Forum Culinar: Scones cu stafide si merisoare - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scones cu stafide si merisoare

#1 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 January 2014 - 11:56 AM

Reteta era doar cu stafide, dar am vazut prea tarziu ca am avut "soricei" in camara si nu mai aveam suficiente stafide. Asa ca am completat cu merisoare deshidratate.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-780-13895201766402.jpg

Ingrediente:
- 100 g stafide si merisoare deshidratate, 1 cana ceai negru tare si rece, 1 lingura rom , 85 g zahar, 2 oua medii usor batute, cca. 400 g faina, 10 g praf de copt , 100 g unt moale , coaja rasa de la o lamaie, 7 linguri lapte, 1 lingura smantana

Fructele se pun in ceaiul amestecat cu rom si se lasa cateva ore la hidratat.
Faina se cerne cu praful de copt de 2 ori. Intr-un bol mare se freaca untul spuma cu zahar , se adauga coaja rasa de lamaie, ouale si lapteele putin cate putin mixand continuu. Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt si se framanta pana cand aluatul devine moale si elastic. Se incorporeaza fructele bine stoarse de ceai. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider peste noapte( sau minim 4 ore).
Aluatul se intinde pe suprafata de lucru infainata , in grosime de cca. 1 cm. Se taie cercuri din aluat si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Smantana se bate usor cu o piscatura de zahar si una de sare. Se unge cu smantana suprafata fiecarui cerc de aluat.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade , cca.20 de minute.
Se lasa la racit pe gratar.
Se servesc cu smantana grasa si dulceata(de piersici in cazul meu).

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-780-13895204567502.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 January 2014 - 04:16 PM

:D N-am facut niciodata scones, asa ca intreb o prostie: sunt niste gogosi? Sau a ce seamana? :pupic:
Arata tare bine si le-as face...
Si inca o intrebare: aproximativ, cam cate bucati ti-au iesit? :D

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2014 - 05:28 PM

Sunt niste chifle dulci.
Mi-au iesit vreo 15 bucati , parca. Acum depinde si cat de mari /mici le faci. Eu am taiat cu un pahar cu gura de vreo 5 cm diametrul.

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 January 2014 - 03:09 AM

Phonix, arata foarte bine scones. E interesant de stiut de ce ai pus aluatul in frigider, ca nu e facut cu drojdie. Eu stiam ca se lucreaza la rece, untul, laptele, inclusiv faina e bine de tinut cateva ore la frigider. Amestecat apoi totul cat mai repede, taiat si la cuptor, ca sa iasa textura aia aerata specifica.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 January 2014 - 07:32 AM

Aura si eu m-am intrebat asta , nu stiu de ce ...dar asa aveam reteta ,asa am facut.In general cand fac ceva pentru prima data urmez in mare indicatiile.Ma gandesc ca fiind cu unt la temperatura camerei trebuia "racit".

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 January 2014 - 08:27 AM

Vezi postareaPhoenix, la 13 January 2014 - 05:28 PM, a spus:

Sunt niste chifle dulci.
Mi-au iesit vreo 15 bucati , parca. Acum depinde si cat de mari /mici le faci. Eu am taiat cu un pahar cu gura de vreo 5 cm diametrul.

Am inteles, multumesc frumos pentru informatii! :pupic:

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2014 - 09:54 AM

Nici eu nu le-am facut niciodata.Scones-ii tai m-au convins.Nu stiu cand dar ii fac si eu.
Raman moi si pana a doua zi?Ma gandesc sa-i pun lui Manu la scoala.

#8 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 January 2014 - 04:51 PM

Lili raman moi pana a doua zi , a treia zi deja nu mai erau asa pufosi , dar i-am bagat putin la microunde si au fost perfecti. Poate daca ii acopeream cu folie alimentara sau ii tineam in cutie de metal s-ar fi mentinut super faini si mai tarziu. Next time!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi