-500 g. carne de pasăre, ciocănele
-2 morcovi
-1 ceapă
-2 cuburi de knor (facultativ)
-1 cană orez de (250 g)
-3 linguri ulei
-boia de ardei dulce
-piper alb
Se pune carnea la fiert cu morcovii, ceapa, și cu 5 căni apă . Când începe să fiarbă, se spumează și se adaugă knor-ul (sau sare după gust).
Când carnea este fiartă, se scoate din supă, iar aceasta se strecoară.
Se folosesc 3 căni din cantitatea de supă, deci dacă e mai multă supă, restul se poate congela spre a o folosi la altceva.
Separat se pune uleiul într-o cratiță la încins, se adaugă orezul spălat, și se untește puțin până ce devine sticlos.
Atunci se adaugă 1 cană de supă, boia și piper și se mai lasă puțin să se umfle.
Într-un vas termorezistent se așează bucățile de carne, se pun 2 căni de supă și amestecul de orez.
Se introduce tava în cuptor la foc mare și se ține până ce toată zeama a scăzut, iar deasupra s-a rumenit puțin (timp în care nu se amestecă deloc).
Se așează pe un platou și se servește cald.
Pagina 1 din 1
Orez la cuptor
#1
Postat 01 January 2014 - 12:21 PM
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”
#2
Postat 02 January 2014 - 05:55 PM
Si mie imi place orezul la cuptor. Chiar am sa fac pentru azi, ca mi-au ramas resturi de la un pui la cuptor.
Eu am o varianta cu carne tocata, pentru a scurta timpii de pregatire. Adica, daca nu e timp pentru fiert carnea...
Le pun pe toate crude, carnea, orezul, telina, ardei, ceapa, ciuperci, pun apa fierbinte, un pic de otet si sos de soia, acopar cratita si o dau la cuptor.
Eu am o varianta cu carne tocata, pentru a scurta timpii de pregatire. Adica, daca nu e timp pentru fiert carnea...
Le pun pe toate crude, carnea, orezul, telina, ardei, ceapa, ciuperci, pun apa fierbinte, un pic de otet si sos de soia, acopar cratita si o dau la cuptor.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#3
Postat 03 January 2014 - 02:22 PM
aura, la 02 January 2014 - 05:55 PM, a spus:
Si mie imi place orezul la cuptor. Chiar am sa fac pentru azi, ca mi-au ramas resturi de la un pui la cuptor.
Eu am o varianta cu carne tocata, pentru a scurta timpii de pregatire. Adica, daca nu e timp pentru fiert carnea...
Le pun pe toate crude, carnea, orezul, telina, ardei, ceapa, ciuperci, pun apa fierbinte, un pic de otet si sos de soia, acopar cratita si o dau la cuptor.
Eu am o varianta cu carne tocata, pentru a scurta timpii de pregatire. Adica, daca nu e timp pentru fiert carnea...
Le pun pe toate crude, carnea, orezul, telina, ardei, ceapa, ciuperci, pun apa fierbinte, un pic de otet si sos de soia, acopar cratita si o dau la cuptor.
Mă bucur că îți place rețeta, și e foarte bună de notat și a ta, mai ales când esți în criză de timp.
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”
Arata acest topic
Pagina 1 din 1