Covrigei buni , buni , usor de facut.
Reteta apartine surorilor Simili.
Am pregatit mai intai uleiul aromat:2 catei usturoi zdrobiti
150 ml ulei masline extra virgin
3 linguri patrunjel tocat
ardei iute uscat (eu n-am pus )
Pentru covrigei:500 gr faina
25 gr drojdie
250 ml apa calda
50 ml ulei masline
10 gr sare
Drojdia dizolvata cu apa calda.
Amestecam restul ingredientelor si framantam bine un aluat elastic dar nelipicios.
Lasam 30 de minute la crescut.Dupa care formam suluri lungi cam 10 cm de grosimea degetului mic.Formam covrigei, noduri(nodini).
Pe foc mare punem o tigaie la incins.Adaugam o ligura de ulei de masline.Nu trebuie sa se prajasca ci doar sa coaca.Adaugam covrigeii.Unul langa altul, fara sa-i suprapunem .Acoperim tigaia cu capac. Lasam 4-5 minute fara sa ridicam capacul.Nu trisati.
Dupa 4 minute ii intoarcem.
Coacem iar 4-5 minute , dupa care ii scoatem sii inmuiem rapid in uleiul cu arome.
Dupa care sarati dupa gust.Serviti la un pahar de vin rosu.
Doua observatii: eu as pune mai mult usturoi , dupa gusturiile mele.Si am facut jumatate de cantitate, si bine am facut, pentru ca riscati sa le mancati pe toate dintr-o data!
Ah, si inca ceva: la prima tura am pus doua liguri de ulei , dar e prea mult.La a doua tura a fost perfect , atat cat sa nu se lipeasca.Si nu uitati : nu ridicati capacul in primele 4 minute , controlati si daca mai e cazul mai lasati un minut.
Pagina 1 din 1
Covrigei la tigaie
#4
Postat 23 December 2009 - 10:09 AM
Misha a spus:
ce faina idee
imi place ultima poza
par usor de facut
imi place ultima poza
par usor de facut
Sunt usor de facut , la cat sunt de buni...
Adriana a spus:
Ce frumoase!
Grazie , Adriana , noi i-am mancat pe toti aseara. Cand se racesc sunt usor crocanti, si aromati cu uleiul cu patrunjel si usturoi...mmmmm, aluneca pe gat .
#5
Postat 04 January 2010 - 01:37 AM
Nu puteam sa incep anul decit bucatarind, nu? Asa ca am ales o reteta usoara (sar'na Eataly) , dar care sa faca impresie buna mincailor.
Excelenti covrigeii astia, pe care i-am servit, conform instructiunilor, cu vin rosu.
Excelenti covrigeii astia, pe care i-am servit, conform instructiunilor, cu vin rosu.
#6
Postat 04 January 2010 - 12:09 PM
ariel a spus:
Nu puteam sa incep anul decit bucatarind, nu? Asa ca am ales o reteta usoara (sar'na Eataly) , dar care sa faca impresie buna mincailor.
Cu placere! Sunt buni rau, asa-i!Eu nu m-am lasat pana nu i-am mancat pe toti.Si ma bucur ca ai respectat reteta pana la sfarsit:nelipsitul vin rosu!
#7
Postat 04 January 2010 - 02:44 PM
Eataly a spus:
ariel a spus:
Nu puteam sa incep anul decit bucatarind, nu? Asa ca am ales o reteta usoara (sar'na Eataly) , dar care sa faca impresie buna mincailor.
Cu placere! Sunt buni rau, asa-i!Eu nu m-am lasat pana nu i-am mancat pe toti.Si ma bucur ca ai respectat reteta pana la sfarsit:nelipsitul vin rosu!
Anul asta sint docila ...Si stii ce-am mai facut? Am pus 4 catei de usturoi, nu 2 cum erau in reteta, caci parca ziceai ca,dupa gustul tau, mergeau mai usturoiati. Si-au mers!
#9
Postat 07 January 2010 - 07:27 PM
uite ca pe asta nu o mai stiam. covriji la tigaie!! Doamne cate am invatat de la voi toate. Sarumana si numai flori.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1