500g cirese bine coapte, curatate de cozi si de sîmburi
3 linguri de
3 linguri de
3 oua
1/4 l
un praf de sare
Am modificat reteta ca mai sus, doar ca am dublat cantitatile ca tavoiul meu e urias.
Mie mi-a placut asa, nu prea dulce, daca vreti mai dulce puteti sa mai adaugati ceva fructoza.
In trecut am facut si cu caise si cu nectarine... delicioase. Mi-au placut chiar mai mult decat cea cu cirese.
Caisele le-am taiat in doua, dar la nectarine nu mi-a mai tinut figura, a trebuit sa le tai in patru.
Eu o tot fac din iunie 2012 cu diverse fructe. Imi propusesem saptamana asta sa o fac cu afine, doar ca soatza cica nu le-a vazut cand a fost la cumparaturi. Asta e!
Am folosit cirese congelate de asta vara. Nu le-am decongelat, le-am folosit asa cum erau.
Am folosit hartie de copt. Apoi am aruncat ciresele congelate (de data asta cu samburi) in tava.
Socrella (am profitat de ea) mi-a batut un pic cu furculita toate celelalte ingrediente si apoi a turmat maglavaisul peste cirese.
Bagat in cuptorul fffffoarte bine incins la 180°C si lasat acolo aproximativ 35 minute. Se testeaza cu varful de cutit (in loc de scobitoare)... eu respect indicatiile lui Alexandru.
Se scoate, se pozeaza si se asteapta cumintei pana diseara cand ii vom canta "La multi ani" lu' mamare (mama din dotare).
Pofta buna!
Sectiune diseara...