Cand Alina fiica mea, studenta la medicina la Iasi la facultate mi-a cerut sa-i fac o prajitura dupa gusturile ei si anume: ei nu-i plac prajiturile cu ciocolata ci doar cele cu nuca de cocos si crema de vanilie, m-a pus pe ganduri pentru ca nu stiam ce reteta noua as putea sa fac doar cu cateva ingrediente care imi ramasese de la sarbatori. In timp ce pregateam ingredientele si intrebandu-ma ce as putea face din ele "muza creatoare" a venit destul de repede. Asa ca i-am putut da si un nume Prajitura Coconut si iata ce a iesit!
Ingrediente:
Foile:
- 2 oua;
- 500 gr faina;
- 4 linguri de ulei;
- 150 gr zahar;
- 1 plic praf de copt;
- 5 linguri lapte;
- sare
Crema:
- 6 albusuri:
- 200 gr zahar;
- 200 gr nuca de cocos;
- 150 ml lapte,
- sare
Glazura:
- 6 galbenusuri;
- 6 linguri de faina;
- 1 pachet unt;
- 300 ml lapte;
- 250 gr zahar;
- esenta de vanilie;
- 1 ciocolata alba
Pentru a face foile amestecam cele 2 oua, cu putina sare, ulei, lapte, punem apoi faina, praful de copt si facem un aluat pe care il impartim in doua si il lasam la rece pana pregatim cremele. Aceste foi nu se coc pe dosul tavii.
Intre timp fierbem 150 ml lapte si il turnam asa fierbinte peste nuca de cocos, amestecam bine si dam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri si pregatim mai intai glazura care este da fapt o crema de vanilie. Inr-un vas punem galbenusurile, zaharul, laptele, faina, mixam putin, apoi il punem la foc mic si amestecam intruna pana se obtine o crema ca in imagine. Nu va speriati daca in timp ce amestecati se fac cocoloase, dati vasul deoparte, amestecati bine, apoi il puneti iar pe foc si tot asa pana ce dispar cocoloasele si se obtine o crema groasa. Cand e gata adaugati untul si esenta si o dati la racit. Cand aproape s-a racit o mixati pentru a obtine o crema pufoasa.
DSCN8748
Acum pregatim crema pe care o s-o punem intre foi, Se bat spuma albusurile alternand din cand in cand cate o lingura de zahar pana se obtine o spuma tare. Nuca de cocos pe care am pregatit-o o adaugam cate putin in albus si amestecam usor de jos in sus.
Intindem cu sucitorul o foaie, tapetam o tava cu hartie de copt, rulam aluatul pe sucitor, il derulam in tava, punem crema de albus pe care o intindem pe foaie, procedam la fel si cu a doua foaie.
Intepam aluatul cu o scobitoare pentru ca sa creasca uniform si dam tava la cuptor la foc mediu. Se verifica cu scobitoarea pentru a vedea cand e gata. Se da apoi la rece si cand aproape s-a racit se intinde crema de vanilie si se rade ciocolata alba deasupra.
Pofta buna !
Pagina 1 din 1
Prajitura Coconut
#3
Postat 10 January 2014 - 09:54 PM
Carmen"s page, la 10 January 2014 - 08:42 AM, a spus:
Ok! e vina mea ca nu am citit regulamentul cu atentie.
Nici o problema. Multumesc pentru promptitudine si bun venit la noi!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Arata acest topic
Pagina 1 din 1