Forum Culinar: Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie Delicioasa

#1 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 06 February 2014 - 09:09 AM

Sursa este aici

Voi scrie reteta exact ca in bogul respectiv...

Pentru blat:

- 3 x 3 albusuri de ou
- 3 x 60 g zahar
- 3 x 60 g seminte de mac
- 3 x 1 linguri de faina
- 3 x 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

- 9 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr (se poate pune si mai mult)
- 4 pachetele de zahăr vanilat
- 5 linguri de făină
- 500 ml lapte
- 250 g unt sau margarina (eu am pus unt)

Am inceput prin a pune cantitatile de prafuri (faina, mac, prag de copt) in 3 boluri... ca sa nu stau sa cantaresc de fiecare data :cheers: Pentru ca blaturile se fac separat.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916699170566.jpg

deci am mixat bine de tot 3 albusuri cu 60 g de zahar si apoi am incorporat cu atentie continutul unui bol.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916699446779.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916699738065.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916699823224.jpg

De data aceasta eu am copt blaturile in taba de tort care are diametrul de 28 pentru ca nu am avut tava dreptunghiulara potrivita. Am tinut blatul in cuptor aprox 10 minute (dupa cuptorul meu)

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916701392487.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916701538127.jpg

Se intelege ca am repetat operatiunea de mai sus inca de doua ori :appl:

Am lasat blaturile sa se raceasca complet, timp in care am facut crema.
Intr/un bol am amestecat cele 5 linguri de faina cu zaharul si zaharul vanilinat. Am adaugat apoi galbenusurile si putin lapte. Cand pasta a fost omogena am adaugat/o peste cei 500 ml de lapte din cratita pusa pe foc. Am fiert amestecand continuu pana cand s/a ingrosat ca o budinca. Am lasat/o sa se raceasca. Cand a fost complet rece am adaugat cate o lingura sau doua la untul frecat la temperatura camereu pana cand am incorporat toata crema de ou si vanilie.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916701858714.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916702129452.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916702221394.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916703056118.jpg

Am impartit crema aproximativ in trei si am umplut blaturile

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916703255453.jpg

In forma asta am tinut/o la frigider pana azi dimineata...

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-1391670349366.jpg

... cand m/a chinuit talentul si am ras niste ciocolata peste crema :hug:

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916703699205.jpg

Sectiunea cam asa arata....

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916703921298.jpg

Asta am mancat azi dimineata inainte de cafea :floare:

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916704454597.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916704571575.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-13916704653672.jpg
Ii buna rau!!!! :-P

Varianta prajitura :)

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1535-1391670551847.jpg

#2 Useril este offline   Destiny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationLa munte

Postat 06 February 2014 - 01:30 PM

ce bine arataaa,si cu siguranta e foarte gustoasa.Deci am gasit ce tort fac de ziua mea.
Prietenii advarati sunt rari

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 February 2014 - 03:52 PM

Foarte frumoasa prajitura. Si blogul pe care l-ai dat e foarte interesant, deja am salvat cateva retete.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2015 - 10:46 AM

Vezi postarealenias, la 06 February 2014 - 09:09 AM, a spus:

Sursa este aici

Voi scrie reteta exact ca in bogul respectiv...

Pentru blat:

- 3 x 3 albusuri de ou
- 3 x 60 g zahar
- 3 x 60 g seminte de mac
- 3 x 1 linguri de faina
- 3 x 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

- 9 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr (se poate pune si mai mult)
- 4 pachetele de zahăr vanilat
- 5 linguri de făină
- 500 ml lapte
- 250 g unt sau margarina (eu am pus unt)

Am inceput prin a pune cantitatile de prafuri (faina, mac, prag de copt) in 3 boluri... ca sa nu stau sa cantaresc de fiecare data :) Pentru ca blaturile se fac separat.

Atasament 1.JPG

deci am mixat bine de tot 3 albusuri cu 60 g de zahar si apoi am incorporat cu atentie continutul unui bol.

Atasament 2.JPG

Atasament 3.JPG

Atasament 4.JPG

De data aceasta eu am copt blaturile in taba de tort care are diametrul de 28 pentru ca nu am avut tava dreptunghiulara potrivita. Am tinut blatul in cuptor aprox 10 minute (dupa cuptorul meu)

Atasament 5.JPG

Atasament 6.JPG

Se intelege ca am repetat operatiunea de mai sus inca de doua ori :)

Am lasat blaturile sa se raceasca complet, timp in care am facut crema.
Intr/un bol am amestecat cele 5 linguri de faina cu zaharul si zaharul vanilinat. Am adaugat apoi galbenusurile si putin lapte. Cand pasta a fost omogena am adaugat/o peste cei 500 ml de lapte din cratita pusa pe foc. Am fiert amestecand continuu pana cand s/a ingrosat ca o budinca. Am lasat/o sa se raceasca. Cand a fost complet rece am adaugat cate o lingura sau doua la untul frecat la temperatura camereu pana cand am incorporat toata crema de ou si vanilie.

Atasament 8.JPG

Atasament 9.JPG

Atasament 10.JPG

Atasament 11.JPG

Am impartit crema aproximativ in trei si am umplut blaturile

Atasament 12.JPG

In forma asta am tinut/o la frigider pana azi dimineata...

Atasament 13.JPG

... cand m/a chinuit talentul si am ras niste ciocolata peste crema :)

Atasament 14.JPG

Sectiunea cam asa arata....

Atasament 15.JPG

Asta am mancat azi dimineata inainte de cafea :)

Atasament 16.JPG

Atasament 17.JPG

Atasament 18.JPG
Ii buna rau!!!! :-P

Varianta prajitura :)

Atasament DSCF5714.jpg



O idee minunata, pufoasa si sunt sigura ca e si fff gustoasa. Acum e in plina procesare asa ca o sa revin cu stiri la cald.
Multumesc de idee

#5 Useril este offline   roth 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 07-April 13
  • LocationBucuresti

Postat 02 February 2015 - 10:02 AM

deoarece totul era pentru o onomastica am facut o foaie in plus si cu crema ramasa...mie parca mia iesit multa...am si eu o prajitura minunata.
am si dovada solida
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1836-14228641029376.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1836-14228641174535.jpg
si torturile ca bonus
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1836-1422864128949.jpg

#6 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 23 January 2016 - 09:27 PM

Vezi postarearoth, la 02 February 2015 - 10:02 AM, a spus:

deoarece totul era pentru o onomastica am facut o foaie in plus si cu crema ramasa...mie parca mia iesit multa...am si eu o prajitura minunata.
am si dovada solida
Atasament 1.jpg
Atasament 2.jpg
si torturile ca bonus
Atasament 4.jpg


Arata foarte frumos prajitura. V-a placut?

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi