Forum Culinar: La frittata di cipolle con patate al forno - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La frittata di cipolle con patate al forno

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2009 - 07:50 PM

Aceasta reteta am invatato de la o brazilianca,in Italia,si o prestez in Romania,globalizarea de'
Vazind cit de mult v-a placut'' pollo a la cacciatora'',va propun si aceasta reteta,la fel de simpla si de gustoasa.
Sper sa va placa la fel de mult.
Pentru garnitura de cartofi,avem nevoie de:cartofi,unt,folie de aluminiu,sare(si dupa gustul meu piper)Imagine atasata: 456_80ff2ecec68c1a225841940af391e5ad.jpg
Pentru frittata(omleta):3 cepe,4oua(mari),parmezan ras(cit va lasa inimioara1-4linguri),nucsoara(dupa gust),ulei de masline,sare, piperImagine atasata: 456_663d6b54c72c67e91459968f79ebd2d9.jpg
Am fiert cartofii in apa cu sare ca la paste 8 minute de cind incepe sa fiarba apaImagine atasata: 456_42d7ec41bc7a6c8d63bed0a86de221ab.jpg
In timp ce firb cartofii nu stam,taiem ceapa grosier,batem ouale cu telul para,cu nucsoara,parmezanul, sarea si piperul.
Folia de aluminuiu o taiem patrate,ungem fiecare patrat cu unt,presaram cu sare(piper).Scurgem cartofii,si-i ungem si pe ei cu unt,presaram cu sare.Imagine atasata: 456_5f6749c0c85b2cb384cf92e713b76844.jpg
Cartofii ii dau la cuptorul dinainte incins.II coc direct pe tabla cuptorului verificinu-i cu furculita sau o scobitoare daca sunt patrunsi.Ai mei s-au facut o data cu omleta dar acu' depinde de foc.
Inabus ceapa cu aproximativ 4 linguri de ulei de masline,la foc mic cu un fir de apa cu capacImagine atasata: 456_1c942cbdc3f95d275c1e373cc27a4ec0.jpg
Aici e tot ''spilu''retetei focul dulce cu capac 30 de minute fara sa o ardem,asa trebuie sa arate la final:Imagine atasata: 456_f7886b832b1414503dcdc269e723af51.jpg
Amestec ceapa inabusita cu ouale,si prajim in tigaia incinsa cu putin ulei.Atentie sa n-o ardeti.O intoarcem ajutindu-ne de capacul tigaii.Imagine atasata: 456_a43d3400debf74a655eed71c26bc77c6.jpg
Asa arata la finalImagine atasata: 456_c54699f06849118084e1b9c6fccebfee.jpg
Si o sectiune in farfurieImagine atasata: 456_ed4b2c2997f396cb69c99f731348a606.jpg
Si inca unaImagine atasata: 456_21c247b4b812a8f4961e4dc35cfe0c66.jpg
Sper sa va placa reteta asta.Cartofii i-am servit si cu alte ocazii pt. invitatii mei,ca si garnitura la fripturi,au marele atu ca nu te pun in situatia sa cureti in farfurie de fata cu toti,minjindu-te de cenusa,si incurcindu-te de coji prin farfurie(desi asta este una dintre placerile pe care ti-l ofera cartoful copt pe jar dealtfel) :pupic:
Iar omleta daca o fac vara normal ca nu dau drumul la cuptor sa coc cartofi,imi fac o super mega salata marreeee!!!!
Sper sa va inspire si aceasta reteta. :appl: :drool:

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 December 2009 - 02:25 AM

Oau! Super reteta asta! O s-o-ncerc precis! :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi