Forum Culinar: Bienenstich - Bee Sting Cake - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bienenstich - Bee Sting Cake cu miere si migdale

#1 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 May 2013 - 05:10 PM

Nu ma putui abtine sa nu-l fac, mai ales ca aveam ce trebuia prin casa :thumleft:

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-90-13687168057941.jpg

Ingrediente blat:
12g drojdie proaspata
150ml lapte
60g zahar
280g faina
2 oua
60g unt moale
1 praf de sare
vanilie

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita zahar si se amesteca sa se lichefieze.
Se cerne faina cu sarea.
Se amesteca zaharul cu laptele cald, vanilia si ouale.
Se toarna laptele si drojdia peste faina si se mixeaza (merge cu mixerul caci e moale).
Se lasa la crescut 1h, apoi se toarna intr-o tava unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 1h.
Eu am folosit o tava de 26cm diametru si a fost suficient de inalt.

Topping:
6 linguri unt
90g zahar
3 linguri miere
2 linguri smantana pt frisca (am pus 1 lingura lapte din lipsa de smantana)
1 1/2 cana migdale feliate

Se amesteca primele 4 ingrediente si se fierb la foc mediu pana se caramelizeaza. Dureaza 3-4 minute. Se ia de pe foc si se adauga migdalele felii. Se lasa sa se racoreasca putin, insa nu prea mult caci se intareste. Se pune cu lingurita peste aluat in tava si se coace la 180C 20-30 minute, depinde de cuptor.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-90-13687168665405.jpg

Crema de vanilie:
500ml lapte
3 oua
100g zahar
75g faina sau amidon (eu am pus 50/50)
vanilie

Se pune laptele la fiert cu 50g zahar.
Se separa ouale. Galbensurile se amesteca cu faina/amidonul si 2-3 linguri lapte rece sa se subtieze. Cand laptele da in clocot, se toarna in fir subtire peste galbenusuri, apoi se intoarce compozitia pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Crema de vanilie e fiarta atunci cand, daca inmuiati varful unui cutit in crema, aceasta se desprinde fara a lasa urme pe lama cutitului atunci cand s-a racit. Dureaza 5-10 minute sa o fierbeti, insa mai ales daca o faceti cu faina, nu va grabiti caci va avea gust de faina si risca sa si strice mai usor.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtineti o bezea ferma. Cat inca e fierbinte crema, se incorporeaza albusurile batute. Crema se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de vanilie. (daca folositi baton, puneti-l la fiert cu zaharul)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-90-13687169471665.jpg

Se taie blatul in 2, se umple cu crema rece si se da la rece 2-3 ore.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-90-13687168782429.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-90-13687169000907.jpg

Super bun, crocant, dar cremos, usor caramelizat..mmmm...

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-90-1368716930804.jpg
Imagine postata

#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 May 2013 - 05:38 PM

Ai fost de o rapiditate iesita din comun! Bravo, arata foarte bine!

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 May 2013 - 05:46 PM

Am avut noroc ca nu e foarte cald afara si s-au racit toate repede :thumleft:
Imagine postata

#4 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 16 May 2013 - 11:57 PM

Olguta arata absolut superb ce ai facut tu acolo! Vin si eu cu impresii in weekend.

#5 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 May 2013 - 02:38 PM

Vezi postareaCristina, la 16 May 2013 - 11:57 PM, a spus:

Olguta arata absolut superb ce ai facut tu acolo! Vin si eu cu impresii in weekend.


Spor la treaba!
Te astept cu impresii :rolleyes:
Imagine postata

#6 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 19 May 2013 - 06:29 AM

Eu am dublat cantitatile Olguta ca am facut in tava dreptunghiulara. Am facut-o pachet si am trimis-o - am si uitat sa o pozez. O sa o refac si pentru noi ca tare bine moirosea in casa. Mersi mult pt ajutor. :)

#7 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 20 May 2013 - 09:34 PM

Vezi postareaCristina, la 19 May 2013 - 06:29 AM, a spus:

Eu am dublat cantitatile Olguta ca am facut in tava dreptunghiulara. Am facut-o pachet si am trimis-o - am si uitat sa o pozez. O sa o refac si pentru noi ca tare bine moirosea in casa. Mersi mult pt ajutor. :pupic:


Ma bucur ca ti-am fost de ajutor. Si eu o refac saptamana asta ca am cerere =))
Imagine postata

#8 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 22 May 2013 - 07:09 AM

Olguta nu e prea putina crema pentru cat e de crescut blatul? Numai tu stii sa ne spui

#9 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 May 2013 - 08:50 AM

Vezi postarearedivivus, la 22 May 2013 - 07:09 AM, a spus:

Olguta nu e prea putina crema pentru cat e de crescut blatul? Numai tu stii sa ne spui


Mie nu mi s-a parut a fi putina crema. In reteta originala era chiar si mai putina. Oricum, nu e ca un tort, e mai degraba un produs de patiserie. Evident, poti face mai multa crema daca vrei :pupic:
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi