Forum Culinar: Fursecuri italiene - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri italiene

#1 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 26 October 2013 - 11:28 PM

Cred ca am mai intrebat cindva demult...e o prajitura gen fursec...si seamana la gust si consistenta daca isi aduce aminte cineva cu "corabioarele din vremea de demult din cofetarii. Stiu ca continea baking powder si baking soda. Nu m-am lamurit exact la baking powder care e corespondenta in romania... cred ca e bicrabonat de amoniu si bicarbonat de sodiu...la vremea respectiva am intrebat-o pe cucoana intalianca de ce pune doi agenti de crestere...si mi-a zis ca asa trebuie...nu prea convingator argument...dar fursecurile au fost suficient de imbietoare.

Oricum iese un fursesc fin un pic sfarimicios dar si umed in acelasi timp si se poate pastra la congelator.
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2013 - 05:48 PM

Fursecuri e prea generic :-* eu nu-mi amintesc ce-s corabiarele de care zici
Probabil punea praf de copt si bicarbonat sau amoniac, aici se foloseste praful de copt si amoniacul, bicarbonatul mai putin, in special in retet traduse din strainatate.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.

#3 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 27 October 2013 - 05:56 PM

baking powder = praf de copt
baking soda = bicarbonat de sodium
A cat is a friend fur-ever !

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 28 October 2013 - 02:15 AM

Cum zice Uma, baking powder e praful de copt. Praful de copt are in compozitie bicarbonat de sodiu si un alt component acid. In contact cu lichidele, cele doua componente reactioneaza si se degaza CO2.

Cand alaturi de praful de copt se mai pune si bicarbonat de sodiu, inseamna ca reteta contine si ingrediente acide, cum ar fi iaurtul, otetul, mierea, lamaie, suc de fructe.

Eu imi aduc aminte de corabioare, le mancam in fiecare zi in pauza mare, dar nu am incercat niciodata sa le reproduc. Le-am mancat din nou, destul de recent, la o amica marocana, dar din pacate nu am reteta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 October 2013 - 10:43 AM

Eu nu te pot ajuta,dar poate gasesti totusi ceva asemanator in indexul de retete cu fursecuri pus de Adriana http://artaculinara....uri-de-craciun/

#6 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 October 2013 - 11:31 AM

Vezi postareaLizura, la 26 October 2013 - 11:28 PM, a spus:

Cred ca am mai intrebat cindva demult...e o prajitura gen fursec...si seamana la gust si consistenta daca isi aduce aminte cineva cu "corabioarele din vremea de demult din cofetarii. Stiu ca continea baking powder si baking soda. Nu m-am lamurit exact la baking powder care e corespondenta in romania... cred ca e bicrabonat de amoniu si bicarbonat de sodiu...la vremea respectiva am intrebat-o pe cucoana intalianca de ce pune doi agenti de crestere...si mi-a zis ca asa trebuie...nu prea convingator argument...dar fursecurile au fost suficient de imbietoare.

Oricum iese un fursesc fin un pic sfarimicios dar si umed in acelasi timp si se poate pastra la congelator.


Lizuco, da-ne mai multe detalii, daca ai
fiica dacilor

#7 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 31 October 2013 - 03:08 AM

Vezi postareaaura, la 28 October 2013 - 02:15 AM, a spus:



Eu imi aduc aminte de corabioare, le mancam in fiecare zi in pauza mare, dar nu am incercat niciodata sa le reproduc. Le-am mancat din nou, destul de recent, la o amica marocana, dar din pacate nu am reteta.


Si mie imi placeau si tot asa, la pauza le mancam :notworthy:
A cat is a friend fur-ever !

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 October 2013 - 10:04 AM

chiar le pastrez o amintire placuta :notworthy:
desi, vag, miroseau a amoniac.
vad ca pe net sunt destule retete, iar pozele mi-au trezit multe amintiri.

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 October 2013 - 06:31 PM

Aratati-mi si mie o poza ca i-am zis lu google fursecuri corabioare si rezultatele au toate formele =))

#10 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 31 October 2013 - 11:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 October 2013 - 06:31 PM, a spus:

Aratati-mi si mie o poza ca i-am zis lu google fursecuri corabioare si rezultatele au toate formele =))

Corabioarele pe care le cumparam din comert erau sub forma de romb, cam cat palma (fara degete). Consistenta unui fursec faramicios.
A cat is a friend fur-ever !

#11 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 November 2013 - 04:05 PM

ia Adriana! poze de pe net.

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-100-13833146606371.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-100-1383314679135.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-100-13833146973411.jpg

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 November 2013 - 06:59 PM

Multumesc, imi pare rau dar nu le cunosteam nici precum corabiare si nici aici nu le-am vazut niciodata in forma asta :D

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 November 2013 - 01:35 AM

sa fie oare vorba de prăjiturile grecești "kourabiedes"?

#14 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 November 2013 - 07:40 PM

alea nu-s inmuiate in sirop? erau prea multe si bune, nu le mai tin minte dupa nume.

#15 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 November 2013 - 07:49 PM

alea cu sirop sunt loukoumades :)

#16 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 November 2013 - 09:51 PM

Nu am mancat niciodata corabioare, dar azi am dat intamplator peste reteta...., vad ca nu are nici un agent de crestere!...
Cum e de pe alt site culinar, postez reteta cu copy-paste, ca nu cred ca am voie sa pun link:

"Reteta este minunata daca preferi fursecuri fragede care se topesc in gura!

INGREDIENTE

1 pachet de unt
1 varf de cutit sare fina
faina cat cuprinde ca sa nu se lipeasca aluatul de mana
zahar pudra vanilat

MOD DE PREPARARE RETETA CORABIOARE- FURSECURI FRAGEDE

Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun in tava de copt neunsa. Cu ajutorul unei furculite se traseaza dungi pe suprafata rulourilor care, astfel, se vor aplatiza usor. Cu un cutit nezimtat se taie feliute. Se coc la cuptor incins cam 10-12 minute. Trebuie sa ramana aproape albe. Se scot pe un platou si, fierbinti, se pudreaza cu zahar praf vanilat din belsug. Sunt bune dupa ce se racesc."

Poza e la fel cu cea de mai sus, pusa de Moatza.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#17 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 November 2013 - 12:39 AM

Corabioare - mi-a aprins un beculet numele asta apoi mi-am amintit ca am primit reteta la cursul de cofetar. Nu am incercat-o inca desi am avut in plan la un moment dat.

Ingrediente:
500g faina
200g untura sau 250g unt
180g zahar pudra
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita otet
1 ou
zahar pentru pudrat
esente

Se mixeaza untura cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga oul si otetul (si esentele), apoi faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare. Se amesteca/framanta usor apoi se intinde aluatul sub forma de fitil cu diametrul de 3cm. Se aplatizeaza usor, se imprima un decor sub forma de santulete pe toata suprafata (cu o furculita), se taie in forma de romb, se pun in tava cu modelul in sus si se coc la 180C. Cand sunt gata, se pudreaza cu zahar pudra din belsug.

Sper sa va iasa daca o incercati.
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi