Forum Culinar: Jeleuri Limoncello - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jeleuri Limoncello

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 December 2009 - 06:12 PM

Cum sunt o pofticioasa fara margini , nu puteam sa las sa-mi scape o astfel de reteta. :pupic:

Ingrediente: 100 ml limoncello( puteti folosi orice lichior de fructe aveti)
200 gr zahar
2 linguri zeama lamaie
12 gr gelatina in foi

Am pus la inmuiat gelatina in apa rece.

Imagine atasata: 59_71ae1a74165f5e221f075ef0f75001ea.jpg

Imagine atasata: 59_397a325bd32b34e6ac0b0d56ce806909.jpg

Am pus pe foc mic limoncello cu zahar si zeama lamaie.Am fiert pana s-a topit zaharul complet.

Imagine atasata: 59_361047754f17eac9b6e5bb43497b2968.jpg

Am adaugat in compozitie gelatina bine stoarsa.

Imagine atasata: 59_67a16248eeb234fb5fc6ce7f2373d27c.jpg

Am turnat compozitia in forme.Eu in paharele de plastic mici si o forma mica de silicon.

Imagine atasata: 59_d492ea7a1dd641ed44bad75a77d1ef55.jpg

Imagine atasata: 59_5be1de45aec907a682d11340a3487148.jpg

Am pus la rece pana s-a intarit bine.

Imagine atasata: 59_30044dd4a916c362b767fc8ec01b5f07.jpg

Imagine atasata: 59_a8cbb9cd4ed7051ffe4b198516f17443.jpg

Le-am tavalit prin zahar tos.

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 December 2009 - 06:17 PM

Eu am avut zahar colorat .

Rezultatul final.

Imagine atasata: 59_3fc7734b461f1124dea99178fd94a28c.jpg

Imagine atasata: 59_4f59b379af98cda80d9edf7dcfeeba84.jpg

Imagine atasata: 59_2ffd34aae2a300baa1519de61ad773c5.jpg

Imagine atasata: 59_0feabaae509ccb7b39fa481f5cceb3a4.jpg

Imagine atasata: 59_4c1924e8f1677a1850edb687ac0d667d.jpg

#3 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 21 December 2009 - 06:21 PM

Interesanta idee!! Felicitari! Au iesit foarte frumoase :pupic:

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 December 2009 - 08:00 PM

Foarte frumos arata, consistenta e ca cea a jeleurilor?

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2009 - 08:29 PM

Etaly minunate,felicitari :pupic:

#6 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 December 2009 - 08:36 PM

dooai, maica! :pupic: :drool: exact asa am facut cand le-am vazut tavalite prin zahar!

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 December 2009 - 09:38 PM

Ioiiiiiii. Trebe musai sa le-ncerc!!!! :toothy9; Gustul cum e? Dulce-acrisor? Se simte aroma de limoncello?

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 December 2009 - 09:48 PM

Multumesc fetelor, eu de cand le-am vazut numai la ele m-am gandit. :cheers:
Au exact consistenta jeleuriloe, gustul nu foarte pronuntat de limoncello!
Data viitoare eu as pune 150 gr zahar:unu , pentru ca sunt deja dulci de la zaharul de deasupra.Doi , pentru un gust mai pronuntat de limoncello.
M-am gandit ca o sa-mi fie greu sa le scot si tai , dar chiar daca se lipesc , isi revin la forma initiala fara probleme.
Eu am mancat deja 5 bucati! :toothy9;

#9 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 December 2009 - 09:49 PM

Nu mai am timp sa le fac pentru pachetele. :toothy9; Arata superb =)) si am si Limoncello. :cheers:
Imagine postata

#10 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2009 - 09:59 PM

Interesant .vorba lui Boni, am limoncello, am gelatina, zahar este,lamai sper ca am:)

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 December 2009 - 10:02 PM

Boni se fac rapid.In 2 ore ai jeleuri.

Stela, poti sa renunti la lamaie daca n-ai, pui 2 linguri in plus de Limoncello!
Nu ies foarte multe, depinde cat de mari sunt formele sau cum le taiati de mari.Mie vreo 15 bucati!

#12 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 December 2009 - 10:29 PM

Gata doamna. le-am pus in forme. aveam chiar si 2 lamai :toothy9;

#13 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 December 2009 - 11:47 PM

Eataly, geniala ideea! Sunt super pentru binedispunerea doamnelor in caz de petrecere, multumim!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#14 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 December 2009 - 07:23 AM

stella a spus:

Interesant .vorba lui Boni, am limoncello, am gelatina, zahar este,lamai sper ca am:)

Stella, io am cel mai fain limoncello! =)) {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> {SMILIES_PATH}/6.gif:P<" title="arms" />
Imagine postata

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 December 2009 - 10:32 AM

stella a spus:

Gata doamna. le-am pus in forme. aveam chiar si 2 lamai :D


Sunt curioasa! :violent1:

Bunny a spus:

Eataly, geniala ideea! Sunt super pentru binedispunerea doamnelor in caz de petrecere, multumim!


Ideea nu-mi apartine , m-am inspirat dintr-o revista! Am uitat sa spun!Multumesc Bunny, eu m-am binedispus ieri singura!

bonicelli a spus:

stella a spus:

Interesant .vorba lui Boni, am limoncello, am gelatina, zahar este,lamai sper ca am:)

Stella, io am cel mai fain limoncello! :notworthy: {SMILIES_PATH}/6.gif:clown:<" title="arms" /> {SMILIES_PATH}/6.gif:)<" title="arms" />


Pai ala e cel mai bun limoncello,primit in dar de la prieteni dragi!

#16 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2009 - 11:20 PM

Imagine atasata: 67_904b26b3ac8459ea2b0c60f7d199e928.jpgiaca-ta

si decor pe o prajitura de cioco, glazurata...Imagine atasata: 67_904b26b3ac8459ea2b0c60f7d199e928.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 67_357b16e87471da735bfd24342fb88342.jpg


#17 Useril este offline   Bonicelli 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 December 2009 - 07:08 AM

Numa' mie nu mi-au iesit. :appl: Au iesit asa ceva vascos si-mi tot bagam degetele si se ridica asa ca un fir. :evil: E drept ca am pus si sirop de menta :appl: Acum sunt in congelator.
Imagine postata

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 December 2009 - 09:40 AM

stella a spus:

iaca-ta

si decor pe o prajitura de cioco, glazurata...


Waw!Arata foarte bine, Stella!

bonicelli a spus:

Numa' mie nu mi-au iesit. =)) Au iesit asa ceva vascos si-mi tot bagam degetele si se ridica asa ca un fir. :evil: E drept ca am pus si sirop de menta :scratch: Acum sunt in congelator.


Inclin sa cred ca siropul de menta e de vina! Dar ai marit si cantitatea de gelatina?
Asa si eu cand le scoteam din forma , se intindeau, dar isi reveneau rapid la forma initiala!
Poate recuperezi ceva din ele , Boni! :|

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi