Daca doriti sa faceti un aperitiv care sa fie mai interesant, va propun ceva care va inlocui cu succes clasicul cascaval taiat si asezat banal inr-o farfurie. Va ofer o varianta colorata si foarte gustoasa care va fi pe placul celor dragi.
Pentru a putea face aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 6 oua;
- 3 linguri ketchup picant;
- marar;
- 100 gr unt;
- 200-300 gr cascaval;
- 4 linguri smantana;
- 6 linguri ulei;
- 6 linguri faina
Se fac 2 compozitii. Prima se face din 3 oua care se separa, albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, faina, ketchup-ul. Se adauga pe rand cate o lingura din aceasta compozitie in albusul batut amestecand usor de jos in sus. La fel se procedeaza si cu a doua foaie cu deosebirea ca in loc de ketchup se pune marar si un pic de condimente de legume.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pune prima compozitia in jumatate de tava si a doua in cealalta jumatate, se intind uniform iar apoi se da in cuptorul preincalzit timp de 15 min la foc mediu. Se uda un prosop, se stoarce bine, se rastoarna foaia fierbinte pe prosop si se ruleaza strans, dupa care se lasa asa cateva minute. Eu am facut 2 rulade a cate 4 oua fiecre si le-am rulat in folie alimentara, de aceea foile mi-au iesit cam crapate.
Dupa ce foile asfel rulate s-au racit putjn, se desfac usor, se rade cascaval, se pun cubulete de unt, se ruleaza strans inapoi dar fara prosop si se mai dau la cuptor pentru inca 10 min.
Spor la gatit!
Pagina 1 din 1
Rulada in culori cu cascaval
Arata acest topic
Pagina 1 din 1