Forum Culinar: Japanese Cheese Cake - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Japanese Cheese Cake

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 March 2014 - 03:05 PM

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-9-13951459091952.jpg

Un desert delicat, usor.Eu am alterat usor reteta facand doua straturi separate, unite de un strat subtire de dulceata de zmeura.
Nu va lasati impresionate de decor, am folosit o foaie de transfer.

5 oua
250 branza cremoasa gen ricotta, philadelphia, robiola
250 ml lapte
30 gr unt topit
50 gr amidon+50 gr faina
130 gr zahar
1 lingura otet

Amestecati branza cu 30 gr de zahar.Incalziti laptele si adaugati-l la crema de branza.Adaugati si untul topit cald, faina si galbenusurile unul cate unul.
Separat, mixam albusurile cu restul de zahar si otetul.

Amestecam usor cele doua compozitii si turnam intr-o forma rotunda de 24 cm sau daca doriti sa procedati ca mine, folositi doua tavi.Eu am folosit foaia de trensfer cu model, dar puteti folosi hartie normala de copt.

Copt in baie de aburi la cuptor: forma de copt asezata intr-o tava mai mare cu apa, la 170 grade, 50-60 de minute.

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-9-13951471349446.jpg

E bun si fara stratul de dulceata, e un desert "branzos", daca va place genul.

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-9-13951472650808.jpg

Ultima!!!

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-9-13951476027217.jpg

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 March 2014 - 05:48 PM

Foarte frumos l-ai aranjat! Am facut si eu, mai demult, cheesecake japonez si mi-a placut. Dar dl Aura il prefera pe cel american, asa ca nu l-am mai repetat. Poate totusi il refac e Pasti, ca mi-a placut textura delicata si faptul ca nu e asa de dulce ca varianta americana.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 March 2014 - 09:41 PM

Aura, eu ador toate branzoasele.Si am norocul ca ai mei nu se plang, devoreaza fara sa ma intrebe ce au mancat! :biggrin:
Multumesc! :love7:

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 April 2014 - 11:45 AM

Nu stiu ce e foaia de transfer, ca nu m-am mai dat la torturi din adolescenta .... , dar arata f. frumos, Eataly! Si fiind cu branza sigur e si buuun!


Aura, pune doar putin zahar la varianta americana de crema de branza (Eu pun cam 2 linguri cu varf la 1 kg de branze si nu iese deloc prea dulce - noi nu agreem deserturile duuuulci). Iar la toppingul de fructe sa pui desigur zeama de lamaie, ca sa fie racoritor si usor acrisor.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 01 April 2014 - 04:02 PM

Ai dreptate Dani, as putea pune mai putin zahar. Dar mi se pare ca nu ar mai fi un cheesecake adevarat. Farmecul unui cheesecake, dupa mine, e sa fie dulce si dens si cremos.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi