Mi-a venit asa din senin o pofta nebuna de paste cu branza la cuptor si cum singurul inlocuitor care-l aveam la indemana era quinoa, am trecut la actiune.
Ingrediente:
- quinoa... nu stiu sa va zic ce cantitate am folosit. Eu quinoa o spal in apa rece inainte de a o fierbe. O pun intr-o veche strecuratoare. Daca va mai aduceti aminte strecuratorile de ceai de cand erati mici, despre ea vorbesc. Am spalat 3 strecuratori de quinoa.
- branza, in cazul meu: 400g cottage cheese si la ochi (aprox 300g) Grana
- 4 oua
- un pic de smantana
- 2,5 linguri fructoza... la cantitatile folosite de mine ar fi trebuit sa pun un pic mai multa fructoza
Dupa ce am spalat bine quinoa sub jet de apa rece, am pus-o la fiert. Am lasat-o 10 minute (dupa ce a inceput sa fiarba apa). Puteam sa o las si mai putin. Data viitoare.
Intre timp am pregatit amestecul de branza, oua, smantana si fructoza (cu furculita).
Am scurs quinoa si am amestecat-o cu branza.
Am uns cu ulei o forma si in mod absolut neelegant am trantit totul in ea. Directia cuptor preincalzit la 200°C aprox 35-40 minute.
Buna. Mi-a placut! Cu o lingura de fructoza in plus ar fi fost exceptionala (pt una ca mine care s-a obisnuit cu un dulce nu foarte dulce).
Idei diverse:
- daca o vreti dulce puteti folosi mai multa fructoza si/sau caise uscate
- +/- caise uscate, ciocolata min. 70% cacao, migdale
- Grana o puteti inlocui cu telemea
- cottage cheese eu o folosesc pt ca nu gasesc branza proaspata pe aici
Eu cu siguranta o voi reface. Pofta buna!
Pagina 1 din 1
Dieta Montignac - Quinoa cu branza la cuptor F1
#2
Postat 23 June 2014 - 09:21 PM
ah Sorina, reteta asta mi-a adus aminte de macaroanele cu brinza (si zahar) de pe vremuri. neaparat o fac ca am quinoa si vinn si dau raportul. merci de reteta.
#4
Postat 24 June 2014 - 04:01 PM
sorinadaniela, la 23 June 2014 - 10:18 PM, a spus:
Păi exact asta era și pofta mea. Te aștept!
am facut-o, e minunata, in casa mirosea a placinta cu brinza. ingredientele le-am pus aproximativ, smintina n-am avut si am pus numai 2 oua, brinza telemea din belsug. am mincat jumate calda (fierbinte), cealalta jumatate o maninc diseara rece. mai fac ca mai am quinoa si brinza.
merci mult de reteta si idee.
#5
Postat 25 June 2014 - 07:13 PM
Mă bucur că ți-a plăcut! Chiar mă gândeam să o refac zilele astea că am făcut rost de fetta.
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1