Desi nu prea am timp sa postez va urmaresc zi de zi ..sunteti ca o familie pentru mine ,cu ajutorul vostru in urma cu 5 ani am invatat usor usor sa gatesc ,sa prajituresc si pentru asta va multumesc !
Indraznesc sa fac un apel ,sa spun pe scurt poveste unei fetite de 4 ani ..
Despre problemele ei am aflat pe facebook prin intermediul surorii mele ,Alina.
Tot pe facebook am deschis un grup ,care este valabil doar in Bacau ,unde vand briose pentru micuta Stefania .
Vindem dulciuri pentru Stefania

Number of downloads: 0
Ma bucur sa va fac cunostinta cu o fetita minunata pe nume Stefania, care a avut nenorocul de a se naste acum 4 ani si cateva luni cu o malformatie la esofag, numita ''Atrezie de esofag''( ceea ce inseamna ca trei centimetri din esofag ii lipseau).
A fost operata de 3 ori in Romania in anul 2009, in primele 3 saptamani de la nastere, insa din pacate operatiile nu au reusit si timp de sapte luni a fost hranita cu ajutorul unui furtun introdus direct in burtica.
In 2010, Stefania a fost operata in Germania unde i-a fost refacut esofagul si totul parea sa fie in ordine. Insa intoarsa in Romania, medicul care a avut-o sub supraveghere nu a depistat la timp problemele care aparusera, starea Stefaniei se inrautatea odata cu trecerea timpului si la un moment dat i s-a pus diagnosticul de ''Reflux gastro-esofagian''.
Din nefericire, diagnosticul nu era exact si a fost tratata gresit aproximativ doi ani.
A fost contactata din nou clinica din Germania anul acesta, in primavara, si pe baza datelor furnizate, au pus un nou diagnostic ''Stenoza esofagiana'', care aparuse in timp, iar daca s-ar fi intervenit la timp s-ar fi putut rezolva relativ usor.
Dupa mai multe interventii prin care s-a incercat dilatarea esofagului (sub anestezie generala, de mai multe ori in timp scurt, unui copil de 3 ani si ceva), medicul din Romania a decis ca doar o alta interventie chirurgicala o poate ajuta. Esofagul lui Stefi a ajuns intre timp la 1 mm dilatatie!
Sora mea Alina, a aflat de cazul ei la sfarsitul anului 2011, cand o prietena buna si-a exprimat dorinta de a veni in ajutorul unor cazuri grave si astfel, prin cateva cautari pe internet, a ajuns sa vorbeasca cu cea care a promovat cazul Stefaniei in mod voluntar si independent si dupa aceea, direct cu bunica fetitei, Dna Niculina Dumitrascu.
A ramas de-a lungul timpului la curent cu evolutia fetitei .
Odata cu stabilirea in luna mai a necesitatii unei noi operatii in Germania, care ar asigura o sansa la o viata sanatoasa Stefaniei, singurul obiectiv al familiei ei a devenit strangerea sumei de 22 000 Euro(plus cheltuieli de deplasare si cazare al micutei si al insotitorilor).
Bunica fetitei spune ca ideal ar fi ca la sfarsitul lunii ianuarie Stefania sa ajunga in Germania, altfel, se risca foarte mult ca, odata cu trecerea timpului, sa i se inchida definitiv esofagul.
In aceasta toamna ,sora mea le-a facut o vizita, in Copaceni, langa Bucuresti si mi-a povestit ca este exact acel tip de familie care tuturor ne place, cu oameni calzi, saritori, care te ung la suflet. Stefi este o fetita foarte inteligenta, iute la vorba, foarte deschisa cu oamenii, plina de viata, te cucereste imediat.

Pana acum, prin donatii de la oameni cu suflet, o asociatie si o companie(care a donat o suma mai mare) s-au adunat 13.000 de euro. Deci ar mai fi nevoie de aproximativ 9. 000 Euro.
Compania Nestle i-a donat lui Stefi 72 de cutii de Nutren Junior, singurul lapte pe care il poate bea (si principala sursa de hrana pe langa supele strecurate).
Pe Facebook exista o pagina unde se vand si se cumpara obiecte si banii se duc in contul lui Stefi.
Vindem si cumparam pentru Stefania
In perioada 10.10.2013-9.01.2014 este deschis un Teledon pentru Stefania in reteaua Romtelecom cu numarul 0900 900 160 la care se poate dona 5 euro per apel.

Daca vreti si aveti posibilitatea sa ajutati, o puteti face aici:
1. ING Bank:
Titular : NICULINA DUMITRASCU
ING BANK, SUCURSALA GIURGIULUI
RON: RO 12 INGB 0000 9999 0160 0322
EURO: RO 54 INGB 0000 9999 0163 2255
COD SWIFT: INGBROBU
2. Raiffeisen Bank: RON: RO63RZBR0000060016150244

3. Teledon 5 euro - apelabil doar din reteaua Romtelecom la 0900 900 160
Pentru detalii suplimentare, o puteti contacta pe Dna Niculina Dumitrascu la tel 0763.998.823,
adresa: Comuna Copaceni, str.Principala nr. 963, Jud Ilfov.
De asemenea, puteti vizualiza blogul dedicat Stefaniei,AICI
si pagina ei principala de Facebook, AICI
Va suntem foarte recunoscatoare! Sa ii oferim lui Stefi de sarbatori, in dar, o sansa la o viata normala si frumoasa!!