
Ingrediente:
- 1 ardel rosu, 1 verde;
- 1 piept pui sau 3 pulpe pui;
- 2 cepe;
- 1 morcov maricel;
- 3 cubulete unt, ulei;
- sare, piper, marar, curry;
- 1 cana de 300 ml cu orez
Sos bechamel:
- 200 ml lapte;
- 1 lingura faina;
- 150 gr smantana;
- sare, piper

Punem la fiert orezul cu 4 cani de apa (trebuie sa fie mai apos), putin ulei, condimente, iar cand incepe sa clocoteasca mai lasam 10 minute sa fiarba si invartim cu o lingura din cand in cand. Taiem rondele morcovul, ceapa marunt, ardeii cubulete, punem intr-o tigaie putin unt si prajim ceapa, adaugam apoi morcovul, ardeii, condimentam. Cand e gata le punem intr-un vas si le dam deoparte. Carnea o taiem fasii, o condimentam, o prajim in putin unt.

Pentru a pregati sosul bechamel, avem nevoie de un vas in care punem laptele, smantana, faina, sare, piper, putin curry si mixam. In mod normal sosul bechamel se face altfel: se pune faina la prajt in unt, se adauga smantana si apoi cate putin lapte si se invarte intruna cu lingura pana se obtine o crema ca o smantana. Eu prefer sa nu prajesc faina, iar sosul il fac ca o crema de vanilie si anume: pun vasul cu toate ingredientele la fiert la foc potrivit si chiar de la inceput invart cu o lingura, cand vad ca se fac cocoloase dau vasul deoparte, amestec pana nu mai simt nimic pe fundul vasului, pun iar pe foc si invart, repet aceasta operatie pana obtin o crema fina si groasa ca o smantana. La urma adaug niste marar tocat.
Dupa ce am terminat facut si sosul luam un vas termorezistent si il ungem cu putin sos.

Punem un strat din jumatate de cantitate de orez, stropim cu putin ulei de masline, stratul de legume, stratul de carne si apoi ultimul strat de orez peste care stropim putin ulei de masline.


Sosul care ne-a ramas il intindem pe deasupra, inepam din loc in loc cu o furculita pentra ca sosul sa intre mai bine in orez, apoi presaram putin patrunjel. Bagam vasul la cuptor 25 minute la foc potrivit.

Spor la gatit!