Cartofi sub forma de tort cu ciuperci, legume si kaiser
#1
Postat 16 January 2014 - 04:55 PM
Un atuu important pe care il are reteta este ca nu ai nevoie de un buget prea mare ca s-o faci. Eu una am avut in congelator ardeii si intregi si taiati cubulete, cartofii si ceapa de la socrii, iar pe restul nu am dat prea multi bani, in schimb a iesit un "tort" generos.
Ingrediente;
- 10 cartofi maricei;
- 500 gr ciuperci;
- 1 ceapa mare;
- 300 gr kaiser;
- 1 ardel rosu ;
- 1 ardel verde;
- 200 gr. telemea vaca;
- sare, piper
Sos:
- 2 oua;
- 1 lingura smantana;
- 200-250 ml lapte;
- marar;
- sare, piper
Glazura:
- 1 ardel rosu ;
- 1 ardel verde;
- frunze de patrunjel
DSCN8852
O sa observati ca in poza sunt niste rosii mici pentru ornat la care am renuntat pentru ca nu erau aspectuoase si deasemenea niste pasta de tomate pe care nu am mai pus-o in compozitie pentru ca riscam sa nu se vada toate culorile. Si acestea fiind zise haideti sa trecem la treaba. In primul rand vom spala ciupercile si apoi le vom fierbe 15-20 minute. Taiem cubulete ceapa, ardeii, taiem fasii kaiser-ul, spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem feliute nici prea subtiri nici prea groase si condimentam tot ce am taiat. La fel procedam si cu ciupercile adica le taiem feliute, le scurgem bine si apoi le condimentam.
DSCN8853
Luam o forma de tort, o ungem pe lateral in interior cu ulei si presaram niste faina, iar pe fund punem hartie de copt. Asezam feliutele de cartofi mai intai pe fund si apoi pe lateral ca in imagine.
DSCN8854
Eu am preferat sa nu prajesc nimic, dar daca va place prajeala puteti praji ceapa in ulei, apoi ciupercile si putin mai tarziu ardeii. Puteti pune straturile in ordinea pe care o doriti. Eu am lasat branza la urma.
DSCN8855 DSCN8858
Preparam si sosul astfel: amestecam bine oualele cu smantana, sare, piper, marar si laptele. Pentru ornat eu am taiat suvite ardeii si le-am asezat ca in imagine, voi puteti face ce model va doriti. Dupa ce am terminat de ornat, turnam sosul pe toata suprafata, agitam putin vasul, apoi tasam cu mana suprafata "tortului" pentru a fi plata si punem deasupra o folie de aluminiu.
DSCN8859
Bagam in cuptorul preincalzit la foc potrivit si cu 20 minute inainte de a fi gata luam de pe vas folia si lasam sa se rumeneasca. Eu l-am lasat 1 ora si jumatate ca sa se faca cartofii din interior. Puteti fierbe cartofii in coaja, ii lasati sa se raceasca bine si apoi ii taiati feliute, astfel nu mai e nevoie sa stea la cuptor prea mult.
DSCN8865
Spor la gatit!
#2
Postat 16 January 2014 - 05:16 PM
Daca ni s-ar potrivi siluetei, zau ca l-as face si ptr noi.
#3
Postat 16 January 2014 - 05:29 PM
moatza, la 16 January 2014 - 05:16 PM, a spus:
Daca ni s-ar potrivi siluetei, zau ca l-as face si ptr noi.
Multumesc frumos, dar sa stii ca nu am pus ulei, este fara prajeala si deci nu dauneaza grav siluetei, o poti transforma in una dietetica, folosesti in loc de cartofi vinete sau dovlecel, in loc de kaiser piept de pui, iar smantana o inlocuiesti cu iaurt fara grasimi si ai rezolvat problema, nu-i asa?
#4
Postat 16 January 2014 - 06:30 PM
Când voi avea din nou două mâini am să o fac și eu.
Mulțumesc pentru idee!
#5
Postat 16 January 2014 - 07:02 PM
#6
Postat 18 January 2014 - 04:04 PM
Dar voi vedea eu de cine profit ca să o fac săptămâna asta.
#7
Postat 19 January 2014 - 09:30 PM
sorinadaniela, la 18 January 2014 - 04:04 PM, a spus:
Dar voi vedea eu de cine profit ca să o fac săptămâna asta.
Imi pare rau pentru ce ai patit, iti doresc insanatosire grabnica si toate cele bune!
#8
Postat 22 January 2014 - 11:11 PM
Revin mâine cu detalii.
Editez...aici gasiti varianta monticizata.
Carmen, eu am adus ceva modificari pt a o putea manca si eu, dar si din comoditate.
A fost buna. La popor a placut.
Multumesc pt idee!
#9
Postat 23 January 2014 - 09:10 PM
#10
Postat 24 January 2014 - 11:46 AM
sorinadaniela, la 22 January 2014 - 11:11 PM, a spus:
Revin mâine cu detalii.
Editez...aici gasiti varianta monticizata.
Carmen, eu am adus ceva modificari pt a o putea manca si eu, dar si din comoditate.
A fost buna. La popor a placut.
Multumesc pt idee!
IMG_0945.jpg
Cu multa placere! Ma bucur ca ai facut-o, e foarte colorata si frumoasa, eu ador culorile din preparate. Felicitari!t Multa sanatate iti doresc si la cat mai multe retete de facut!