Forum Culinar: Paine cu malai, rosii uscate si rozmarin - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine cu malai, rosii uscate si rozmarin

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 July 2013 - 09:07 PM

O paine buna, merge bine ca aperitiv langa o branzica.

300 g faina alba
100 g malai
drojdie proaspata
250 ml lapte
2 linguri ulei
sare
rozmarin uscat
rosii uscate in ulei

Se procedeaza ca la o paine obisnuita, se amesteca faina cu malaiul si sarea.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13741741809039.jpg

se amesteca drojdia cu laptele caldut si se lasa 10 min sa se umfle, apoi se adauga peste faina.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13741741937057.jpg

Se framanta bine cu cele 2 linguri de ulei. Aluatul va fi un pic moale. Se lasa la crescut 1 h apoi se inglobeaza rosiile taiate marunt si rozmarinul.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13741742028641.jpg

Se pune in tava si se mai lasa la crescut inca 1 h,

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13741742114021.jpg

dupa care se da la cuptor. Se scoate cand e gata!

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13741742218533.jpg

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 04 August 2013 - 09:05 AM

Vezi postareaaura, la 18 July 2013 - 09:07 PM, a spus:

O paine buna, merge bine ca aperitiv langa o branzica.

300 g faina alba
100 g malai
drojdie proaspata
250 ml lapte
2 linguri ulei
sare
rozmarin uscat
rosii uscate in ulei

Se procedeaza ca la o paine obisnuita, se amesteca faina cu malaiul si sarea.

Atasament 2013-07-18 09.01.35.jpg

se amesteca drojdia cu laptele caldut si se lasa 10 min sa se umfle, apoi se adauga peste faina.

Atasament 2013-07-18 09.27.02.jpg

Se framanta bine cu cele 2 linguri de ulei. Aluatul va fi un pic moale. Se lasa la crescut 1 h apoi se inglobeaza rosiile taiate marunt si rozmarinul.

Atasament 2013-07-18 11.40.52.jpg

Se pune in tava si se mai lasa la crescut inca 1 h,

Atasament 2013-07-18 11.52.37.jpg

dupa care se da la cuptor. Se scoate cand e gata!

Atasament 2013-07-18 14.37.01.jpg



Foarte interesanta ideea, cred ca merge de minune cu masline sau branza..nu ai nevoie de rosii...sunt incluse deja :appl: asa ca merita incercata.

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 August 2013 - 01:12 PM

Da Roth, merge bine cu branza si masline, dar noi am mancat-o si cu icre si nu am auzit plangeri. :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi