Forum Culinar: Budinca cu paste, branza si portocale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Budinca cu paste, branza si portocale

#1 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 14 January 2014 - 06:25 PM

In timp ce ma uitam prin frigider si intrebandu-ma ce as putea gati astazi ceva dulce, dau peste niste bucatele de branza congelata, stranse de mine si puse in congelator atunci cand nimeni nu dorea sa le mai manance. Ca o paranteza, eu de obicei nu suport sa arunc mancarea exceptand cazul cand mancarea este veche si nu mai poate fi consumata.
Mi-am zis ca ar merge niste macaroane cu branza, dar parca nu eram prea incantata, asa ca ma uit in dulap si vad un plic de budinca de vanilie ramas de la sarbatori, iar in cosul de fructe vad 2 portocale frumoase pregatite sa imi sara in ajutor, si hop, deja stiam ce voi prepara! Priviti ce a iesit!

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13897162604158.png

Ingrediente (cu aproximatie):

- 700 gr branza vaca;
- 200 gr zahar;
- 1 plic budinca vanilie;
- 500 ml lapte;
- 400 gr paste;
- 2 portocale

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13897162883139.jpg

Se fierb pastele in apa cu sare timp de 10 minute, apoi se scurg de apa. Amestecam branza cu putina sare si zahar. Facem budinca asa cum scrie pe plic. Portocalele le taiem cubulete.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13897163057322.jpg

Dupa ce am pregatit toate ingredientele luam un vas si procedam astfel: punem un strat de paste, punem toata branza, apoi bucatile de portocale, iar un strat de paste. Avem 2 variante:
A. turnam budinca nefiarta peste paste si lasam la cuptor 1 ora si 15 minute.
B. turnam imediat budinca fiarta si fierbinte peste paste. Agitam vasul pentru ca crema sa patrunda bine in straturi si lasam 20 minute la cuptor. Eu am facut varianta A dar cred ca e ok si cu varianta B.

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13897163200461.jpg Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13897163353507.jpg

Sa aveti spor!

P.S. Incercati varianta B si spuneti-mi daca v-a iesit.
Eu am gustat-o si nu pot sa spun decat ca e f buna, daca o s-o preparati va veti convinge singuri daca am avut sau nu dreptate.
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#2 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 27 February 2015 - 02:44 PM

Carmen ai niste preparate foarte viu colorate si tentante. Felicitari pentru inspiratie. :hungry:

#3 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 03 March 2015 - 10:10 PM

Mi-ai facut pofta! Fac si eu ceva asemanator, dar fara budinca si doar coaja de portocala, au un parfum asa frumos, miam!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi