
Ce ziceti de o prajirura cu lamaie.Dupa mine se potriveste perfect cu atmosfera de sarbatoare.Daca o incercati sigur o treceti pe lista prajiturilor de facut de Craciun sau Revelion.Si daca nu v-am convins va mai pun o intrebare:
Va place Lamaita(Alba ca zapada)?
Prajiturica aia noastra traditionala cu foi si crema?
Ei bine, Silvia và va satisface pofta fara sa fiti nevoiti sa coaceti foi.
Cine-i Silvia?
Silvia e regina Suediei si prajitura aceasta ii poarta numele.
Nu stiu de ce ii poarta numele sau daca este preferata reginei, stiu sigur ca e usor de facut si fara pretentii.
Pentru o tava 22x30:
3 oua
200 gr zahar
340 gr faina
250 ml apa
3 lingurite rase de praf de copt
Penru crema:
150 gr unt
150 gr zahar
2 galbenusuri
sucul si coaja de la o jumatate de lamaie netratata
Mixam ouale spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa treptat, "din mers".

Si faina amestecata cu praful de copt.
Turnam in tava si coacem 20-25 de minute la 180 de grade.Facem oricum proba cu scobitoarea.
Intre timp preparam crema:
Punem untul si zaharul la topit intr-o craticioara.Amestecam mereu.

Cand obtinem un "sos" gros, adaugam galbebnusurile amestecand mereu.

Luam de pe foc si adaugam sucul de lamaie.
Intepam blatul cu furculita, daca doriti puteti sa sariti peste acest pasaj.

Turnam crema calda peste blat.Sa nu mi se scurga crema si sa obtin un strat uniform, m-am ajutat de cateva furculite.

Eu nu am presarat cocos deasupra asa cum prevedea reteta originala, ci coaja de la o lamaie netratata.

Lasati cateva ore la racit si serviti!
