Mi-a placut tare mult reteta asta si cred ca am sa o mai fac asa ca v-o povestesc si voua, eu am modificat un pic originalul.
Ingrediente:
dovleac bucatele
o varza mica
eu am folosit muschi tiganesc, reteta prevedea kaiser, sunca afumata
o ridiche de iarna, reteta prevedea telina da' io n-am avut, dar cred ca poate fi si omisa
ulei de masline
sare si piper
pentru crumble:
50 gr faina
50 gr parmigiano ras
50 gr unt
sare
Am oparit citeva minute in apa fierbinte varza intreaga si apoi am scos primele frunze cu care am captusit forma. Eu am oparit varza intreaga dar se pot opari numai frunzele pentru ca varza oricum se gateste din nou.
Intr-o tigaie am gatit dovleacul si ridichea cu foarte putin ulei si dupa aceea varza taiata fisii si le-am pus pe rind in forma, reteta prevedea mai multe straturi, eu pina la urma am facut doar unul dintre fiecare
Deasupra am pus muschiul tiganesc taiat bucatele.
Pentru crumble se amesteca untul cu faina si parmigiano si apoi se framinte cu degetele pentru a obtine un amestec de farimuri care se aseaza deasupra legumelor
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C pentru 30 de minute, legumele inauntru sunt toate deja coapte, trebuie doar crumble-ul sa se coaca
Sectiune, mie mi-a placut foarte mult pentru ca imi plac toate ingredientele asa ca impreuna stau foarte bine, si crumble-ul crocant de deasupra e foarte interesant
Pagina 1 din 1
Varza si dovleac in straturi la cuptor
#2
Postat 12 November 2013 - 11:47 PM
Interesanta combinatia. Cred ca si mie mi-ar placea, am sa o fac cat de curand.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#3
Postat 13 November 2013 - 11:14 AM
Grozav arată rețeta asta, Adriana! Și cred că-i și gustoasă.
Pot pune și ridiche și țelină dacă am în cămară, nu? Cred că ridichea poate fi inlocuită cu o gulie, ce credezi?
Cred c-o fac in weekend, că tot am în plan să hăcuiesc un dovleac mare luat pentru o tartă cu dovleac pe care am tot amânat s-o execut.
Acu mai rămâne să văd cu ce pot înlocui afumătura din varianta ce-o voi croșeta pentru fică-mea...Poate cu ciuperci tăiate grob și cubulețe de cașcaval afumat printre ele.
Pot pune și ridiche și țelină dacă am în cămară, nu? Cred că ridichea poate fi inlocuită cu o gulie, ce credezi?
Cred c-o fac in weekend, că tot am în plan să hăcuiesc un dovleac mare luat pentru o tartă cu dovleac pe care am tot amânat s-o execut.
Acu mai rămâne să văd cu ce pot înlocui afumătura din varianta ce-o voi croșeta pentru fică-mea...Poate cu ciuperci tăiate grob și cubulețe de cașcaval afumat printre ele.
#4
Postat 13 November 2013 - 10:21 PM
Eu zic ca putem da friu imaginatiei, ingredientelor care ne plac, lasind varza, dovleacul si mai ales crumble-ul. In rest putem si scoate carnea si inlocui sau adauga brinza.
Sigur ca merge si cu gulia sau chiar doar cu varza si dovleac numai, eu pe ele le-as lasa asa cum sunt, varza ca-mi place si dovleacul pentru ca da un pic de dulce
Faceti schimbari si experimente si veniti cu impresii.
Sigur ca merge si cu gulia sau chiar doar cu varza si dovleac numai, eu pe ele le-as lasa asa cum sunt, varza ca-mi place si dovleacul pentru ca da un pic de dulce
Faceti schimbari si experimente si veniti cu impresii.
#5
Postat 14 November 2013 - 02:55 AM
Io, sincer sa fiu, o sa evit combinatia asta. Dovleac si varza... Oricat frau as da imaginatiei mele... nu, asta nu!
Tot asa cum evit si marea delicatesa belgiana de somon afumat, cu ceapa tocata pe deasupra, pus pe un pesmet si baut sampanie le langa... bleah!
Tot asa cum evit si marea delicatesa belgiana de somon afumat, cu ceapa tocata pe deasupra, pus pe un pesmet si baut sampanie le langa... bleah!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#6
Postat 14 November 2013 - 07:57 AM
E tare interesanta combinatia!O sa incerc si eu,dar cu ceva piept de pui putin afumat.Mersi,Adriana ca ne-ai impartasit reteta!
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#7
Postat 20 November 2013 - 09:51 AM
Am facut-o luni, pentru noi cu șunculiță afumată iar pentru copil cu ciuperci și alge. Nu am poze să pot dovedi- la noi în timpul săptămânii fiecare mănâncă cum ajunge acasă și eu nu am telefon cu cameră foto, dar ambele variante au fost foarte apreciate. Eu zic că se potrivesc foarte bine gusturile, foarte bine se integrează și firmiturile cu unt și parmezan în ansamblu. Mulțumesc Adriana pentru rețetă, cu siguranță o voi repeta curând.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1