Pagina 1 din 1
Placinta cu carne
#1
Postat 11 January 2014 - 05:35 PM
Este o reteta pe care am facut-o deseori, este apreciata de membrii familiei si nu numai, am preparat-o pentru diverse evenimente din viata familiei cum ar fi de zilele noastre de nastere , Revelion, dar si pentru weekend-uri. Nu mai stiu de unde am luat-o, cred ca de pe internet sau dintr-o revista. Singura problema e ca dispare repede din farfurie si apar si nemultumirile din aceasta cauza.
Ingrediente:
Pentru foi eu folosesc1 pachet foietaj, dar se poae face si aluat de casa.
- 300 gr piept pui;
- 1/2 ardel verde si 1/2 ardel rosu;
- 1 morcov mic;
- 1 ceapa;
- radacina de telina;
- 3 oua;
- 5 linguri pesmet;
- marar, patrunjel;
- sare, piper
Carnea se da prin masina de tocat, ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga legumele taiate cubulete si se lasa cateva minute la fiert. Se adauga carnea, condimentele, patrunjelul, mararul, se lasa la fiert si se amesteca pana scade apa de tot, dupa care se da la rece. Cand s-a racit se adauga 2 oua si pesmetul, se amesteca si se obtine o compozitie ca in imagine.
Foietajul se imparte in doua, se obtin 2 foi care se intin putin pe latime cu sucitorul. Se pune jumatate din umplutura si se taie foaia pe fiecare parte a umpluturii ca in imagine. Se obtin niste suvite care se impletesc.
Se bate oul ramas, se muruieste rulada cu o pensula si se pune mac deasupra.
Spor la gatit!
#2
Postat 11 January 2014 - 07:18 PM
Carmen"s page, la 11 January 2014 - 05:35 PM, a spus:
34.png
Este o reteta pe care am facut-o deseori, este apreciata de membrii familiei si nu numai, am preparat-o pentru diverse evenimente din viata familiei cum ar fi de zilele noastre de nastere , Revelion, dar si pentru weekend-uri. Nu mai stiu de unde am luat-o, cred ca de pe internet sau dintr-o revista. Singura problema e ca dispare repede din farfurie si apar si nemultumirile din aceasta cauza.
Ingrediente:
Pentru foi eu folosesc1 pachet foietaj, dar se poae face si aluat de casa.
- 300 gr piept pui;
- 1/2 ardel verde si 1/2 ardel rosu;
- 1 morcov mic;
- 1 ceapa;
- radacina de telina;
- 3 oua;
- 5 linguri pesmet;
- marar, patrunjel;
- sare, piper
Vezi mai multe pe http://privestesigateste.tk/
Este o reteta pe care am facut-o deseori, este apreciata de membrii familiei si nu numai, am preparat-o pentru diverse evenimente din viata familiei cum ar fi de zilele noastre de nastere , Revelion, dar si pentru weekend-uri. Nu mai stiu de unde am luat-o, cred ca de pe internet sau dintr-o revista. Singura problema e ca dispare repede din farfurie si apar si nemultumirile din aceasta cauza.
Ingrediente:
Pentru foi eu folosesc1 pachet foietaj, dar se poae face si aluat de casa.
- 300 gr piept pui;
- 1/2 ardel verde si 1/2 ardel rosu;
- 1 morcov mic;
- 1 ceapa;
- radacina de telina;
- 3 oua;
- 5 linguri pesmet;
- marar, patrunjel;
- sare, piper
Vezi mai multe pe http://privestesigateste.tk/
arata foarte bine,dar cred ca ar trebuie sters link-ul de la sfarsit.eu asa cred
Cristina
#3
Postat 11 January 2014 - 09:42 PM
Ba este voie cu link,catre blogul sau atata vreme cat si blogul ei cuprinde linkul catre forumul arta culinara
Mac' sa cercetez blogul
F. frumoasa placinta
P.S Frumos blogul(mai ales mi-a atras atentia mancarica de cartofi cu chiftelute/parjolute,nu cred ca am mai vazut-o si am retinut ideea),dar totusi la anumite retete eu cel putin unele poze nu le vad...nush' de ce....
Mac' sa cercetez blogul
F. frumoasa placinta
P.S Frumos blogul(mai ales mi-a atras atentia mancarica de cartofi cu chiftelute/parjolute,nu cred ca am mai vazut-o si am retinut ideea),dar totusi la anumite retete eu cel putin unele poze nu le vad...nush' de ce....
#4
Postat 12 January 2014 - 12:47 PM
Geany, la 11 January 2014 - 09:42 PM, a spus:
Ba este voie cu link,catre blogul sau atata vreme cat si blogul ei cuprinde linkul catre forumul arta culinara
Mac' sa cercetez blogul
F. frumoasa placinta
P.S Frumos blogul(mai ales mi-a atras atentia mancarica de cartofi cu chiftelute/parjolute,nu cred ca am mai vazut-o si am retinut ideea),dar totusi la anumite retete eu cel putin unele poze nu le vad...nush' de ce....
Mac' sa cercetez blogul
F. frumoasa placinta
P.S Frumos blogul(mai ales mi-a atras atentia mancarica de cartofi cu chiftelute/parjolute,nu cred ca am mai vazut-o si am retinut ideea),dar totusi la anumite retete eu cel putin unele poze nu le vad...nush' de ce....
Blogul a fost in lucru dar acum e ok!
#5
Postat 12 January 2014 - 03:33 PM
Intradevar acum pot vedea pozele ! Viata lunga si prospera blogului tau
Dar revin la mancarica de cartofi cu parjolute ,ca mi-a ramas mie pe ''cretina'' era si o poza finala acolo care acum nu mai e,si sosul parea rosu(ca la mancarica de cartofi),ai pus si sos de rosii sau boia?! ca nici reteta nu specifica(aka' poate ai uitat ),ca vreau sa o fac si eu!
Dar revin la mancarica de cartofi cu parjolute ,ca mi-a ramas mie pe ''cretina'' era si o poza finala acolo care acum nu mai e,si sosul parea rosu(ca la mancarica de cartofi),ai pus si sos de rosii sau boia?! ca nici reteta nu specifica(aka' poate ai uitat ),ca vreau sa o fac si eu!
#6
Postat 12 January 2014 - 04:02 PM
Geany, la 12 January 2014 - 03:33 PM, a spus:
Intradevar acum pot vedea pozele ! Viata lunga si prospera blogului tau
Dar revin la mancarica de cartofi cu parjolute ,ca mi-a ramas mie pe ''cretina'' era si o poza finala acolo care acum nu mai e,si sosul parea rosu(ca la mancarica de cartofi),ai pus si sos de rosii sau boia?! ca nici reteta nu specifica(aka' poate ai uitat ),ca vreau sa o fac si eu!
Dar revin la mancarica de cartofi cu parjolute ,ca mi-a ramas mie pe ''cretina'' era si o poza finala acolo care acum nu mai e,si sosul parea rosu(ca la mancarica de cartofi),ai pus si sos de rosii sau boia?! ca nici reteta nu specifica(aka' poate ai uitat ),ca vreau sa o fac si eu!
Multumesc, deasemenea daca ai si tu. Se pune putina pasta de tomate, rosii sau suc de rosii, ce are fiecare prin casa.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1