Forum Culinar: Tort Lapte de Pasare - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort Lapte de Pasare varianta

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 16 July 2013 - 06:39 PM

Tort Lapte de Pasare(varianta)

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-162-13739927284584.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-162-13739908558935.jpg

Am scris varianta pt ca am vazut mai multe retete diferite,eu am ales-o pe asta,in care folosesc galbenusurile la blat,si aceeasi cantitate de albusuri la crema.

Pentru blat avem nevoie de :
-4 galbenusuri,
-100 gr. zahar,
-160 gr. faina,
-100 gr. smantana dulce(panna da cucina)
-100 grame unt,
-1 lingurita praf de copt.

Pentru crema avem nevoie de:
-4 albusuri,
-100 gr. unt,
-300 gr. zahar,
-200 ml. lapte,
-15 gr. foi gelatina.

Pentru glazura :
-3 linguri zahar,
-3 linguri cacao,
-3 linguri lapte,
-50 gr. unt.

Prepararea blatului.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul bine.Apoi se adauga smantana(panna da cucina),dupa aceea untul la temperatura camerei.La sfarsit faina cu praful de copt.Se pune in tava si se niveleaza(eu am decis sa-l fac tortul mai mic,dreptunghiular,deci dupa scoaterea din cuptor,l-am taiat pe latime in tava,asa mi-au iesit 2 foi de blat).
Se da la cuptor 180 grade cam 20-25 minute.La sfarsit deschideti cuptorul si-l lasati in cuptor sa se raceasca.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-162-1373990621209.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-162-13739907365114.jpg

Crema de lapte:
Intr-o craticioara se pune laptele si foile de gelatina,se pune la foc mic pana se topesc foile de gelatina,amestecand mereu si avand grija sa nu fiarba laptele,trebuie sa ajunga doar la punctul de fierbere dar sa nu fiarba.Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Se amesteca untul moale cu zaharul la viteza mica,si se adauga incet compozitia de lapte si gelatina.
Separat se bat bine albusurile spuma cu un praf de sare.
In compozitia de albusuri se pune compozitia de lapte,amestecand la viteza mica.
Se taie blatul pe latime,sau cum doriti,se pune pe prima foaie cam 1,5 cm de crema,se pune a 2-a foaie,si restul de crema si se da la frigider 2 ore.
Glazura.Se pun la foc zaharul,cacao si laptele pana se topeste zaharul.Se ia de pe foc,se lasa un pic la racit si se adauga untul.Se toarna glazura pe tort,ar fi ideal doar sa miscati tortul fara sa va folositi de cutit sau de altfel de ustensile.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-162-13739924744054.jpg

#2 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2013 - 02:55 PM

9Ramy9 de ieri de cand ai postat reteta mi-am propus sa o fac cat mai repede. Trebuie sa cumpar smantana si o prepar.Am sa vin si cu poza, bineinteles. Smantana e cea lichida pentru gatit sau cea obisnuita?
Imagine postata

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 July 2013 - 04:33 PM

Arata tare bine tortul, trebuie incercat neaparat. :thumleft:

#4 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 July 2013 - 04:39 PM

Vezi postareaCarmen L, la 17 July 2013 - 02:55 PM, a spus:

9Ramy9 de ieri de cand ai postat reteta mi-am propus sa o fac cat mai repede. Trebuie sa cumpar smantana si o prepar.Am sa vin si cu poza, bineinteles. Smantana e cea lichida pentru gatit sau cea obisnuita?

Smantana cea lichida de gatit.Sper sa va placa daca o faci.Eu nu prea fac dulciuri unde se folosesc oua crude,de exemplu la asta albusurile,dar acum am siguranta prospetimii oualelor.Sursa sigura gainile noastre.

Vezi postareaLa-Chef-A, la 17 July 2013 - 04:33 PM, a spus:

Arata tare bine tortul, trebuie incercat neaparat. :drool:

Astept impresii,sau daca gasiti o varianta mai buna,astept variante.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi