Melonpan sunt niste bulci dulci cu crusta crocanta. Nu are gust de pepene galben cum poate v-ati fi asteptat, denumirea vine de la aspectul crapat al pepenului galben.
Se fac doua aluaturi, unul tip biscuit, crocant, iar celalalt din interior e de tip cozonc (brioche).
Aluatul crocant:
- 200 gr faina
- 80 gr unt moale
- 60 gr zahar
- 1 ou mare (60 g)
- 1 lingurita praf de copt
Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga oul batut, putin cate putin. Se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza fara a insista.
Aluatul se ruleaza si se inveleste in plastic. Se tine la frigider cel putin 1h.
Aluatul briosa:
- 270-300 gr faina (depinde de faina, aluatul sa fie ca la cozonac)
- 120 gr lapte sau apa
- 1 ou mare (60 g)
- 30 gr zahar
- un praf de sare
- 6 gr drojdie uscata
- 60 gr ciocolata taiata
- 80 gr unt moale
Se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia. Se bate usor oul si se amesteca cu laptele. Se adauga incet in amestecul uscat si se amesteca bine. Se framanta 5 min.
Se adauga untul moale, taiat bucati. Aluatul va fi moale, nu disperati. Se framanta din nou 10 mine pana devine lucios si elastic.
Se inglobeaza ciocolata taiata si se lasa la crescut 1h.
Daca aveti timp, dupa ce aluatul a crescut il puteti framanta odata usor si il puneti in frigider pentru inca 1h.
Se scot de la frigider aluaturile. Se taie ruloul de biscuite in 12 bucati. La fel si aluatul cozonac, se imparte in 12 bile egale.
Aluatul crocant se intinde intre 2 foi de plastic si se aseaza peste o bila de aluat-cozonac. Se inveleste frumos si se presara zahar tos deasupra.
Se fac cateva crestaturi si se lasa la crescut 1h.
Se coace la 350 F (mediu) pentru 15 min. Eu le-am lasat un pic cam mult, nu trebuie sa se coloreze foarte tare.
Pagina 1 din 1
Melonpan cu ciocolata patiserie japoneza
#1
Postat 29 October 2013 - 04:20 PM
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#2
Postat 29 October 2013 - 05:40 PM
Aura, ce complicat mi se pare! io-s varza la aluaturi.
Felicitari ptr harnicie si curaj!
Felicitari ptr harnicie si curaj!
#3
Postat 30 October 2013 - 02:39 AM
Pare complicat, ca si mie mi-a trebuit multe luni sa ma apuc. Dar odata ce am inceput, merge usor. Sunt 2 aluaturi simple, unul de cozonac si unul de fursecuri. Apoi devine un pic mai migalos, dar nu e greu, iar rezultatul e unul bun.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1