Fursecuri italiene
#1
Postat 26 October 2013 - 11:28 PM
Oricum iese un fursesc fin un pic sfarimicios dar si umed in acelasi timp si se poate pastra la congelator.
#2
Postat 27 October 2013 - 05:48 PM

Probabil punea praf de copt si bicarbonat sau amoniac, aici se foloseste praful de copt si amoniacul, bicarbonatul mai putin, in special in retet traduse din strainatate.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.
#3
Postat 27 October 2013 - 05:56 PM
baking soda = bicarbonat de sodium
#4
Postat 28 October 2013 - 02:15 AM
Cand alaturi de praful de copt se mai pune si bicarbonat de sodiu, inseamna ca reteta contine si ingrediente acide, cum ar fi iaurtul, otetul, mierea, lamaie, suc de fructe.
Eu imi aduc aminte de corabioare, le mancam in fiecare zi in pauza mare, dar nu am incercat niciodata sa le reproduc. Le-am mancat din nou, destul de recent, la o amica marocana, dar din pacate nu am reteta.
#5
Postat 28 October 2013 - 10:43 AM
#6
Postat 28 October 2013 - 11:31 AM
Lizura, la 26 October 2013 - 11:28 PM, a spus:
Oricum iese un fursesc fin un pic sfarimicios dar si umed in acelasi timp si se poate pastra la congelator.
Lizuco, da-ne mai multe detalii, daca ai
#7
Postat 31 October 2013 - 03:08 AM
aura, la 28 October 2013 - 02:15 AM, a spus:
Eu imi aduc aminte de corabioare, le mancam in fiecare zi in pauza mare, dar nu am incercat niciodata sa le reproduc. Le-am mancat din nou, destul de recent, la o amica marocana, dar din pacate nu am reteta.
Si mie imi placeau si tot asa, la pauza le mancam

#8
Postat 31 October 2013 - 10:04 AM

desi, vag, miroseau a amoniac.
vad ca pe net sunt destule retete, iar pozele mi-au trezit multe amintiri.
#9
Postat 31 October 2013 - 06:31 PM

#10
Postat 31 October 2013 - 11:37 PM
Adriana, la 31 October 2013 - 06:31 PM, a spus:

Corabioarele pe care le cumparam din comert erau sub forma de romb, cam cat palma (fara degete). Consistenta unui fursec faramicios.
#12
Postat 01 November 2013 - 06:59 PM

#14
Postat 02 November 2013 - 07:40 PM
#16
Postat 16 November 2013 - 09:51 PM
Cum e de pe alt site culinar, postez reteta cu copy-paste, ca nu cred ca am voie sa pun link:
"Reteta este minunata daca preferi fursecuri fragede care se topesc in gura!
INGREDIENTE
1 pachet de unt
1 varf de cutit sare fina
faina cat cuprinde ca sa nu se lipeasca aluatul de mana
zahar pudra vanilat
MOD DE PREPARARE RETETA CORABIOARE- FURSECURI FRAGEDE
Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun in tava de copt neunsa. Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi pe suprafata rulourilor care, astfel, se vor aplatiza usor. Cu un cutit nezimtat se taie feliute. Se coc la cuptor incins cam 10-12 minute. Trebuie sa ramana aproape albe. Se scot pe un platou si, fierbinti, se pudreaza cu zahar praf vanilat din belsug. Sunt bune dupa ce se racesc."
Poza e la fel cu cea de mai sus, pusa de Moatza.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#17
Postat 17 November 2013 - 12:39 AM
Ingrediente:
500g faina
200g untura sau 250g unt
180g zahar pudra
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita otet
1 ou
zahar pentru pudrat
esente
Se mixeaza untura cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga oul si otetul (si esentele), apoi faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Se amesteca/framanta usor apoi se intinde aluatul sub forma de fitil cu diametrul de 3cm. Se aplatizeaza usor, se imprima un decor sub forma de santulete pe toata suprafata (cu o furculita), se taie in forma de romb, se pun in tava cu modelul in sus si se coc la 180C. Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar pudra din belsug.
Sper sa va iasa daca o incercati.