Pagina 1 din 1
Crostata gran amaretti( pricomigdale)
#1
Postat 18 May 2013 - 11:03 AM
Crostata gran amaretti(pricomigdale)
-350 grame faina,
-200 grame unt,
-2 oua,
-200 grame zahar pudra,
-100 grame amaretti(pricomigdale)macinati fin,
-3 lingurite praf de copt,
Pentru umplutura:
-250 grame gem de care aveti,eu de smochine
-30 grame cacao
-70 grame amaretti(pricomigdale) macinati fin,
-50 grame ciocolata fondanta,eu nu am mai pus
Se amesteca untul moale cu zaharul pudra.Se adauga ouale si se amesteca bine.
Apoi se adauga amaretti macinati fin si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca bine.
Se imparte in jumatate compozitia.
Se intinde jumatate din compozitie in tava de 24 diametru,si pe borduri(pe margini).
Se pune umplutura amestecand gemul cu cacao,amaretti si ciocolata rasa.
Se acopera cu restul de coca.
Se da la cuptorul incins 170 grade circa 30 -40minute.(in functie de cuptor)
Am pudrat-o cu zahar pudra.
-350 grame faina,
-200 grame unt,
-2 oua,
-200 grame zahar pudra,
-100 grame amaretti(pricomigdale)macinati fin,
-3 lingurite praf de copt,
Pentru umplutura:
-250 grame gem de care aveti,eu de smochine
-30 grame cacao
-70 grame amaretti(pricomigdale) macinati fin,
-50 grame ciocolata fondanta,eu nu am mai pus
Se amesteca untul moale cu zaharul pudra.Se adauga ouale si se amesteca bine.
Apoi se adauga amaretti macinati fin si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca bine.
Se imparte in jumatate compozitia.
Se intinde jumatate din compozitie in tava de 24 diametru,si pe borduri(pe margini).
Se pune umplutura amestecand gemul cu cacao,amaretti si ciocolata rasa.
Se acopera cu restul de coca.
Se da la cuptorul incins 170 grade circa 30 -40minute.(in functie de cuptor)
Am pudrat-o cu zahar pudra.
#2
Postat 27 May 2013 - 10:49 AM
"Mmmmm, buonooo, che e? come l'hai fatto?" asta a fost reactia la crostata
ia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale
multumesc de reteta
p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de mult
ia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale
multumesc de reteta
p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de mult
fiica dacilor
#3
Postat 28 May 2013 - 06:52 PM
bristena, la 27 May 2013 - 10:49 AM, a spus:
"Mmmmm, buonooo, che e? come l'hai fatto?" asta a fost reactia la crostata
ia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale
IMG_0325.jpg
multumesc de reteta
p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de mult
ia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale
IMG_0325.jpg
multumesc de reteta
p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de mult
Ma bucur ca ti-a placut,eu o fac destul de des .Mai ales cand vreau sa termin vreun borcan de gem inceput,fac asta sau normala tarta cu gem.
PS:intru mereu pe fuga,pentru ca micutul Leonardo nu prea a-mi lasa mult timp la dispozitie.
#5
Postat 28 May 2013 - 09:31 PM
Adriana, Ramy e mare fan al crostatei Gran Amaretti.Pusese reteta si pe forumul celalalt.
Ma bucur ca a reusit sa o aduca si aici.
Ma bucur ca a reusit sa o aduca si aici.
#7
Postat 28 May 2013 - 11:24 PM
vin cu precizarea ca am "masacrat" blatul din doua motive: nu aveam amaretti decat pentru crema, asa ca, i-am inlocuit cu aceeasi cantitate de migdale macinate si, citind ingredientele fara sa citesc si modul de preparare, l-am facut dupa metoda clasica a aluatului fraged, dar a fost bine si asa
la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta
a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele
cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta
inca o data, Ramy, multumesc de reteta
la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta
a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele
cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta
inca o data, Ramy, multumesc de reteta
fiica dacilor
#8
Postat 29 May 2013 - 10:20 AM
bristena, la 28 May 2013 - 11:24 PM, a spus:
vin cu precizarea ca am "masacrat" blatul din doua motive: nu aveam amaretti decat pentru crema, asa ca, i-am inlocuit cu aceeasi cantitate de migdale macinate si, citind ingredientele fara sa citesc si modul de preparare, l-am facut dupa metoda clasica a aluatului fraged, dar a fost bine si asa
la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta
a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele
cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta
inca o data, Ramy, multumesc de reteta
la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta
a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele
cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta
inca o data, Ramy, multumesc de reteta
Arata foarte bine,o sa incerc si eu varianta ta.
#10
Postat 09 May 2015 - 10:55 AM
#12
Postat 11 May 2015 - 11:46 AM
Eataly, la 11 May 2015 - 09:27 AM, a spus:
A fost buna, dar si dulce. Sefa a spus ca nu ar trebui cacao.
Ala(aia?) chiar nu m-a deranjat, mai mult dulcele intensiv. Am avut dulceata de smochine!
Prima bucata am savurat-o de am zis ca nu am mai mancat asa ceva bun de ceva timp.
O sa incerc umplutura mea cu mere(....) sa vad cum imi va reusi.
Aluatul este perfect!
Peter
Salutari din Bavaria
#14
Postat 11 May 2015 - 12:52 PM
Peter, la 11 May 2015 - 11:46 AM, a spus:
A fost buna, dar si dulce. Sefa a spus ca nu ar trebui cacao.
Ala(aia?) chiar nu m-a deranjat, mai mult dulcele intensiv. Am avut dulceata de smochine!
Prima bucata am savurat-o de am zis ca nu am mai mancat asa ceva bun de ceva timp.
O sa incerc umplutura mea cu mere(....) sa vad cum imi va reusi.
Aluatul este perfect!
Peter
Oooo, ce idee buna.Stii ca mere si amaretti e o combinatie strudeloasa rau!
Cacao cred ca poti sa o elimini data viitoare fara remuscari.
Dulcele nu-i bai, ca mai reduci si de la aluat daca stii ca ai un gem dulce rau.
Eu aveam un gem de piersici facut tot de Ramy si s-a pupat perfect(piersici+cacao+amaretti=Piemonte Amore )!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1