Cele 2 mousse-uri se imbina perfect, mousse-ul de cioco e dulce, cel de pere e racoritor.
Mousse cioco:
-55g ciocolata neagra de calitate
-250ml (1cup) frisca lichida
-2 galbenusuri
-1/4 cup zahar
-1/2 cup unt la temperatura camerei
-1 lingura extract de vanilie (natural, nu artificial)
-1/3 cup cacao pudra
Ciocolata se rupe in bucati si se topeste la bain-marie cu putin unt.
Frisca lichida se bate pana cand devine ferma.
Galbenusurile se mizeaza cu zaharul pana se deschid la culoare. Se incorporeaza untul topit (mixat la viteza mica), apoi ciocolata topita si extractul de vanilie. Apoi se incorporeaza cacaoa si jumatate din cantitatea de frisca si se mixeaza pana la uniformizare. Restul de frisca se incorporeaza amestecand cu o lingura de lemn, fara mixer. Se toarna intr-o forma de tort cu marginile detasabile, forma unsa cu unt si presarata cu cacao. Se da la rece minim 30 minute, timp in care se prepara mousse-ul de pere.
Mousse pere:
- 5-6 pere bine coapte
- 1/2 cup zahar
- 1 lingurita esenta vanilie
- 10g gelatina pudra
- 250ml (1cup) frisca lichida
Perele se curata de coaja si de samburi si se taie bucatele mici. Se pun pe foc cu putina apa (cat sa le acopere), cu 2 linguri de zahar si cu esenta de vanilie. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand lichidul scade la jumatate. Se scurg (se pastreaza lichidul), se mixeaza pana devin un piure si se lasa la racit. In lichidul scurs se topeste gelatina (cand inca lichidul e cald). Frisca se bate cu restul de zahar pana se intareste. Cand perele sunt racite se mixeaza cu lichidul in care s-a umflat gelatina, apoi se incorporeaza frisca cu o lingura de lemn (fara mixer).
Se pune amestecul peste mousse-ul de cioco si se lasa la frigider minim 6 ore sau de pe o zi pe alta.
A doua zi se trece cu cutitul in interiorul formei ca sa desprindem mousse-urile de margine, se scoate marginea, se orneaza cu frisca, felii de pere, scortisoara, ciocolata, ce vreti voi si se serveste rece.
![Imagine atasata: monthly_10_2013/post-120-13824735962507.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_10_2013/post-120-13824735962507.jpg)