Imi propusesem sa fac reteta Ioanei de quinoa cu legume si pana la urma am facut-o, doar ca am tinut ceva quinoa de-o parte, nu am pus-o pe toata.
Ingrediente:
- 100g ciocolata 72% cacao
- faina de migdale (am macinat cativa pumni de migdale nu foarte fin)
- caise uscate 150 - 200g
- quinoa fiarta al dente, in jur de 50g - 75g
Cantitatile sunt aproximative, fiecare isi regleaza cantitatile in functie de consistenta care o doreste.
Am pregatit quinoa ca aici.
Cantitatea de apa trebuie sa fie dubla fata de cantitatea de quinoa.
Eu o pun in apa rece si din momentul in care incepe sa fiarba dau focul la minim si o las 15 minute.
Sting focul si o dau de-o parte pana cand absoarbe toata apa.
Atentie la tipul de quinoa care folositi. Daca este ca a mea in amestec cu cea rosie si neagra, va cere mai multa la fiert. E de ajuns sa mai adaugati apa calda la fiert.
Am bagat pe rand in robotel ciocolata, migdalele si apoi caisele uscate. Le-am aruncat intr-un castronel si le-am amalgamat bine.
Va puteti opri aici cu compozitia de bomboane sau puteti face ca mine si adaugati si quinoa crocanta.
Se incorporeaza bine si apoi se trece la dat forma bomboanelor.
Se pot inneca in ciocolata sau mai rapid si mai simplu le-am dat prin migdale macinate mai grosier.
Va invit sa va serviti! Am scapat in sfarsit de tutore... acum nu-mi ramane decat sa-mi educ iar muschii sa functioneze.





Sunt bune rau!