Sursa este aici
Voi scrie reteta exact ca in bogul respectiv...
Pentru blat:
- 3 x 3 albusuri de ou
- 3 x 60 g zahar
- 3 x 60 g seminte de mac
- 3 x 1 linguri de faina
- 3 x 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 9 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr (se poate pune si mai mult)
- 4 pachetele de zahăr vanilat
- 5 linguri de făină
- 500 ml lapte
- 250 g unt sau margarina (eu am pus unt)
Am inceput prin a pune cantitatile de prafuri (faina, mac, prag de copt) in 3 boluri... ca sa nu stau sa cantaresc de fiecare data Pentru ca blaturile se fac separat.
deci am mixat bine de tot 3 albusuri cu 60 g de zahar si apoi am incorporat cu atentie continutul unui bol.
De data aceasta eu am copt blaturile in taba de tort care are diametrul de 28 pentru ca nu am avut tava dreptunghiulara potrivita. Am tinut blatul in cuptor aprox 10 minute (dupa cuptorul meu)
Se intelege ca am repetat operatiunea de mai sus inca de doua ori
Am lasat blaturile sa se raceasca complet, timp in care am facut crema.
Intr/un bol am amestecat cele 5 linguri de faina cu zaharul si zaharul vanilinat. Am adaugat apoi galbenusurile si putin lapte. Cand pasta a fost omogena am adaugat/o peste cei 500 ml de lapte din cratita pusa pe foc. Am fiert amestecand continuu pana cand s/a ingrosat ca o budinca. Am lasat/o sa se raceasca. Cand a fost complet rece am adaugat cate o lingura sau doua la untul frecat la temperatura camereu pana cand am incorporat toata crema de ou si vanilie.
Am impartit crema aproximativ in trei si am umplut blaturile
In forma asta am tinut/o la frigider pana azi dimineata...
... cand m/a chinuit talentul si am ras niste ciocolata peste crema
Sectiunea cam asa arata....
Asta am mancat azi dimineata inainte de cafea
Ii buna rau!!!! :-P
Varianta prajitura
Pagina 1 din 1
Prajitura cu blat de mac si crema de vanilie Delicioasa
#2
Postat 06 February 2014 - 01:30 PM
ce bine arataaa,si cu siguranta e foarte gustoasa.Deci am gasit ce tort fac de ziua mea.
Prietenii advarati sunt rari
#3
Postat 06 February 2014 - 03:52 PM
Foarte frumoasa prajitura. Si blogul pe care l-ai dat e foarte interesant, deja am salvat cateva retete.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#4
Postat 01 February 2015 - 10:46 AM
lenias, la 06 February 2014 - 09:09 AM, a spus:
Sursa este aici
Voi scrie reteta exact ca in bogul respectiv...
Pentru blat:
- 3 x 3 albusuri de ou
- 3 x 60 g zahar
- 3 x 60 g seminte de mac
- 3 x 1 linguri de faina
- 3 x 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 9 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr (se poate pune si mai mult)
- 4 pachetele de zahăr vanilat
- 5 linguri de făină
- 500 ml lapte
- 250 g unt sau margarina (eu am pus unt)
Am inceput prin a pune cantitatile de prafuri (faina, mac, prag de copt) in 3 boluri... ca sa nu stau sa cantaresc de fiecare data Pentru ca blaturile se fac separat.
1.JPG
deci am mixat bine de tot 3 albusuri cu 60 g de zahar si apoi am incorporat cu atentie continutul unui bol.
2.JPG
3.JPG
4.JPG
De data aceasta eu am copt blaturile in taba de tort care are diametrul de 28 pentru ca nu am avut tava dreptunghiulara potrivita. Am tinut blatul in cuptor aprox 10 minute (dupa cuptorul meu)
5.JPG
6.JPG
Se intelege ca am repetat operatiunea de mai sus inca de doua ori
Am lasat blaturile sa se raceasca complet, timp in care am facut crema.
Intr/un bol am amestecat cele 5 linguri de faina cu zaharul si zaharul vanilinat. Am adaugat apoi galbenusurile si putin lapte. Cand pasta a fost omogena am adaugat/o peste cei 500 ml de lapte din cratita pusa pe foc. Am fiert amestecand continuu pana cand s/a ingrosat ca o budinca. Am lasat/o sa se raceasca. Cand a fost complet rece am adaugat cate o lingura sau doua la untul frecat la temperatura camereu pana cand am incorporat toata crema de ou si vanilie.
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
Am impartit crema aproximativ in trei si am umplut blaturile
12.JPG
In forma asta am tinut/o la frigider pana azi dimineata...
13.JPG
... cand m/a chinuit talentul si am ras niste ciocolata peste crema
14.JPG
Sectiunea cam asa arata....
15.JPG
Asta am mancat azi dimineata inainte de cafea
16.JPG
17.JPG
18.JPG
Ii buna rau!!!! :-P
Varianta prajitura
DSCF5714.jpg
Voi scrie reteta exact ca in bogul respectiv...
Pentru blat:
- 3 x 3 albusuri de ou
- 3 x 60 g zahar
- 3 x 60 g seminte de mac
- 3 x 1 linguri de faina
- 3 x 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 9 gălbenușuri de ou
- 100 g zahăr (se poate pune si mai mult)
- 4 pachetele de zahăr vanilat
- 5 linguri de făină
- 500 ml lapte
- 250 g unt sau margarina (eu am pus unt)
Am inceput prin a pune cantitatile de prafuri (faina, mac, prag de copt) in 3 boluri... ca sa nu stau sa cantaresc de fiecare data Pentru ca blaturile se fac separat.
1.JPG
deci am mixat bine de tot 3 albusuri cu 60 g de zahar si apoi am incorporat cu atentie continutul unui bol.
2.JPG
3.JPG
4.JPG
De data aceasta eu am copt blaturile in taba de tort care are diametrul de 28 pentru ca nu am avut tava dreptunghiulara potrivita. Am tinut blatul in cuptor aprox 10 minute (dupa cuptorul meu)
5.JPG
6.JPG
Se intelege ca am repetat operatiunea de mai sus inca de doua ori
Am lasat blaturile sa se raceasca complet, timp in care am facut crema.
Intr/un bol am amestecat cele 5 linguri de faina cu zaharul si zaharul vanilinat. Am adaugat apoi galbenusurile si putin lapte. Cand pasta a fost omogena am adaugat/o peste cei 500 ml de lapte din cratita pusa pe foc. Am fiert amestecand continuu pana cand s/a ingrosat ca o budinca. Am lasat/o sa se raceasca. Cand a fost complet rece am adaugat cate o lingura sau doua la untul frecat la temperatura camereu pana cand am incorporat toata crema de ou si vanilie.
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
Am impartit crema aproximativ in trei si am umplut blaturile
12.JPG
In forma asta am tinut/o la frigider pana azi dimineata...
13.JPG
... cand m/a chinuit talentul si am ras niste ciocolata peste crema
14.JPG
Sectiunea cam asa arata....
15.JPG
Asta am mancat azi dimineata inainte de cafea
16.JPG
17.JPG
18.JPG
Ii buna rau!!!! :-P
Varianta prajitura
DSCF5714.jpg
O idee minunata, pufoasa si sunt sigura ca e si fff gustoasa. Acum e in plina procesare asa ca o sa revin cu stiri la cald.
Multumesc de idee
#5
Postat 02 February 2015 - 10:02 AM
deoarece totul era pentru o onomastica am facut o foaie in plus si cu crema ramasa...mie parca mia iesit multa...am si eu o prajitura minunata.
am si dovada solida
si torturile ca bonus
am si dovada solida
si torturile ca bonus
Arata acest topic
Pagina 1 din 1