Forum Culinar: Rulouri de vinete la cuptor - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulouri de vinete la cuptor

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2013 - 06:36 PM

Am facut reteta asta deja de 2 ori in 10 zile, miine o refac, cred ca va fi reteta verii pentru mine, imi place la nebunie.
Se poate face pe etape, intr-o zi se fac pe gratar vinetele, intr-alta se asambleaza in tava si se coc, se pot minca foarte bine si reincalzite.
Ingrediente:
- vinete felli grillate
- prosciutto cotto
- o brinza de genul casului ( eu am folosit pecorino fresco)
- pesmet
- usturoi
- busuioc
- sos de rosii
Eu pesmetul l-am facut direct in Thermomix amestecat cu busuiocul si usturoiul, iar sucul de rosii e cel facut de mine vara trecuta.
O colega se plingea ca facutul vinetelor felii pe gratar ii ia o multime de timp, eu le pun pe gratar si apoi fac alte chestii in timp ce ele se fac, cind e vremea ma duc sa le intorc si tot asa, in nici un caz nu stau sa ma uit la ele in timp ce se fac asa ca nu mi se pare deloc o mare problema.
Ca de obicei de calitatea materiei prime va depinde bunatatea produsului finit :sad3:

Pe fiecare felie de vinata se pune o felie de prosciutto cotto si un cub de brinza, se ruleaza si se aseaza intr-o forma cu putin sos de rosii, deasupra se pune inca un pic de sos si se acopera cu amestecul de pesmet, busuioc si usturoi, se coace 15-20 de minute la 200°C.
Imagine atasata: monthly_07_2013/post-4-13730419662089.jpg

#2 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 July 2013 - 07:05 PM

Arata asa de apetisant, ca parca simt mirosul si pesmetul crocant! :sad3: Orice are vinete mi se pare si mie mincare de vara, sper sa ma apuce cheful de gatit si sa le fac si eu.

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 July 2013 - 07:55 PM

foarte bun!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2013 - 09:00 PM

Vezi postareaCarmella, la 05 July 2013 - 07:05 PM, a spus:

sper sa ma apuce cheful de gatit si sa le fac si eu.

mie mi-a revenit :sad3:
mai apoi acu' folosesc la greu cuptorasul mic

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2013 - 09:00 PM

Vezi postareaaura, la 05 July 2013 - 07:55 PM, a spus:

foarte bun!

mie, repet, mi-au placut foarte mult.

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 July 2013 - 08:59 AM

Adriana, parca te-ai vorbit cu Cerra sa ma ucideti incet, dar sigur, cu casul ! :71:

daca primesc aprobare sa folosesc un cascaval, incerc reteta. daca nu, tot o fac, ca mor de pofta ! :sad3:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 July 2013 - 11:34 AM

Foloseste linistita, eu am tradus cas pentru ca mi se pare ca e cel care semana cel mai mult cu cel folosit de mine, e mai delicat fiind proaspat, tinar, si nu predomina gustul lui, in felul asta atit vinata cu rosia, cit prosciutto cu brinza sunt aproape egale ca gust si nu predomina nici unul peste celelalte. Dar binenteles ca fiecare poate folosi ce brinza are si ii place.

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 July 2013 - 07:57 PM

mda, asta cred ca le-ar placea si carnivorilor mei, mai ales cu genul asta parfumat de carne.
merci de idee, Adriana, iar voua sa va fie de bine!

#9 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 July 2013 - 08:24 PM

Foarte bine arata!!!!!!!!!

Saptamana viitoare, primesc iarasi pecorino romanesc (cas nesarat cu gaurici stors foarte bine) :hug: si trebuiesc incercate vinetele tale ca par asa de apetisante!!!!! :hug:

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2013 - 08:48 PM

Multumesc :hug:

#11 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 July 2013 - 10:59 PM

Eu le-am facut pentru cina. Bune rau si au iesit si estetic frumos...

Fara prosciutto, doar cu branza (feta la mine), sos de rosii si topingul de pesmet. Foarte bun, eu ador vinetele si deci stiam ca merg la sigur. Sa vad cum o sa placa la popor. Mi-a placut in special crusta de pesmet...

Adriana, daca imi permiti o sugestie, data viitoare as incerca sa le pun in straturi, ca la lasagna si cu pesmetul deasupra. Crusta e esentiala!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#12 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 08 July 2013 - 09:26 AM

Astea le fac si eu azi,ca mai am doua vinete in frigider.Pesmet nu am,dar oare daca macin tarate sau naut nu merge?Cred ca da,sau?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#13 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 July 2013 - 10:14 AM

Vezi postareapetunie, la 08 July 2013 - 09:26 AM, a spus:

Astea le fac si eu azi,ca mai am doua vinete in frigider.Pesmet nu am,dar oare daca macin tarate sau naut nu merge?Cred ca da,sau?


Macina painica cu tarate daca esti la dieta sau, burger/wassa.

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 08 July 2013 - 12:35 PM

Aaaa,am niste grisine cu ceapa pe care nu le vrea nimeni.Nu neaparat de dieta,cerra,dar nu ma mai duc la magazin numai pt pesmet.O sa va zic deseara cum am facut si cum au iesit =))
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#15 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 08 July 2013 - 03:28 PM

Adriana, arata tare bine rulourile!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 July 2016 - 09:05 AM

And again
rulou in nascare
Imagine atasata: monthly_07_2016/post-4-14677886981858.jpg
pesmet
Imagine atasata: monthly_07_2016/post-4-14677887152956.jpg
coapte
Imagine atasata: monthly_07_2016/post-4-14677887292097.jpg
mincate
Imagine atasata: monthly_07_2016/post-4-1467788741752.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi