatul.
#14
Postat 25 May 2013 - 09:05 AM
As mai fi avut idei si pentru urmatoarele degustari, dar n-am mai avut prajitura.
Copila a decretat ca pentru ea a fost cea mai placuta disectie de ficat din ultimii ani
#15
Postat 25 May 2013 - 09:14 AM
Data viitoare tine sarea departe de "ficat"!