Reteta originala o gasiti aici (by Maya).
Iar aici postarea de acum 3 ani a lui Sissi.
Eu le multumesc la amandoua.
Ingrediente:
- 5 oua
- 1 lingura marar,tocat
- 230 g faina de linte (am rasnit fin lintea)
- 300 ml lapte monti
- 1 vîrf lingurita bicarbonat
- 1 lingura apa minerala carbogazoasa
- 100 g pecorino romano,razuit... eu am folosit Grana Padano (ca asta aveam in frigider); se poate folosi si Parmigiano Reggiano
- 50 g unt
- 3 fire ceapa verde,taiata rondele... eu am taiat ffff fin un scalogno
- 150 g sunca,tocata ... daca gasiti conforma tot inainte, eu am folosit 200g speck
- sare,piper
La fel ca si Sissi nu am prajit ceapa/scalogno si nici speck-ul, in rest am facut exact cum a scris Maya.
Eu cu briochinele nu le am, asa ca am facut direct o tarta. Miroase frumos in casa.
Proaspat scoasa din cuptor...
Sectiune diseara la cina...
Editez...
E urata, de urata, ca am facut faina niste linte maronie-verde. O culoare care nu te tenteaza. A iesit ceva asa ca papa lui Hulk. Sa stiti ca si eu ma uitam urat la ea. Chiar ma gandeam la un moment dat sa-mi fac doua oua prajite, ca rezerva.
Cu muuuulta grija mi-am taiat o feliuta si am ramas placut surprinsa. Am alungat imediat ideea de rezerva si am inceput sa pap cu incredere din torta lui Hulk.
Prea buna!
Voi daca o vreti mai fatoasa macinati niste linte portocalie sau orice alta culoare placuta gasiti. Nu de alta, dar eu am si niste linte neagra in camara...
Aproape am injumatatit-o singura aseara la cina. O recomand calduros.
Pofta buna!
Pagina 1 din 1
Dieta Montignac - Tarta/Briose cu grana si speck ... de la Sissi citire
Arata acest topic
Pagina 1 din 1