Avem nevoie de:
-2 pahare de zahar (toate măsurile sunt cu pahar obisnuit de 200)
-3\4 pahar lapte
-3 linguri cacao
-200g unt sau 250 g margarină Unirea
-5 ouă
-1 linguriță amoniac și una bicarbonat
-2 linguri oțet
-1 1\2 pahar făină
-esență
+opțional lichior de ciocolată pentru însiropat
+zahăr pudră
Fierbem un sirop din lapte, zahăr și cacao, pe care apoi îl lăsăm să se răcească;
Separat batem bine untul( la temperatura camerei);
Turnăm 3\4 din siropul fiert și răcit peste untul bătut;(1\4 păstrăm pentru glasat)
Într-un alt vas separăm ouăle, albușurile le facem spumă iar gălbenușurile le turnăm peste compoziția pregătită anterior. În același castronaș cu sirop unt și gălbenușuri punem si amoniacul cu bicarbonatul stinse, apoi făina și la urmă albușurile;
Presărăm tava cu ulei și făina, apoi turnăm compoziția și introducem în cuptorul preîncălzit;
Se coace cca 25-30 min, cînd este gata se taie în tavă și se glasează cu siropul oprit anterior (din zahar, cacao și lapte+\- lichior)
După preferință se pudrează cu zahăr pudră și cacao.
Pagina 1 din 1
Negresa ca pe vremuri...
#1
Postat 06 January 2014 - 11:18 PM
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”
Arata acest topic
Pagina 1 din 1