Ingrediente:
Pt miezul de ciocolata:
1 ciocolata neagra, min 70 % cacao
100 ml smantana lichida
Fructoza dupa gust-eu nu mai pun, dar daca va place mai dulce puteti adauga o lingura rasa
Atentie, miezul trebuie preparat cu minim 2-3 ore inainte, pentru ca se congeleaza!!!!
Pt aluat:
1 ciocolata neagra
125 g unt
150 g smantana lichida
2 oua intregi
3 linguri cu varf de cacao
3 linguri de fructoza ( cand e gata gustati fara grija aluatul si potriviti-l dupa gustul propriu)
6 linguri faina Monti( eu folosesc 3 linguri cu varf de tarate de ovaz rasnite+3 linguri cu varf de faina integrala)
1/2 plic de praf de copt
Jumatate de lingurita de esenta de rom(facultativ) , jumatate de lingurita de esenta de vanilie.
Pasi pentru executare:
Pentru miezul moale:
Intr-o craticioara foarte mica se pune ciocolata rupta bucatele in smantana lichida si se incalzeste la foc mic pana se obtine o crema groasa,Adaugati fructoza daca nu vi se pare destul de dulce.Asa fierbinte se toarna in forma de cuburi de gheata , se lasa sa se raceasca si se baga in congelator minim 2-3 ore.
Pentru briose:
Se topeste in acelasi mod ciocolata in smantana lichida, se adauga untul,fructoza, esentele, cacaoa, amestecand continuu la foc mic pana obtineti o consistenta cremoasa, fina, fara cocoloase.Se lasa sa se racoreasca putin si se toarna intr-un castron.Se adauga pe rand cate un ou, si se bate cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.Aluatul este gros, se pune in forme cu lingura, nu curge cu usurinta.
Se scot cuburile de crema din congelator,se ung formele cu unt, se umplu doar 1/3 cu compozitie si se pune deasupra cubul de crema de ciocolata congelata(nu iese frumos din forma, eu le-am scos cu coada unei lingurite), apoi se completeaza cu aluat pana la marginea de sus a formei.
Se coc la 180 grade cam 10 minute, sunt gata cand deasupra sunt inca usor umede si moi.
Nu folositi hartie, ci forme de silicon, pentru ca trebuie scoase fierbinti din forme si daca se lipeste hartia le compromiteti.
Se servesc fierbinti, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie ( conforma, bineinteles!)