Forum Culinar: Crostata gran amaretti( pricomigdale) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Crostata gran amaretti( pricomigdale)

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 May 2013 - 11:03 AM

Crostata gran amaretti(pricomigdale)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688671982292.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688675958678.jpg

-350 grame faina,
-200 grame unt,
-2 oua,
-200 grame zahar pudra,
-100 grame amaretti(pricomigdale)macinati fin,
-3 lingurite praf de copt,

Pentru umplutura:
-250 grame gem de care aveti,eu de smochine
-30 grame cacao
-70 grame amaretti(pricomigdale) macinati fin,
-50 grame ciocolata fondanta,eu nu am mai pus

Se amesteca untul moale cu zaharul pudra.Se adauga ouale si se amesteca bine.
Apoi se adauga amaretti macinati fin si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca bine.
Se imparte in jumatate compozitia.
Se intinde jumatate din compozitie in tava de 24 diametru,si pe borduri(pe margini).

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688673367101.jpg

Se pune umplutura amestecand gemul cu cacao,amaretti si ciocolata rasa.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688672663326.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688674499657.jpg

Se acopera cu restul de coca.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688673838615.jpg


Se da la cuptorul incins 170 grade circa 30 -40minute.(in functie de cuptor)

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-162-13688675313596.jpg
Am pudrat-o cu zahar pudra.

#2 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 27 May 2013 - 10:49 AM

"Mmmmm, buonooo, che e? come l'hai fatto?" asta a fost reactia la crostata
ia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale
Imagine atasata: monthly_05_2013/post-142-1369644422515.jpg

multumesc de reteta

p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de mult
fiica dacilor

#3 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 28 May 2013 - 06:52 PM

Vezi postareabristena, la 27 May 2013 - 10:49 AM, a spus:

"Mmmmm, buonooo, che e? come l'hai fatto?" asta a fost reactia la crostata
ia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale
Atasament IMG_0325.jpg

multumesc de reteta

p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de mult

Ma bucur ca ti-a placut,eu o fac destul de des .Mai ales cand vreau sa termin vreun borcan de gem inceput,fac asta sau normala tarta cu gem.
PS:intru mereu pe fuga,pentru ca micutul Leonardo nu prea a-mi lasa mult timp la dispozitie.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2013 - 08:07 PM

Pai inseamna ca trebuie incercata :toothy6:

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2013 - 09:31 PM

Adriana, Ramy e mare fan al crostatei Gran Amaretti.Pusese reteta si pe forumul celalalt.
Ma bucur ca a reusit sa o aduca si aici.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2013 - 10:25 PM

Sper sa pot s-o fac pentru simbata :toothy6:

#7 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 May 2013 - 11:24 PM

vin cu precizarea ca am "masacrat" blatul din doua motive: nu aveam amaretti decat pentru crema, asa ca, i-am inlocuit cu aceeasi cantitate de migdale macinate si, citind ingredientele fara sa citesc si modul de preparare, l-am facut dupa metoda clasica a aluatului fraged, dar a fost bine si asa

la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta

a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele

cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta

inca o data, Ramy, multumesc de reteta
fiica dacilor

#8 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 29 May 2013 - 10:20 AM

Vezi postareabristena, la 28 May 2013 - 11:24 PM, a spus:

vin cu precizarea ca am "masacrat" blatul din doua motive: nu aveam amaretti decat pentru crema, asa ca, i-am inlocuit cu aceeasi cantitate de migdale macinate si, citind ingredientele fara sa citesc si modul de preparare, l-am facut dupa metoda clasica a aluatului fraged, dar a fost bine si asa

la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta

a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele

cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta

inca o data, Ramy, multumesc de reteta

Arata foarte bine,o sa incerc si eu varianta ta. :hug:

#9 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 09 May 2015 - 10:13 AM

Pare a fi buna.

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-27-14311591679666.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 May 2015 - 10:55 AM

Vezi postareaPeter, la 09 May 2015 - 10:13 AM, a spus:

Pare a fi buna.
Peter

O la laaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Ma bagati in boale! :) :) Nu livrati la pachet????? :rolleyes: Ca io n-am nici o sansa sa fac asa ceva in casa... :)

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2015 - 09:27 AM

Vezi postareaPeter, la 09 May 2015 - 10:13 AM, a spus:

Pare a fi buna.



Peter


Numa pare? :tongue3:

#12 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 May 2015 - 11:46 AM

Vezi postareaEataly, la 11 May 2015 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 09 May 2015 - 10:13 AM, a spus:

Pare a fi buna.



Peter


Numa pare? :)


A fost buna, dar si dulce. Sefa a spus ca nu ar trebui cacao. :tongue3:
Ala(aia?) chiar nu m-a deranjat, mai mult dulcele intensiv. Am avut dulceata de smochine!
Prima bucata am savurat-o de am zis ca nu am mai mancat asa ceva bun de ceva timp. :)
O sa incerc umplutura mea cu mere(....) sa vad cum imi va reusi.
Aluatul este perfect!

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#13 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 May 2015 - 11:52 AM

Uita-i:
am comis-o si pe asta

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 May 2015 - 12:52 PM

Vezi postareaPeter, la 11 May 2015 - 11:46 AM, a spus:



A fost buna, dar si dulce. Sefa a spus ca nu ar trebui cacao. :)
Ala(aia?) chiar nu m-a deranjat, mai mult dulcele intensiv. Am avut dulceata de smochine!
Prima bucata am savurat-o de am zis ca nu am mai mancat asa ceva bun de ceva timp. :)
O sa incerc umplutura mea cu mere(....) sa vad cum imi va reusi.
Aluatul este perfect!

Peter


Oooo, ce idee buna.Stii ca mere si amaretti e o combinatie strudeloasa rau! :tongue3:

Cacao cred ca poti sa o elimini data viitoare fara remuscari.

Dulcele nu-i bai, ca mai reduci si de la aluat daca stii ca ai un gem dulce rau.

Eu aveam un gem de piersici facut tot de Ramy si s-a pupat perfect(piersici+cacao+amaretti=Piemonte Amore :) )!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi