Forum Culinar: Cartofi sub forma de tort cu ciuperci, legume si kaiser - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofi sub forma de tort cu ciuperci, legume si kaiser

#1 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 16 January 2014 - 04:55 PM

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898837674295.pngImagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898837836729.png

Un atuu important pe care il are reteta este ca nu ai nevoie de un buget prea mare ca s-o faci. Eu una am avut in congelator ardeii si intregi si taiati cubulete, cartofii si ceapa de la socrii, iar pe restul nu am dat prea multi bani, in schimb a iesit un "tort" generos.

Ingrediente;

- 10 cartofi maricei;
- 500 gr ciuperci;
- 1 ceapa mare;
- 300 gr kaiser;
- 1 ardel rosu ;
- 1 ardel verde;
- 200 gr. telemea vaca;
- sare, piper

Sos:

- 2 oua;
- 1 lingura smantana;
- 200-250 ml lapte;
- marar;
- sare, piper

Glazura:

- 1 ardel rosu ;
- 1 ardel verde;
- frunze de patrunjel

DSCN8852Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898838148364.jpg

O sa observati ca in poza sunt niste rosii mici pentru ornat la care am renuntat pentru ca nu erau aspectuoase si deasemenea niste pasta de tomate pe care nu am mai pus-o in compozitie pentru ca riscam sa nu se vada toate culorile. Si acestea fiind zise haideti sa trecem la treaba. In primul rand vom spala ciupercile si apoi le vom fierbe 15-20 minute. Taiem cubulete ceapa, ardeii, taiem fasii kaiser-ul, spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem feliute nici prea subtiri nici prea groase si condimentam tot ce am taiat. La fel procedam si cu ciupercile adica le taiem feliute, le scurgem bine si apoi le condimentam.

DSCN8853Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898838317503.jpg



Luam o forma de tort, o ungem pe lateral in interior cu ulei si presaram niste faina, iar pe fund punem hartie de copt. Asezam feliutele de cartofi mai intai pe fund si apoi pe lateral ca in imagine.

DSCN8854Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898838475222.jpg

Eu am preferat sa nu prajesc nimic, dar daca va place prajeala puteti praji ceapa in ulei, apoi ciupercile si putin mai tarziu ardeii. Puteti pune straturile in ordinea pe care o doriti. Eu am lasat branza la urma.

DSCN8855Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898838603859.jpg DSCN8858Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898838839084.jpg

Preparam si sosul astfel: amestecam bine oualele cu smantana, sare, piper, marar si laptele. Pentru ornat eu am taiat suvite ardeii si le-am asezat ca in imagine, voi puteti face ce model va doriti. Dupa ce am terminat de ornat, turnam sosul pe toata suprafata, agitam putin vasul, apoi tasam cu mana suprafata "tortului" pentru a fi plata si punem deasupra o folie de aluminiu.

DSCN8859Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898839149934.jpg



Bagam in cuptorul preincalzit la foc potrivit si cu 20 minute inainte de a fi gata luam de pe vas folia si lasam sa se rumeneasca. Eu l-am lasat 1 ora si jumatate ca sa se faca cartofii din interior. Puteti fierbe cartofii in coaja, ii lasati sa se raceasca bine si apoi ii taiati feliute, astfel nu mai e nevoie sa stea la cuptor prea mult.

DSCN8865Imagine atasata: monthly_01_2014/post-1957-13898839586225.jpg



Spor la gatit!
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 January 2014 - 05:16 PM

Bravo, Carmen, esti f inventiva, iar rezultatul e spectaculos.
Daca ni s-ar potrivi siluetei, zau ca l-as face si ptr noi.

#3 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 16 January 2014 - 05:29 PM

Vezi postareamoatza, la 16 January 2014 - 05:16 PM, a spus:

Bravo, Carmen, esti f inventiva, iar rezultatul e spectaculos.
Daca ni s-ar potrivi siluetei, zau ca l-as face si ptr noi.



Multumesc frumos, dar sa stii ca nu am pus ulei, este fara prajeala si deci nu dauneaza grav siluetei, o poti transforma in una dietetica, folosesti in loc de cartofi vinete sau dovlecel, in loc de kaiser piept de pui, iar smantana o inlocuiesti cu iaurt fara grasimi si ai rezolvat problema, nu-i asa? :tongue3:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 January 2014 - 06:30 PM

Varianta fără cartofi mă atrage și pe mine.
Când voi avea din nou două mâini am să o fac și eu.
Mulțumesc pentru idee! :tongue3:
Sorina

#5 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 16 January 2014 - 07:02 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 January 2014 - 06:30 PM, a spus:

Varianta fără cartofi mă atrage și pe mine.
Când voi avea din nou două mâini am să o fac și eu.
Mulțumesc pentru idee! :tongue3:



Cu placere, dar ce ai patit? :cheers:
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 January 2014 - 04:04 PM

M-a lovit un nene cu mașina, așa că pt o lună (a trecut deja o săptămână) sunt imobilizată cu o fractură pe partea stângă.
Dar voi vedea eu de cine profit ca să o fac săptămâna asta.
Sorina

#7 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 19 January 2014 - 09:30 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 January 2014 - 04:04 PM, a spus:

M-a lovit un nene cu mașina, așa că pt o lună (a trecut deja o săptămână) sunt imobilizată cu o fractură pe partea stângă.
Dar voi vedea eu de cine profit ca să o fac săptămâna asta.


Imi pare rau pentru ce ai patit, iti doresc insanatosire grabnica si toate cele bune!
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 January 2014 - 11:11 PM

Gata, am rezolvat cumva. În seara asta am făcut varianta monti cu vinete.
Revin mâine cu detalii.

Editez...aici gasiti varianta monticizata.

Carmen, eu am adus ceva modificari pt a o putea manca si eu, dar si din comoditate.
A fost buna. La popor a placut.
Multumesc pt idee!

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-133-13904661020514.jpg
Sorina

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 January 2014 - 09:10 PM

Imi plac ambele varinate. Sa vad cand am sa pot sa le fac si eu....
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 24 January 2014 - 11:46 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 January 2014 - 11:11 PM, a spus:

Gata, am rezolvat cumva. În seara asta am făcut varianta monti cu vinete.
Revin mâine cu detalii.

Editez...aici gasiti varianta monticizata.

Carmen, eu am adus ceva modificari pt a o putea manca si eu, dar si din comoditate.
A fost buna. La popor a placut.
Multumesc pt idee!

Atasament IMG_0945.jpg


Cu multa placere! Ma bucur ca ai facut-o, e foarte colorata si frumoasa, eu ador culorile din preparate. Felicitari!t Multa sanatate iti doresc si la cat mai multe retete de facut!
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi