Pagina 1 din 1
Dieta Montignac - Torta cu aluat moale sau Torta YoYo (de F2)
#1
Postat 10 May 2014 - 09:24 AM
Reteta asta o am salvata de o caruta de timp. M-a atras de cum am citit-o si, in sfarsit, a venit timpul sa o pap.
Poate ca inca mai era pe lista in asteptare dar cum am inceput sa ne pregatim pt zilele de nastere ale fetelor am zis sa incerc si ceva nou.
Asa ca la treaba!
Ingrediente:
Cantitatile de mai jos sunt pt o tava de de 24cm. Eu am dublat cantitatile pt ca am vrut mai multa (tava 36x23cm)... si bine am facut.
Aluat
- 300g faina integrala
- 100g unt topit si racit, eu 80g ulei de floarea soarelui
- 2 oua + 1 galbenus
- 200ml lapte monti caldut (in care se dizolva drojdia)
- 25g drojdie de bere
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita fructoza
Umplutura: ce va doreste inimioara.
De data asta: speck, scarmoza, rosii, masline.
Partea frumoasa e ca nu se lasa la crescut. Trebuie sa creasca in cuptor. O chestie foarte importanta cand nu prea ai timp si mori de foame.
O a doua chestie frumoasa e ca aluatul se mixeaza.
Cu alte cuvinte se pune totul in castron si se mixeaza. Va rezulta o chestie moale.
Intr-o tava unsa cu ulei asezam o parte din aluat (ne ajutam de o lingura).
Si trecem la umplutura...
Se acopera cu restul de aluat (sa traiasca lingura)...
Si se arunca la cuptor, preincalzit la 170°C aproximativ 45minute.
Si sectiune...
Pofta buna!
Editez (scapam autobuzul si nu mai ajungeam la munca)...
Acum cu calm, sa va mai povestesc cate ceva de bunatatea asta.
E superbuna. Sunt incantata la maxim. Munca putina rezultat exceptional.
Cu siguranta o voi face pt una din aniversari. Poate cu o umplutura mai simpla (doar branza si rosii) si intr-o tava un pic mai mare, ca sa iasa mai subtire.
Sa nu ma intelegeti gresit, mie mi-a placut asa cum era, dar fiind vorba de copii mai mici am sa o fac o idee mai subtirica.
E asa de moale si frageda... M-a cucerit!
Trebuie sa caut de unde am luat reteta ca sa pun si link-ul. Acum o aveam pe caiet si doar am tradus-o. Autoarea e YoYo.
Atunci cand am dat eu peste ea pe forumul italian era deja vedeta de cativa ani (reteta) asa ca s-au facut multe alte variante intre timp.
In legatura cu drojdia au fost multe discutii... cum ar fi prea multa.
Asa ca se poate pune mai putina (cine doreste) doar ca in acest caz ar trebui lasata la crescut inainte.
Deja pt mine isi pierde din farmec.
Au fost persoane care au folosit un pliculet de drojdie la pliculet... functioneaza si asa.
Cine a folosit praf de copt... ok si in acest caz.
Laptele a fost inlocuit cu apa.
Untul cu margarina sau ulei (si cazul meu).
Ouale cu apa... tot o nebunie.
Dar de fiecare data a mers. Cine a crosetat pe langa a fost multumit.
Mie mi-a placut. Ca o prima incercare m-a cucerit.
Legat de umplutura... Aici puteti sa lasati fantezia sa zburde.
Umplutura clasica: prosciutto cotto, sottilette, mortadella.
Alte incercari reusite:
- rosii si provola
- prosciutto cotto, sotilette, ciuperci
- nu se recomanda mozzarella, merg branzeturile filanti: provola, sottilette, Galbanino, brie, Piave, Emmental...
- ciuperci, brie, speck
- ricotta, spanac, grana si galbenus
- mezeluri varii, sotilette, ciuperci
- rosii, masline, origano, branza la alegere
- cartofi, umplutura de la carnati (trasa un pic in tigaie), sotilette (cartoful nu e monti, Atentie!)
- zucchine (trase un pic in tigaie), pancetta afumata, sottilette/alta branza
- vinete fripte, bulion, branza
- ton, branza
- brie, provolone, Galbanino, Piave, Emmental
- zucchine, gorgonzola
- pere, Nutella (Atentie la Nutella nu e monti, doar daca o faceti voi)
- ceapa trasa un pic in tigaie
Astea ar fi deja incercate. Acum, fiecare, face ce vrea.
Important e sa lasati o bordura de 1-2cm cu umplutura si sa o acoperiti foarte bine cu al doilea strat de aluat.
Si gata! Sper ca v-am convins sa o incercati si voi, monti sau nemonti.
Poate ca inca mai era pe lista in asteptare dar cum am inceput sa ne pregatim pt zilele de nastere ale fetelor am zis sa incerc si ceva nou.
Asa ca la treaba!
Ingrediente:
Cantitatile de mai jos sunt pt o tava de de 24cm. Eu am dublat cantitatile pt ca am vrut mai multa (tava 36x23cm)... si bine am facut.
Aluat
- 300g faina integrala
- 100g unt topit si racit, eu 80g ulei de floarea soarelui
- 2 oua + 1 galbenus
- 200ml lapte monti caldut (in care se dizolva drojdia)
- 25g drojdie de bere
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita fructoza
Umplutura: ce va doreste inimioara.
De data asta: speck, scarmoza, rosii, masline.
Partea frumoasa e ca nu se lasa la crescut. Trebuie sa creasca in cuptor. O chestie foarte importanta cand nu prea ai timp si mori de foame.
O a doua chestie frumoasa e ca aluatul se mixeaza.
Cu alte cuvinte se pune totul in castron si se mixeaza. Va rezulta o chestie moale.
Intr-o tava unsa cu ulei asezam o parte din aluat (ne ajutam de o lingura).
Si trecem la umplutura...
Se acopera cu restul de aluat (sa traiasca lingura)...
Si se arunca la cuptor, preincalzit la 170°C aproximativ 45minute.
Si sectiune...
Pofta buna!
Editez (scapam autobuzul si nu mai ajungeam la munca)...
Acum cu calm, sa va mai povestesc cate ceva de bunatatea asta.
E superbuna. Sunt incantata la maxim. Munca putina rezultat exceptional.
Cu siguranta o voi face pt una din aniversari. Poate cu o umplutura mai simpla (doar branza si rosii) si intr-o tava un pic mai mare, ca sa iasa mai subtire.
Sa nu ma intelegeti gresit, mie mi-a placut asa cum era, dar fiind vorba de copii mai mici am sa o fac o idee mai subtirica.
E asa de moale si frageda... M-a cucerit!
Trebuie sa caut de unde am luat reteta ca sa pun si link-ul. Acum o aveam pe caiet si doar am tradus-o. Autoarea e YoYo.
Atunci cand am dat eu peste ea pe forumul italian era deja vedeta de cativa ani (reteta) asa ca s-au facut multe alte variante intre timp.
In legatura cu drojdia au fost multe discutii... cum ar fi prea multa.
Asa ca se poate pune mai putina (cine doreste) doar ca in acest caz ar trebui lasata la crescut inainte.
Deja pt mine isi pierde din farmec.
Au fost persoane care au folosit un pliculet de drojdie la pliculet... functioneaza si asa.
Cine a folosit praf de copt... ok si in acest caz.
Laptele a fost inlocuit cu apa.
Untul cu margarina sau ulei (si cazul meu).
Ouale cu apa... tot o nebunie.
Dar de fiecare data a mers. Cine a crosetat pe langa a fost multumit.
Mie mi-a placut. Ca o prima incercare m-a cucerit.
Legat de umplutura... Aici puteti sa lasati fantezia sa zburde.
Umplutura clasica: prosciutto cotto, sottilette, mortadella.
Alte incercari reusite:
- rosii si provola
- prosciutto cotto, sotilette, ciuperci
- nu se recomanda mozzarella, merg branzeturile filanti: provola, sottilette, Galbanino, brie, Piave, Emmental...
- ciuperci, brie, speck
- ricotta, spanac, grana si galbenus
- mezeluri varii, sotilette, ciuperci
- rosii, masline, origano, branza la alegere
- cartofi, umplutura de la carnati (trasa un pic in tigaie), sotilette (cartoful nu e monti, Atentie!)
- zucchine (trase un pic in tigaie), pancetta afumata, sottilette/alta branza
- vinete fripte, bulion, branza
- ton, branza
- brie, provolone, Galbanino, Piave, Emmental
- zucchine, gorgonzola
- pere, Nutella (Atentie la Nutella nu e monti, doar daca o faceti voi)
- ceapa trasa un pic in tigaie
Astea ar fi deja incercate. Acum, fiecare, face ce vrea.
Important e sa lasati o bordura de 1-2cm cu umplutura si sa o acoperiti foarte bine cu al doilea strat de aluat.
Si gata! Sper ca v-am convins sa o incercati si voi, monti sau nemonti.
Sorina
#3
Postat 10 May 2014 - 09:23 PM
Mă bucur!
E bună caldă, dar e superbună a doua zi (rece). Noi aproape am terminat-o.
Te aștept să ne spui dacă te-a încântat și pe tine.
E bună caldă, dar e superbună a doua zi (rece). Noi aproape am terminat-o.
Te aștept să ne spui dacă te-a încântat și pe tine.
Sorina
#4
Postat 12 May 2014 - 07:35 AM
Arata grozav!!!!! Cred ca o s-o-ncerc si eu, cat de curand, saru' mana pentru sfaturi!
Si-acu', ca un adevarat Canuta-om-sucit ce mi-s, intreb: blatul de jos nu e umed, nu da impresia de crud? Nu e prea subtire, comparativ cu cel de deasupra? N-ar merge mai bine copt nitel primul blat, apoi pusa umplutura si foaia de deasupra?
Si-acu', ca un adevarat Canuta-om-sucit ce mi-s, intreb: blatul de jos nu e umed, nu da impresia de crud? Nu e prea subtire, comparativ cu cel de deasupra? N-ar merge mai bine copt nitel primul blat, apoi pusa umplutura si foaia de deasupra?
#5
Postat 12 May 2014 - 11:10 AM
Nu, nu e umed chiar deloc. Nu e nevoie să coci separat partea de jos.
Nu se vede bine în poză dar și blatul de jos e destul de înalt. Pozele sunt făcute la torta deabia scoasă din cuptor și umplutura nu am reușit să o tai foarte bine, astfel că acoperă o parte din blatul de jos.
Într-adevăr am pus mai mult aluat deasupra, dar asta e greșeala mea.
Ar fi de ajuns să fii un pic mai atentă atunci când împarți aluatul..nu zăpăcită ca mine.
Nu se vede bine în poză dar și blatul de jos e destul de înalt. Pozele sunt făcute la torta deabia scoasă din cuptor și umplutura nu am reușit să o tai foarte bine, astfel că acoperă o parte din blatul de jos.
Într-adevăr am pus mai mult aluat deasupra, dar asta e greșeala mea.
Ar fi de ajuns să fii un pic mai atentă atunci când împarți aluatul..nu zăpăcită ca mine.
Sorina
#6
Postat 12 May 2014 - 11:11 AM
sorinadaniela, la 12 May 2014 - 11:10 AM, a spus:
Nu, nu e umed chiar deloc. Nu e nevoie să coci separat partea de jos.
Nu se vede bine în poză dar și blatul de jos e destul de înalt. Pozele sunt făcute la torta deabia scoasă din cuptor și umplutura nu am reușit să o tai foarte bine, astfel că acoperă o parte din blatul de jos.
Într-adevăr am pus mai mult aluat deasupra, dar asta e greșeala mea.
Ar fi de ajuns să fii un pic mai atentă atunci când împarți aluatul..nu zăpăcită ca mine.
Nu se vede bine în poză dar și blatul de jos e destul de înalt. Pozele sunt făcute la torta deabia scoasă din cuptor și umplutura nu am reușit să o tai foarte bine, astfel că acoperă o parte din blatul de jos.
Într-adevăr am pus mai mult aluat deasupra, dar asta e greșeala mea.
Ar fi de ajuns să fii un pic mai atentă atunci când împarți aluatul..nu zăpăcită ca mine.
Am inteles perfect, multumesc frumos pentru explicatii!
#8
Postat 25 June 2014 - 05:48 PM
Salutare!
Am facut si eu acum Torta cu aluat moale! Multumesc frumos , Draga Sorina Daniela !
Sper sa fie de F1, am pus 150 faina integrala+ 150tarite de alac
Am facut si eu acum Torta cu aluat moale! Multumesc frumos , Draga Sorina Daniela !
Sper sa fie de F1, am pus 150 faina integrala+ 150tarite de alac
#9
Postat 25 June 2014 - 07:05 PM
Ciao, Sissi! Ce plăcere! Nu te-am văzut de ceva timp.
Da, dacă ai pus jumi juma făină cu tărâțe e de F1. Doar că nu știu dacă va crește. În acest caz ar fi fost mai bine dacă ai fi folosit praf de copt.
Te aștept cu rezultatul! Nu te complica, zi-mi Sorina.
Da, dacă ai pus jumi juma făină cu tărâțe e de F1. Doar că nu știu dacă va crește. În acest caz ar fi fost mai bine dacă ai fi folosit praf de copt.
Te aștept cu rezultatul! Nu te complica, zi-mi Sorina.
Sorina
#10
Postat 26 June 2014 - 07:55 AM
Ciao Sorina! Am pus un pliculet de drojdie uscata ,a crescut si a iesit foarte buna, am folosit ca si umplutura, o ceapa si un dovlecel un pic calite inainte ,masline si cascaval. Sigur va fi printre preferate.
#11
Postat 26 June 2014 - 04:27 PM
Mă bucur că v-a plăcut!
Ce e interesant e că poți varia umplutura și de fiecare dată vei avea o nouă tartă.
Ce e interesant e că poți varia umplutura și de fiecare dată vei avea o nouă tartă.
Sorina
#12
Postat 28 June 2014 - 08:42 PM
Multumesc si eu de reteta,Sorina! Foarte,foarte buna! Ca umplutura am folosit ciuperci,ceapa rosie,ardei ,masline si diferite resturi de cascaval si branza.
Enjoy the silence!
#13
Postat 29 June 2014 - 12:20 PM
Mă bucur că ați încercat-o și mai ales că v-a plăcut!
Acum mi-ați făcut poftă! Cred că am să o refac și eu săptămâna aceasta.
Acum mi-ați făcut poftă! Cred că am să o refac și eu săptămâna aceasta.
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1