Forum Culinar: Sufleu de ciocolata cu visine si frisca - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sufleu de ciocolata cu visine si frisca

#1 Useril este offline   Carmen"s page 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 30-December 13

Postat 02 February 2014 - 09:39 PM

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913681383114.png
O reteta care se face destul de repede, inedit la aceasta reteta este blatul care nu se face cu faina. Se face relativ usor, cea mai mare atentie trebuie acordata spumei de albus care trebuie sa fie tare. In ceea ce priveste gustul pot sa va spun ca e este foarte bun, este combinatia perfecta intre cele trei ingrediente ciocolata, visine si frisca. Ideal ar fi ca visinele sa fie proaspete, dar trebuie sa astepam pana la vara cand o sa ne putem bucura de fructele proaspete.

Ingrediente:

- 250 gr ciocolata menaj;
- 5 linguri zahar;
- 5 oua, 100 gr alune;
- 500 ml frisca sau smantana 32% grasime;
- 20 visine din compot;
- esenta vanilie

Eu am avut doar 160 gr ciocolata (am completat cu cacao) si nuca macinata in loc de alune

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913681827601.jpg

Acum sa va spun cum am preparat sufleul:am topit mai intai ciocolata in bain-marie cu 4 linguri de apa. Am dat deoparte si am adaugat pe rand galbenusurile si 3 linguri smantana. Am pus din nou in bain-marie si am amestecat continuu pana ce s-a ingrosat crema. Am dat-o apoi la rece.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913682044437.jpg

Am batut albusurile spuma tare cu 5 linguri de zahar vezi prepararea albusului spuma. Am adaugat usor nucile sau alunele, apoi crema de ciocolata.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913682225815.jpgImagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913682374587.jpg Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913682506602.jpg

Am tapetat o forma de tort cu hartie pentru copt udata si bine stoarsa, am turnat compozitia pregatita in acea forma si am lasat-o la cuptor la foc mic 35-40 minute.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-1391368266972.jpg

Am facut si testul cu scobitoarea ca sa fiu sigura ca s-a facut in interior.

O parte din frisca l-am pus deasupra sufleului ( frisca mi s-a facut unt din pacate dar am pus-o asa iar deasupra am pus frisca vegetala), am asezat visinele bine scurse si sterse, apoi am ornat cu restul de frisca.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913682802001.jpg Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1957-13913683025917.jpg


Spor la gatit!
Blogul meu personal

http://privestesigateste.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi