
Golesc incet incet dulapurile.Ma pregatesc de vacanta.
Cautam o reteta cu pesmet, dar nu vroiam sa fac savarine.Savarinele imi plac dospite.
Am gasit pe blogul "Panza e presenza" o reteta potrivita.
Mariabianca a pus ciocolata dark rasa, eu am pus felii de mere.
Alegeti voi.

200 gr pesmet
200 gr amaretti batuti cu facaletul
180 gr zahar(eu, brun)
250 gr frisca lichida sau crema de lapte pentru gatit
3 oua
1 lingura praf de copt
Amestecati zaharul cu frisca lichida.

Adaugati cele 3 galbenusuri.Amestecati si mai bine si adaugati pesmetul, amaretti si praful de copt.

Adaugam acum albusurile batute bine si le incorporam cu delicatete.

Daca ati optat pentru ciocolata rasa adaugati aproximativ 100 de grame.Eu am adaugat doua mere feliate si presarate cu scortisoara.Forma mea de tort are 24 cm diametru.
Am copt la 180 grade aproximativ 30 de minute.

Daca aveti pesmet facut de voi e perfect.Reduceti costurile la zero aproape.
