Aceasta reteta am invatato de la o brazilianca,in Italia,si o prestez in Romania,globalizarea de'
Vazind cit de mult v-a placut'' pollo a la cacciatora'',va propun si aceasta reteta,la fel de simpla si de gustoasa.
Sper sa va placa la fel de mult.
Pentru garnitura de cartofi,avem nevoie de:cartofi,unt,folie de aluminiu,sare(si dupa gustul meu piper)
Pentru frittata(omleta):3 cepe,4oua(mari),parmezan ras(cit va lasa inimioara1-4linguri),nucsoara(dupa gust),ulei de masline,sare, piper
Am fiert cartofii in apa cu sare ca la paste 8 minute de cind incepe sa fiarba apa
In timp ce firb cartofii nu stam,taiem ceapa grosier,batem ouale cu telul para,cu nucsoara,parmezanul, sarea si piperul.
Folia de aluminuiu o taiem patrate,ungem fiecare patrat cu unt,presaram cu sare(piper).Scurgem cartofii,si-i ungem si pe ei cu unt,presaram cu sare.
Cartofii ii dau la cuptorul dinainte incins.II coc direct pe tabla cuptorului verificinu-i cu furculita sau o scobitoare daca sunt patrunsi.Ai mei s-au facut o data cu omleta dar acu' depinde de foc.
Inabus ceapa cu aproximativ 4 linguri de ulei de masline,la foc mic cu un fir de apa cu capac
Aici e tot ''spilu''retetei focul dulce cu capac 30 de minute fara sa o ardem,asa trebuie sa arate la final:
Amestec ceapa inabusita cu ouale,si prajim in tigaia incinsa cu putin ulei.Atentie sa n-o ardeti.O intoarcem ajutindu-ne de capacul tigaii.
Asa arata la final
Si o sectiune in farfurie
Si inca una
Sper sa va placa reteta asta.Cartofii i-am servit si cu alte ocazii pt. invitatii mei,ca si garnitura la fripturi,au marele atu ca nu te pun in situatia sa cureti in farfurie de fata cu toti,minjindu-te de cenusa,si incurcindu-te de coji prin farfurie(desi asta este una dintre placerile pe care ti-l ofera cartoful copt pe jar dealtfel)
Iar omleta daca o fac vara normal ca nu dau drumul la cuptor sa coc cartofi,imi fac o super mega salata marreeee!!!!
Sper sa va inspire si aceasta reteta.
Pagina 1 din 1
La frittata di cipolle con patate al forno
Arata acest topic
Pagina 1 din 1