Pagina 1 din 1
Rillettes de Canard
#1
Postat 02 October 2013 - 01:51 PM
A facut cineva? Cum se face? Din rata întreaga sau doar din anumite parti? Se amesteca si alte grasimi,carnuri... de exemplu daca rata nu are destula grasime, ca cineva a curatat-o si aruncat-o?
Stiu ca pot citi pe net, dar ma intereseaza daca cineva cunoscut îmi poate spune cîte ceva din propria experienta, ca stiti cum e cu informatiile de pe net. Multumesc
Stiu ca pot citi pe net, dar ma intereseaza daca cineva cunoscut îmi poate spune cîte ceva din propria experienta, ca stiti cum e cu informatiile de pe net. Multumesc
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 02 October 2013 - 03:51 PM
Maya , eu am facut dintr-o ratza mare si grasa acum vreun an. Am dezmembrat ratza , am topit o bucata de grasime apoi am calit ceapa cu bucatzile de ratza ( si un catzel de usturoi , mie mi se pare ca indulceste prajeala). Apoi am acoperit cu ceva apa , sare, piper ,nucsoara, ceva condimente- eu am pus de Craciun , cu cuisoare , ceva scortzisoara....o leaca de cimbru...un deget de vin si am fiert in Kukta. Cand a fost gata am luat pielea , am luat carnea de pe oase , am mai fiert iar si apoi am maruntzit....
Eu cred ca potzi sa pui si alta grasime , de ce nu , ceva gen untura de porc sau de pasare.
Mi-ai adus aminte....n-ar fi rau sa-l fericesc pe d-l Mutti....
Hmmmmmmmmmmm
Eu cred ca potzi sa pui si alta grasime , de ce nu , ceva gen untura de porc sau de pasare.
Mi-ai adus aminte....n-ar fi rau sa-l fericesc pe d-l Mutti....
Hmmmmmmmmmmm
#4
Postat 02 October 2013 - 07:31 PM
Multumesc, fetelor
Vad ca voi ati ales carnea de pe ciolane. Am citit 1-2 retete pe niste site-uri franceze. Acolo lasau bucatile de carne pe ciolane, doar pielea o dadeau jos la topit.
Deci cum e mai bine. Se lasa la fiert cu tot cu ciolane sau nu?
Bobita, arata minunat ceea ce ai pregatit tu, dar la noi castanele n-au succes deloc. Deci eu vreau sa pregatesc rata în genul rilleteului clasic, cel cu untura deasupra, la borcan. Poate mai gasesc ceva inspiratii pîna mîine, cînd ma pun pe treaba
Vad ca voi ati ales carnea de pe ciolane. Am citit 1-2 retete pe niste site-uri franceze. Acolo lasau bucatile de carne pe ciolane, doar pielea o dadeau jos la topit.
Deci cum e mai bine. Se lasa la fiert cu tot cu ciolane sau nu?
Bobita, arata minunat ceea ce ai pregatit tu, dar la noi castanele n-au succes deloc. Deci eu vreau sa pregatesc rata în genul rilleteului clasic, cel cu untura deasupra, la borcan. Poate mai gasesc ceva inspiratii pîna mîine, cînd ma pun pe treaba
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 02 October 2013 - 08:14 PM
Maya, la 02 October 2013 - 07:31 PM, a spus:
Multumesc, fetelor
Vad ca voi ati ales carnea de pe ciolane. Am citit 1-2 retete pe niste site-uri franceze. Acolo lasau bucatile de carne pe ciolane, doar pielea o dadeau jos la topit.
Deci cum e mai bine. Se lasa la fiert cu tot cu ciolane sau nu?
Bobita, arata minunat ceea ce ai pregatit tu, dar la noi castanele n-au succes deloc. Deci eu vreau sa pregatesc rata în genul rilleteului clasic, cel cu untura deasupra, la borcan. Poate mai gasesc ceva inspiratii pîna mîine, cînd ma pun pe treaba
Vad ca voi ati ales carnea de pe ciolane. Am citit 1-2 retete pe niste site-uri franceze. Acolo lasau bucatile de carne pe ciolane, doar pielea o dadeau jos la topit.
Deci cum e mai bine. Se lasa la fiert cu tot cu ciolane sau nu?
Bobita, arata minunat ceea ce ai pregatit tu, dar la noi castanele n-au succes deloc. Deci eu vreau sa pregatesc rata în genul rilleteului clasic, cel cu untura deasupra, la borcan. Poate mai gasesc ceva inspiratii pîna mîine, cînd ma pun pe treaba
Eu am lasat carnea pe ciolane. Mi se pare ca are gust mai bun.
Eu am avut reteta de rata si castane si invitatii mei de la Revelion erau mari fani, asa ca am profitat si am facut-o. Poti incerca rilettes reteta clasica-e pe acelasi principiu.
#6
Postat 04 October 2013 - 09:41 AM
Maya, la 02 October 2013 - 01:51 PM, a spus:
A facut cineva? Cum se face? Din rata întreaga sau doar din anumite parti? Se amesteca si alte grasimi,carnuri... de exemplu daca rata nu are destula grasime, ca cineva a curatat-o si aruncat-o?
Stiu ca pot citi pe net, dar ma intereseaza daca cineva cunoscut îmi poate spune cîte ceva din propria experienta, ca stiti cum e cu informatiile de pe net. Multumesc
Stiu ca pot citi pe net, dar ma intereseaza daca cineva cunoscut îmi poate spune cîte ceva din propria experienta, ca stiti cum e cu informatiile de pe net. Multumesc
Poti face din toata rata sau doar din partile carnoase, depinde ce ai.
Iti trebuie unturica, neaparat, pentru aceasta bomba calorica. In cel mai rau caz, daca nu ai de rata, poti pune de porc.
Eu am invatat reteta in Franta si zice sa topesti untura, sa faci rata bucati cu tot cu oase, s-o sarezi piperezi si condimentezi cu nucsoara si s-o innabusi la foc mic, in untura, timp de cel putin 4 ore, sau pana se desface usor in fasii, amestecand sa nu se prinda. Se pune dafin si cimbru, care se scot la sfarsit. Apa se pune doar la nevoie. In loc de apa se poate pune un pic de coniac sau de calvados. Cand e gata, se gusta si se mai condimenteaza dupa gust, apoi se pune carnea faramata cu 2 furculite (sau tocata daca vrei mai fine rillettele)in recipiente de sticla, impreuna cu o parte din untura in care a fiert.
#7
Postat 07 October 2013 - 10:02 PM
Merci mult, bellamama
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 07 October 2013 - 10:02 PM
Maya, eu am dat numai pielea Jos si AStA nu la inceput....a iesit. Si e Mai putzin de munca. La retzetele de pe net scrie ca es despielitzeaza ratza inainte de fierbere. Eu n-am facut-o.
#9
Postat 10 October 2013 - 02:04 AM
Maya, ce ai facut cu rata? Am una sa o fac diseara ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10
Postat 10 October 2013 - 12:09 PM
Am facut-o la cuptor
Pe urmatoarea rata însa, rilletes scrie
Merci pentru idei
Pe urmatoarea rata însa, rilletes scrie
Merci pentru idei
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Arata acest topic
Pagina 1 din 1