Forum Culinar: Dieta Montignac - Caramele - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Caramele ... furata de la Piscotel

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 January 2014 - 02:35 PM

Vezi postareaPiscotel, la 13 September 2011 - 03:50 PM, a spus:

Sos Caramel


Ingrediente :

70 g unt
200 g zahar... 100-120g fructoza
180 ml frisca naturala(nu vegetala !) nebatuta
putina sare
vanilie


Lucrati intr-o cratita care sa aiba cel putin volum dublu fata de ingrediente ,pentru ca in momentul in care adaugati frisca se umfla foarte tare .
Sa aveti totul masurat si pregatit ,pentru ca dupa ce incepeti ,nu va mai puteti deslipi de cratita .

Sa purcedem dara :

Punem la topit untul .
Cand face basici ,adaugam zaharul si incepem sa invartim cu rabdare pana cand (zaharul )se caramelizeaza si face bulbuci .
Tragem cratita de pe foc si adaugam cu mare atentie jumatate din cantitatea de frisca lichida.Omogenizam.
Adaugam sarea,vanilia ,restul de frisca,invartim puternic si mai fierbem compozitia 4 minute.
Nu mai mult,ca se branzeste.
De fapt in cele 4 minute,nu trebuie decat sa se omogenizeze bine ,bine totul .

Gata .
Turnati in borcan si puneti la frigider pana se raceste .
Dupa ce se raceste,sosul se ingroasa .

Sa va fie de folos ,ca eu una m-am indragostit de el .
[/color][/size]




Vezi postareaAlexandru, la 20 January 2012 - 03:13 PM, a spus:

Vezi postareaFloryn, la 20 January 2012 - 04:30 AM, a spus:

Foarte interesant si pare delicios dar dupa ce se pune in borcan, cam cat timp este valabil?


Cînd prepar în cantitati mai mari îl torn fierbinte în borcane cu capac sterilizate (oparite si uscate cu gura în jos, strîng capacul si rastorn borcanul cu fundul în sus pîna se racoreste suficient ca sa-l dau la frigider. Asa se poate pastra luni si luni, chiar si un an, as zice.



Vezi postareaboni, la 23 January 2012 - 09:57 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 23 January 2012 - 09:46 AM, a spus:

Acum, daca se vorbeste de caramelizare nu mai stiu. Nu am incercat niciodata. Ma gandeam ca poate cineva are vreo experienta sau stie ceva mai mult decat mine.
Na' ca mi-a scapat intrebarea ta.
am caramelizat eu fructoza, o data, si pot sa iti spun ca se topeste/lichefiaza foarte repede, dar nu isi schimba culoara asa ca zaharul foarte repede. nu mai stiu exact ce am vrut sa fac (era cam de multisor) dar imi amintesc ca aveam in cratita de pe foc un lichid transparent care nu vroia sa se inchida la culoare. mi-a fost frica sa il las mai mult si l-am folosit asa si la gust era "caramelizat".



Vezi postareasorinadaniela, la 23 February 2012 - 10:40 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 24 January 2012 - 11:01 AM, a spus:

Boni, Piscotel sunteti niste dragute...


Cum o sa scap un pic de nebunie am sa-mi incerc norocul.


Si am scapat de nebunieee... concluzie: trebuie sa-mi gasesc neaparat ceva de munca...
Am facut sosul caramel a lui nenea monti. Si arata superb, miroase o nebunie, da' eu inca nu-l pot gusta... dupa masa de pranz vedem ce bunatate a iesit.
Pana atunci poze:

Imediat cum am oprit focul...



La nici 5 minute de cand era gata, pus in borcanel... da' iese ceva sos din cantitatile date...



Si aici nu se vede prea bine ca-mi tremura manuta, da' asa pt Boni ca sa-si dea seama de consistenta dupa 10 minute de cand am pus sosul in borcan...




Va multumesc la amandoua! Si va pupacesc!


Dupa reteta lui Piscotel imi prepar caramele de aproape un an, asa ca acum am adunat toate discutiile de pe topicul respectiv si le-am alineat frumos intr-un topic la nenea monti.

Asta e ultima productie

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-133-13909985450921.jpg

Eu ascund borcanul in fundul frigiderului si-l fac uitat, ca-i greu tare sa te abtii la o lingurita sau doua cum am facut eu azi.
Imi place sosul cu migdale/nuci prajite... un deliciu.
Mi-am propus intr-un viitor cat mai indepartat sa-mi fac bomboane umplute cu caramel, sa amestec frisca cu caramel ca o crema pt tort...
Stiu ca l-am papat cu tarta de ciocolata a lui Anny... prea buna!

Aici gasiti topicul vinovat.
Multumesc, Pisco!

Editez, ca nu am rezistat...

Aici gasiti ceva poze cu sosul caramel .
Sorina

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 February 2017 - 10:00 PM

Am refăcut azi sosul caramel pentru că aveam de gând să fac ceva dulce.

Cam așa arată când încă e călduț...

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14865839505401.jpg

Iar aici e deja rece...

Imagine atasata: monthly_02_2017/post-133-14865840007658.jpg
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi