Forum Culinar: Batoane crocantoase - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Batoane crocantoase

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 January 2014 - 03:24 PM

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897057864402.jpg

Cred ca stiti batoanele acelea cu diverse seminte de prin magazine, eu le adoram, dar acum s-a terminat ,imi fac singura.
Se pot pune dupa bunul plac si gust propriu orice cereale, seminte va fac cu ochiul si incanta papila gustativa.

Avem nevoie de :

100 gr cranberrys
40 gr fulgi ovaz
60 gr fulgi porumb
50 gr amaranth
50 gr fistic
50 gr alune padure
30 gr susan
50 gr seminte floarea soarelui
100 gr zahar brun
100 gr miere
50 gr unt
1 lingura zeama lamaie
1 lingurita condimente de turta dulce

Semintele puteti sa va jucati cu ele.As fi pus 100 gr fulgi ovaz da nu mai aveam, asa ca am completat cu cei de porumb, daca nu va plac alunele mariti cantitatea de fistic sau invers.Totut ramane la latitudinea si gustul vostru.
Amaranth-ul daca nu va place in stare pura il puteti hidrata putin inainte,dar trebuie scurs bine apoi.
Ideea de amaranth mi-a venit de la niste mussli cu cioco si amaranth pe care i-am cumparat si-mi plac.
Cramberrys se toaca grob, alunele se rumenesc usor, apoi le-am tocat si pe ele grob, restul semintelor, mai putin amaranth-ul, le-am rumenit si pe ele putin pentru o intensitate mai mare a gustului.

Intr-un vas punem mierea, zaharul si zeama de lamaie si lasam la foc mic amestecand continuu timp de 5 minute.La final adaugam untul , amestecand pana se topeste.Toate semintele impreuna cu condimentele pt turta dulce le punem intr-un vas si turnam peste ele amestecul zahar-miere-unt.
Se amesteca si se pune compozitia pe o tava(24*24) tametata cu hartie de copt.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897056508516.jpg

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, dar micsorand la 160 grade in momentul introducerii tavii si lasam sa se coaca 20 de minute pana incep sa prinda o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie betigase, patratele sau ce forma va place.
Sunt delicioase.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897057864402.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897057982641.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2014/post-479-13897058375537.jpg

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 January 2014 - 04:37 PM

Ioana, ce conține condimentul pt turta dulce?
De când mă tot țin să fac și rețeta scrisă de Maya... Dar stai să cresc eu mare și am să fac ambele variante.
Mi-ai făcut o poftă nebună de ceva dulce.
Sorina

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 January 2014 - 06:21 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 January 2014 - 04:37 PM, a spus:

Ioana, ce conține condimentul pt turta dulce?
De când mă tot țin să fac și rețeta scrisă de Maya... Dar stai să cresc eu mare și am să fac ambele variante.
Mi-ai făcut o poftă nebună de ceva dulce.



Sa sti ca inainte de a-ti face tie pofta imi fac mie :notworthy: , sunt retete stranse cat am lipsit :floare:

Amestecul de turta dulce contine: scortisoara, cuisoare, cardamom, nucsoara, anason stelat,seminte fenicul
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi