Forum Culinar: Tarta de lamaie ''Simeon II'' - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta de lamaie ''Simeon II''

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 29 December 2013 - 07:04 PM

Tarta de lamaie ''Simeon II''

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-162-13883363935188.jpg


Reteta am luat-o din cartea regala de bucate.Se executa foarte rapid.
Am folosit urmatoarele ingrediente.
Pentru blat:
-250 grame biscuiti simpli,
-125 grame unt.
Pentru umplutura:
-4 galbenusuri,
-400 ml. lapte condensat,
-200 ml. suc de lamaie.
Pentru bezea:
-4 albusuri,
-200 grame zahar.

Blatul:
Sfaramati biscuitii si amestecatii cu unt(temperatura camerei).Se pune in forma de tort cu fund detasabil,presand bine.Optional se poate introduce in cuptor5-10 minute.
Crema:
Se bat galbenusurile,se adauga laptele condensat si zeama de lamaie.
Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti.
Bezeaua:
Se bat albusurile spuma,adaugand zaharul treptat,batand pana se dizolva zaharul.
Cu un pos cu margine zimtata se decoreaza,peste crema de galbenusuri.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-162-13883364469197.jpg

Se introduce la cuptorul incins la 180 grade,pentru 35 minute,pana cand bezeaua capata o culoare aurie.
In carte scria ca se serveste imediat sau la temperatura camerei.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-162-13883365535514.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2013 - 11:19 PM

Deci e totul crud pina la urma Ramo, si crema cu galbenusurile si bezeaua, nu? Se coace doar deasupra?
Arata superb.

#3 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 30 December 2013 - 11:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 December 2013 - 11:19 PM, a spus:

Deci e totul crud pina la urma Ramo, si crema cu galbenusurile si bezeaua, nu? Se coace doar deasupra?
Arata superb.

Crema cu galbenusuri eu zic ca se coace avand in vedere ca sta 35 minute la cuptor,nu mai are consistenza asa fluida,se compacteaza.Iar bezeaua este crocanta deasupra.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2013 - 07:27 PM

Mersi :notworthy:

#5 Useril este offline   Eleonora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 31 December 2013 - 03:16 PM

Ramy foarte bine arată tarta ta. O notez și sigur cât de curând o și încerc că e cu lămâie ce o ador!
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

#6 Useril este offline   oanaC 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 January 2014 - 11:22 AM

Ramy, am facut tarta asta de Revelion...dupa ce am injurat nitelus ca laptele meu condesat era fluid si neindulcit, l-am dres cu cateva linguri de zahar, am rezistat eroic si n-am adaugat amidon in crema si am pus plina de gratie bezeaua peste continutul lichid ;)
Rezultatul? o minunatie...s-a mancat in timp record, cu oftaturi si mmmmm din partea tuturor.
Multumim :)
Imagine atasata: monthly_01_2014/post-72-13890865977272.jpg

#7 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 January 2014 - 09:22 PM

Vezi postareaEleonora, la 31 December 2013 - 03:16 PM, a spus:

Ramy foarte bine arată tarta ta. O notez și sigur cât de curând o și încerc că e cu lămâie ce o ador!


Eleonora,daca-ti place lamaia e pe gustul tau.

Vezi postareaoanaC, la 07 January 2014 - 11:22 AM, a spus:

Ramy, am facut tarta asta de Revelion...dupa ce am injurat nitelus ca laptele meu condesat era fluid si neindulcit, l-am dres cu cateva linguri de zahar, am rezistat eroic si n-am adaugat amidon in crema si am pus plina de gratie bezeaua peste continutul lichid :notworthy:
Rezultatul? o minunatie...s-a mancat in timp record, cu oftaturi si mmmmm din partea tuturor.
Multumim :notworthy:
Atasament tarta lamaie.jpg

Ma bucur ca v-a placut Oana.Sa va fie de bine.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi