Forum Culinar: Frappe - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Frappe Cel mai facil mod de-ati bea cafeaua vara

#1 Useril este offline   georgeleus 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 30-December 13
  • LocationPloiesti

Postat 07 January 2014 - 01:07 PM

Culmea ca sunt atatea titluri pe prima pagina si niciunul nu-ncepe cu frappe.
Let me play the starter then (chiar daca nu e sezon):

De cateva veri incoace am inceput sa-nlocuiesc expresso-ul cu frappe-ul.
Si-am tot experimentat diverse metode de creare, incepand de la banalul plic 3in1 ice_saracie pana la formula perfecta la care am ajuns anul trecut (bine, perfecta in opinia mea si-a familiei).
Totul a pornit acum cativa ani de la Vama Veche, dintr-un local in care am servit cel mai bun frappe ever.
Nu mai stiu cum se numea, cert e ca gagiu' il prepara c-o bormasina in mandrina careia avea infipt un tel de mixer.
(desigur, am incercat si eu sa-mi fac unul acasa doar ca m-a prins nevasta si m-a rugat nerespectuos sa-i las telurile-n pace)

Ingrediente (per pahar 300ml)
- ness de calitate;
- gheata la cub;
- zahar brun cuburi;
- scortisoara (pt cui ii place);
- lapte proaspat;
- inghetata cu rom sau vanilie;
- frisca.

And of course, you'll need this:
Imagine postata

In care se pun: doua lnguri de lapte, 3 cuburi de zahar brun, doua de gheata, o lingura de inghetata si doua de ness de calitate.(un varf de lingurita de scortisoara pentru cine e fan; se poate inlocui cu succes si cu nucsoara)
Se agita bine de tot (eventual cu o manusa pentru cine are circulatia periferica slaba), dupa care se toarna tot continutul intr-un pahar, se completeaza cu lapte dupa preferintza si se motzeaza cu frisca. Topping-uri diverse la alegerea fiecaruia.
Cu cat se agita mai mult, cu atat devine mai spumos.
Se bea cu paiul.


...nu, nu sunt gay, dar pur si simplu aceasta bautura e za sh!t. Si de ce sa dai 15 ron pe una mediocra la restaurant cand iti poti face o bomba custom acasa.

Ar trebui s-arate cam asa:

Imagine postata

Daca mai are careva alte retete de frappe, please share !
Nu-i problema ca-mi place sa gatesc, mai rau e ca-mi place sa si mananc.

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 January 2014 - 01:32 PM

Vezi postareageorgeleus, la 07 January 2014 - 01:07 PM, a spus:

Daca mai are careva alte retete de frappe, please share !

Ma alatur si eu cererii! :notworthy: Ce daca-i iarna? Cand iesim pe la vreo crasma cu prietenii, daca eu tre' sa conduc pe drumul de intoarcere acasa (si de obicei asa se intampla), eu comand frappe.... :headbang:
Si chiar ma gandeam zilele trecute sa caut ceva retete si sa le-ncerc. :tongue3: Stimate domn, esti cumva telepat? Ca mi-ai cam citit gandurile. :biggrin:
Tre' sa vad cum rezolv cu shaker-ul..... Bormasina avem, tel idem..... :lol: Si jupanu' precis o sa fie de acord sa mesterim un frappe folosind bormasina! :71:
Multumesc pentru reteta! :notworthy:
Diseara, cand ajung acasa, pun cutiuta pentru gheata la congelator. A cam somat in ultima vreme. <_<

#3 Useril este offline   georgeleus 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 30-December 13
  • LocationPloiesti

Postat 09 January 2014 - 09:17 AM

Vezi postareaFoxyy, la 07 January 2014 - 01:32 PM, a spus:


Diseara, cand ajung acasa, pun cutiuta pentru gheata la congelator. A cam somat in ultima vreme. :rolleyes:


Si ?...
Nu-i problema ca-mi place sa gatesc, mai rau e ca-mi place sa si mananc.

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 09 January 2014 - 09:25 AM

Vezi postareageorgeleus, la 09 January 2014 - 09:17 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 07 January 2014 - 01:32 PM, a spus:

Diseara, cand ajung acasa, pun cutiuta pentru gheata la congelator. A cam somat in ultima vreme. :)

Si ?...

Si........ nimic. :rolleyes: Din lipsa de memorie la purtator, dar si de oboseala crunta, n-apuc sa fac nimic acasa. :) Da' imi iau eu revansa. Eventual imi pun alarma la telefon sa sune si sa ma trimita sa pun apa la-nghetat! :)

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 January 2014 - 01:29 AM

Vezi postareaFoxyy, la 07 January 2014 - 01:32 PM, a spus:


Tre' sa vad cum rezolv cu shaker-ul..... Bormasina avem, tel idem..... :hungry: Si jupanu' precis o sa fie de acord sa mesterim un frappe folosind bormasina! =))
Multumesc pentru reteta! :toothy9;
Diseara, cand ajung acasa, pun cutiuta pentru gheata la congelator. A cam somat in ultima vreme. :hungry:

Iesi din somaj rapid: Pana faci rost de shacker, Pui intr-o sticla cu gura larga/borcan cu capac si agiti!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   georgeleus 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 30-December 13
  • LocationPloiesti

Postat 23 June 2014 - 09:17 AM

Evident, a reinceput sezonul frappe-urilor.

O mica precizare pentru reteta mentionata:

1) uitati de scortisoara. Acum mi-am dat seama ca datorita ei spuma iesea.... cum sa zic eu... mazgoasa. Facea o spuma de-o textura destul de ciudatica.
2) incercati cu un lapte mai slabut. Se cam simte grasimea din laptele direct de la vaca (eu am un "furnizor" bio) si pe caldurile astea e bine sa fim mai... light. Oricum in combinatie cu inghetata iesea satios.
3) ness-ul cel mai bun ramane tot AMIGO in opinia mea. Iar inghetata ALOMA.

Seturi bune !
Nu-i problema ca-mi place sa gatesc, mai rau e ca-mi place sa si mananc.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi