Ingrediente blat Inghetata:
7 oua
150 g zahar
1 praf de copt
1 lingura de cacao
140 g faina
Ingrediente Crema Inghetata:
1 budinca de vanilie
1unt si jumatate
200 gr zahar
400 ml lapte
Ingrediente spuma Inghetata:
4 albusuri
150 g zahar
Ciocolata cu lapte
Mod de preparare blat Inghetata:
1. Albusurile se separa de galbenusuri in 2 vase diferite
2. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte
3. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin spumoase
4. Dupa omogenizare galbenusurile sunt adaugate peste albusurile batute spuma si tot atunci se adauga si faina in care a fost omogenizat un praf de copt in prealabil
5. Toata compozitia se amesteca f incet pentru a un zdrobi albusurile (altfel un se obtine un blat pufos)
6. Dupa omogenizare, compozitia rezultata se pune intr-o tava ce a fost in prealabil tapetata cu hartie de copt
7. Se baga in cuptorul incins in prealabil la foc incet timp de aprox 40 min
Mod de preparare Crema Inghetata:
1. Se prepara budinca in care se adauga cele 200 g zahar ( se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj) si se lasa la racit
2. Cand budinca mai este f putin calda se adauga treptat untul omogenizandu-se foarte bine la fiecare bucata de unt adaugata.
3. Atentie! Daca budinca este pera rece exista pericolul ca la adaugarea untului, aceasta sa se taie.
Mod de preparare spuma Inghetata:
1. Se pune la fier o oala cu apa, in care sa se potriveasca oala in care se vor bate albusurile.
2. Cand apa fierbe se adauga oala cu albusurile peste care s-a adaugat zaharul si se bat cu mixerul la viteza cea mai mica.
3. Albusurile trebuie sa fiarba pe abur pentru a se intari cand se racesc!
Dupa ce s-a racit blatul si a fost asezat in tava in care se doreste a fi ansamblata prajitura ,se adauga deasupra crema obtinuta, iar apoi se adauga spuma peste care va fi rasa ciocolata.
Pofta buna!
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de Adriana: 17 May 2014 - 12:18 PM
Motiv editare: Eliminat link blog personal nepermis