Forum Culinar: Covrigei la tigaie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Covrigei la tigaie

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 December 2009 - 07:52 PM

Covrigei buni , buni , usor de facut.
Reteta apartine surorilor Simili.

Am pregatit mai intai uleiul aromat:2 catei usturoi zdrobiti
150 ml ulei masline extra virgin
3 linguri patrunjel tocat
ardei iute uscat (eu n-am pus )

Imagine atasata: 59_1897b6ba0458be2c95337cefbc1c413e.jpg

Pentru covrigei:500 gr faina
25 gr drojdie
250 ml apa calda
50 ml ulei masline
10 gr sare

Drojdia dizolvata cu apa calda.

Imagine atasata: 59_94d21c9a73e79ce56011b5ed578181b5.jpg

Amestecam restul ingredientelor si framantam bine un aluat elastic dar nelipicios.

Imagine atasata: 59_7f92b0ef55bb96b5631c0c311dc6474e.jpg

Lasam 30 de minute la crescut.Dupa care formam suluri lungi cam 10 cm de grosimea degetului mic.Formam covrigei, noduri(nodini).

Imagine atasata: 59_e00b5c6a67b7ee99e412313dd1416c7d.jpg



Imagine atasata: 59_ccddecc6d9a7b4ceec84d8ed0d843ee9.jpg

Pe foc mare punem o tigaie la incins.Adaugam o ligura de ulei de masline.Nu trebuie sa se prajasca ci doar sa coaca.Adaugam covrigeii.Unul langa altul, fara sa-i suprapunem .Acoperim tigaia cu capac. Lasam 4-5 minute fara sa ridicam capacul.Nu trisati.

Imagine atasata: 59_f0c8a73c96ca501c1eacb78d209fdd6c.jpg

Dupa 4 minute ii intoarcem.

Imagine atasata: 59_871744b916c3c6eb9bd104e4f68779d3.jpg

Coacem iar 4-5 minute , dupa care ii scoatem sii inmuiem rapid in uleiul cu arome.

Imagine atasata: 59_7487da93bf25aa430768d056cb7c6000.jpg

Dupa care sarati dupa gust.Serviti la un pahar de vin rosu. =))

Imagine atasata: 59_03e40da294a9497a5a0807b5d16fca38.jpg

Imagine atasata: 59_58430e1879d844012c5c855805283934.jpg

Doua observatii: eu as pune mai mult usturoi , dupa gusturiile mele.Si am facut jumatate de cantitate, si bine am facut, pentru ca riscati sa le mancati pe toate dintr-o data! =))

Ah, si inca ceva: la prima tura am pus doua liguri de ulei , dar e prea mult.La a doua tura a fost perfect , atat cat sa nu se lipeasca.Si nu uitati : nu ridicati capacul in primele 4 minute , controlati si daca mai e cazul mai lasati un minut.

#2 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 22 December 2009 - 11:01 PM

ce faina idee
imi place ultima poza
par usor de facut
Imagine postataImagine postata

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2009 - 11:06 PM

Ce frumoase! :appl:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 December 2009 - 10:09 AM

Misha a spus:

ce faina idee
imi place ultima poza
par usor de facut


Sunt usor de facut , la cat sunt de buni... =))

Adriana a spus:

Ce frumoase! :scratch:


Grazie , Adriana , noi i-am mancat pe toti aseara. :o Cand se racesc sunt usor crocanti, si aromati cu uleiul cu patrunjel si usturoi...mmmmm, aluneca pe gat .

#5 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 04 January 2010 - 01:37 AM

Nu puteam sa incep anul decit bucatarind, nu? :tongue3: Asa ca am ales o reteta usoara (sar'na Eataly) , dar care sa faca impresie buna mincailor.
Excelenti covrigeii astia,Imagine atasata: 119_4c3836d084af01d897cf9e856ceb18ba.jpg pe care i-am servit, conform instructiunilor, cu vin rosu.Imagine atasata: 119_de553defb39ee61ee198ac14763c6e05.jpg

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2010 - 12:09 PM

ariel a spus:

Nu puteam sa incep anul decit bucatarind, nu? :) Asa ca am ales o reteta usoara (sar'na Eataly) , dar care sa faca impresie buna mincailor.


Cu placere! Sunt buni rau, asa-i!Eu nu m-am lasat pana nu i-am mancat pe toti.Si ma bucur ca ai respectat reteta pana la sfarsit:nelipsitul vin rosu! :(

#7 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 04 January 2010 - 02:44 PM

Eataly a spus:

ariel a spus:

Nu puteam sa incep anul decit bucatarind, nu? :lol: Asa ca am ales o reteta usoara (sar'na Eataly) , dar care sa faca impresie buna mincailor.


Cu placere! Sunt buni rau, asa-i!Eu nu m-am lasat pana nu i-am mancat pe toti.Si ma bucur ca ai respectat reteta pana la sfarsit:nelipsitul vin rosu! :drool:

Anul asta sint docila :blob8: ...Si stii ce-am mai facut? Am pus 4 catei de usturoi, nu 2 cum erau in reteta, caci parca ziceai ca,dupa gustul tau, mergeau mai usturoiati. Si-au mers!

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2010 - 03:26 PM

Yesssss! Stiam eu ca putem aduce imbunatatiri retetei! :lol:

#9 Useril este offline   rym 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 January 2010 - 07:27 PM

uite ca pe asta nu o mai stiam. covriji la tigaie!! Doamne cate am invatat de la voi toate. Sarumana si numai flori. :sad1: :lol: :D

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi