Ingrediente pentru o tarta de 28 cm diametru :
Blatul: 220 gr faina, 30 gr cacao, 75 gr zahar pudra, 125 gr unt, 1 ou.
Amestecam faina, cacao, zaharul pudra si untul rece taiat cubulete :

Dupa ce devine nisipos adaugam oul:

Framantam pana ce devine un alut elastic , formam o bila, o invelim in film alimentar si dam la frigider pentru o ora:

Pentru caramel: 230 gr zahar, 200 gr smantana pentru frisca, 70 gr unt, aproximativ 200 gr mixt de nuci (eu am avut alune de padure, caju ,migdale), 2/3 lingurita rasa de sare ( eu am folosit fleur de sel )
Intai prajim un pic mixtul de nuci intr-o tigaie fara ulei:

Apoi punem la topit zaharul pana face bulbuci:

Dupa care adaugam smantana, untul si sarea:

Lasam sa se racoreasca.
Intre timp intindem aluatul in tava unsa cu unt , il intepam cu furculita din loc in loc , punem peste el hartie de copt si boabe de fasole sau orez si-l bagam la cuptor 15 min la 180 de grade, dupa care luam boabele si-l mai lasam inca 5 min la cuptor.
Eu neavand tava cu fund detasibil de dimensiunea asta, am pus sub aluat doua fasii de hartie de copt in cruce. Se observa un pic in poza:

Peste aluatul copt punem mixtul de nuci prajit, dupa care turnam caramelul:

Lasam caramelul sa se raceasca dupa care il punem la frigider pentru o ora.
Pentru crema de ciocolata avem de nevoie de : 180 ml smantana pentru frisca, 150 gr ciocolata neagra, 75 gr ciocolata cu lapte si 30 gr unt.
Smantana si untul se incalzesc pana aproape ajunge la punctul de fierbere dupa care se toarna pentru ciocolata maruntita :

Se amesteca pana se omogenizeaza frumos si se toarma peste caramel:

Se lasa la frigider 1-2 ore pana se intareste bine copozitia.
Eu pentru decor am pastrat cateva alune de padure pe care le-am trecut prin zahar ars , cacao si un boboc de trandafir din gradina, intrucat tarta a fost transportata la mosie

Am si o sectiune, dar nu prea e relevanta deoarece am transportat tarta cu masina la 30 si ceva de grade si s-a inmuiat un pic compozitia, iar la mosie inca nu am frigider ....insa ca a mai ramas si am adus inpoi acasa si am pus la frigider a fost si mai buna.
E destul de dulce, dar pentru ciocolatosi asa trebuie sa fie, si dupa parerea mea se preteaza unde sunt multe persoane ca, fiind dulce merge cate o feliuta

Ajutor