Culmea ca sunt atatea titluri pe prima pagina si niciunul nu-ncepe cu frappe.
Let me play the starter then (chiar daca nu e sezon):
De cateva veri incoace am inceput sa-nlocuiesc expresso-ul cu frappe-ul.
Si-am tot experimentat diverse metode de creare, incepand de la banalul plic 3in1 ice_saracie pana la formula perfecta la care am ajuns anul trecut (bine, perfecta in opinia mea si-a familiei).
Totul a pornit acum cativa ani de la Vama Veche, dintr-un local in care am servit cel mai bun frappe ever.
Nu mai stiu cum se numea, cert e ca gagiu' il prepara c-o bormasina in mandrina careia avea infipt un tel de mixer.
(desigur, am incercat si eu sa-mi fac unul acasa doar ca m-a prins nevasta si m-a rugat nerespectuos sa-i las telurile-n pace)
Ingrediente (per pahar 300ml)
- ness de calitate;
- gheata la cub;
- zahar brun cuburi;
- scortisoara (pt cui ii place);
- lapte proaspat;
- inghetata cu rom sau vanilie;
- frisca.
And of course, you'll need this:
In care se pun: doua lnguri de lapte, 3 cuburi de zahar brun, doua de gheata, o lingura de inghetata si doua de ness de calitate.(un varf de lingurita de scortisoara pentru cine e fan; se poate inlocui cu succes si cu nucsoara)
Se agita bine de tot (eventual cu o manusa pentru cine are circulatia periferica slaba), dupa care se toarna tot continutul intr-un pahar, se completeaza cu lapte dupa preferintza si se motzeaza cu frisca. Topping-uri diverse la alegerea fiecaruia.
Cu cat se agita mai mult, cu atat devine mai spumos.
Se bea cu paiul.
...nu, nu sunt gay, dar pur si simplu aceasta bautura e za sh!t. Si de ce sa dai 15 ron pe una mediocra la restaurant cand iti poti face o bomba custom acasa.
Ar trebui s-arate cam asa:
Daca mai are careva alte retete de frappe, please share !
Pagina 1 din 1
Frappe Cel mai facil mod de-ati bea cafeaua vara
#1
Postat 07 January 2014 - 01:07 PM
Nu-i problema ca-mi place sa gatesc, mai rau e ca-mi place sa si mananc.
#2
Postat 07 January 2014 - 01:32 PM
georgeleus, la 07 January 2014 - 01:07 PM, a spus:
Daca mai are careva alte retete de frappe, please share !
Ma alatur si eu cererii! Ce daca-i iarna? Cand iesim pe la vreo crasma cu prietenii, daca eu tre' sa conduc pe drumul de intoarcere acasa (si de obicei asa se intampla), eu comand frappe....
Si chiar ma gandeam zilele trecute sa caut ceva retete si sa le-ncerc. Stimate domn, esti cumva telepat? Ca mi-ai cam citit gandurile.
Tre' sa vad cum rezolv cu shaker-ul..... Bormasina avem, tel idem..... Si jupanu' precis o sa fie de acord sa mesterim un frappe folosind bormasina!
Multumesc pentru reteta!
Diseara, cand ajung acasa, pun cutiuta pentru gheata la congelator. A cam somat in ultima vreme.
#3
Postat 09 January 2014 - 09:17 AM
Foxyy, la 07 January 2014 - 01:32 PM, a spus:
Diseara, cand ajung acasa, pun cutiuta pentru gheata la congelator. A cam somat in ultima vreme.
Si ?...
Nu-i problema ca-mi place sa gatesc, mai rau e ca-mi place sa si mananc.
#4
Postat 09 January 2014 - 09:25 AM
#5
Postat 11 January 2014 - 01:29 AM
Foxyy, la 07 January 2014 - 01:32 PM, a spus:
Tre' sa vad cum rezolv cu shaker-ul..... Bormasina avem, tel idem..... Si jupanu' precis o sa fie de acord sa mesterim un frappe folosind bormasina!
Multumesc pentru reteta!
Diseara, cand ajung acasa, pun cutiuta pentru gheata la congelator. A cam somat in ultima vreme.
Iesi din somaj rapid: Pana faci rost de shacker, Pui intr-o sticla cu gura larga/borcan cu capac si agiti!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6
Postat 23 June 2014 - 09:17 AM
Evident, a reinceput sezonul frappe-urilor.
O mica precizare pentru reteta mentionata:
1) uitati de scortisoara. Acum mi-am dat seama ca datorita ei spuma iesea.... cum sa zic eu... mazgoasa. Facea o spuma de-o textura destul de ciudatica.
2) incercati cu un lapte mai slabut. Se cam simte grasimea din laptele direct de la vaca (eu am un "furnizor" bio) si pe caldurile astea e bine sa fim mai... light. Oricum in combinatie cu inghetata iesea satios.
3) ness-ul cel mai bun ramane tot AMIGO in opinia mea. Iar inghetata ALOMA.
Seturi bune !
O mica precizare pentru reteta mentionata:
1) uitati de scortisoara. Acum mi-am dat seama ca datorita ei spuma iesea.... cum sa zic eu... mazgoasa. Facea o spuma de-o textura destul de ciudatica.
2) incercati cu un lapte mai slabut. Se cam simte grasimea din laptele direct de la vaca (eu am un "furnizor" bio) si pe caldurile astea e bine sa fim mai... light. Oricum in combinatie cu inghetata iesea satios.
3) ness-ul cel mai bun ramane tot AMIGO in opinia mea. Iar inghetata ALOMA.
Seturi bune !
Nu-i problema ca-mi place sa gatesc, mai rau e ca-mi place sa si mananc.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1