Ingrediente;
-
- 500 gr ciuperci... nu am idee ce cantitate am folosit eu, dar era o conserva din aia maaaaare
- 1 ceapa mare
- 300 gr kaiser... daca e conform (si chiar aveam in casa), doar ca eu aveam adus de mama din productie proprie carne de vitel afumata (cantitate ochometrica)
- 1 ardel rosu ;
- 1 ardel verde;
- 200 gr. telemea vaca... cu cea mai mare placere as fi pus daca soatza nu ar fi uitat sa o cumpere, asa ca eu am facut un amestec de mozzarella si grana padano (tot ochiometric)
- sare, piper
Sos:
- 2 oua... eu am folosit mult mai multe
- 1 lingura smantana... si aici mai multa
- 200-250 ml
- marar;
- sare, piper
Glazura:
- 1 ardel rosu
- 1 ardel verde
- frunze de patrunjel... de astea am uitat
Asaaaa, cam astea au fost modificarile.
Eu am inceput de dimineata si am terminat seara. Cand mi-am dat seama ca sunt doar eu cu Mara acasa am sunat-o pe vecina, care foarte draguta, a venit si mi-a spalat si taiat feliute vinetele.
Dupa aia, pe piastra (nu ma puneti sa traduc, ca nu am idee care este echivalentul in romaneste) le-am fript.
Si gata cu imbracamintea.
Seara, cand babele, s-au adunat de pe drumuri le-am pus la treaba.
Au tocat ardeiul gras, au dat pe razatoare branzeturile, au taiat carnita, au desfacut conserva de ciuperci, au spart ouale si , spre deosebire de Carmen, am amestecat totul intr-un castron impreuna cu smantana, sare, piper si mult marar.
Cu alte cuvinte eu/noi am facut un maglavais din ingrediente si sos (cum ii zice ea).
Eu, (trebuie sa ma laud si eu, nu?!)am imbracat forma cu vinete (ma oftic ca nu am folosit hartie, dar nu au fost probleme...ar fi iesit mai frumoasa, cred) iar mama a trantit amestecul preafrumos peste.
A, sa nu uit, cum ne-au mai ramas cateva feliute de vinete le-am pus undeva prin amestecul ciupercos.
Am imbracat-o in ardei (tot eu) cat de frumos am putut si la cuptorul preincalzit la 200°C.
Am crezut ca se va face mai repede decat cea a lui Carmen, dar nu a fost sa fie. Am scos-o dupa mai mult de o ora. Am reusit sa o bronzez nitelus, da' nu-i bai, mie asa-mi place.
Si acum o sectiune din tava
... si una din farfurie
Acuma, daca va place numai stiu. Noua ne-a placut azi dimineata la micul dejun cu o stacana de ceai de fructe de padure.
La poze nu accept reclamatii, am facut si eu ce am putut cu o mana.
Pofta buna, fetelor!
Reteta de mai sus este un cadou/cu dedicatie pt Foxulina!