Forum Culinar: Tarta cu coacaze - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu coacaze sau peripetiile unei dimineti linistite...

#1 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 13 July 2014 - 03:59 PM

Toate diminetile incep bine, nu-i asa? :-*
A mea a inceput cu o cafea, servita-n curtea casei, admirand una-alta.....

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052574382911.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052574848184.jpg

Si totul ar fi fost frumos si bine, daca n-as fi dat cu ochii de 'mneaei :-*

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052576326413.jpg

Ca mananca fructele, zau ca nu ma deranjeaza. Mai trist e ca rupe crengile.....
Si, ca sa pun capat "macelului", am purces la a executa o tarta. Cu coacaze, biensur!

Asadar, se culeg coacaze. Culoarea, nu importa. Se culege cam juma de kil asa, se scot de pe codite, se spala cu delicatete, se usuca tot asa!
Se pregatesc restul de ingrediente, dupa cum urmeaza:

150 grame faina
o jumatate lingurita praf de copt
100 grame unt
100 grame zahar
2 oua
2 galbenusuri
2 albusuri
80 grame zahar
80 grame migdale macinate
vanilie sau alte arome, dupa cum va dicteaza papila

Se sufleca manecile, se scuipa delicat in palme :-* , si se trece la treaba.
Se amesteca (cu patima) untul, 100 grame de zahar, doua oua si doua galbenusuri, si'cea vanilie.

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052583827501.jpg

Se adauga faina amestecata cu praf de copt

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052584797465.jpg

Compozitia se toarna intr-o tava (a mea era patrata, cu latura de 23cm) unsa, tapetata, alea-alea (eu am captusit tava cu hartie de copt si gata). Deasupra se distribuie coacazele

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052587421852.jpg

In cele din urma compozitia trebuie sa "dispara" sub coacaze

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052588265741.jpg

Se coace in cuptorul preincalzit, pret de 25 minute, la temperatura de 180C.

Intre timp bateti albusurile (doua) cu 80 grame de zahar.

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052589303291.jpg

Incorporati si migdalele macinate (sau nuci, sau alune)

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-1405259023541.jpg

Dupa cele 25 minute, intindeti albusurile in tava, peste coacaze.

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052591656962.jpg

Introduceti din nou in cuptor, pentru alte 15-20 minute.

Dupa ce e coapta, lasati sa se racoreasca, scoateti din tava...

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052603262561.jpg

Si coafati :-*

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052593548033.jpg

Taiati in patrate, romburi, cercuri, cum va duce inspiratia de moment, si serviti.

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052594751967.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052594992042.jpg


Ei, si in momentul asta, s-a terminat dimineata mea buna :-* Si asta nu din cauza orei, ci din cauza unei idei....Mi-a casunat asa ca tarta asta ar fi la fel de buna (daca nu chiar si mai buna) cu visine.
Si ce-am facut? Am purces la a culege visine

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-68-14052598496549.jpg

Asadar, va recomand tarta. Cu caldura. Cu coacaze. Cu visine :-* Dar fiti atente in ce va bagati, ca sa nu patiti ca mine.... :-*

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 July 2014 - 08:35 PM

Ce draguta tarta/prajiturica. Si te invidiez pentru visin si pentru coacaz.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 14 July 2014 - 09:12 PM

Trebuie sa fac si eu tarta! Arata prea bine.
Momentan nu am nici coacaze rosii si nici visine... dar ma gandesc la niste blueberries sau coacaze negre :occasion14:

#4 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 15 July 2014 - 12:28 AM

Vezi postareaaura, la 14 July 2014 - 08:35 PM, a spus:

Ce draguta tarta/prajiturica. Si te invidiez pentru visin si pentru coacaz.


Aura, pentru coacaz, te inteleg. Ca ala e pe "mosia" mea. Visinii insa....sunt la o ferma de genul "pick your own". Deci nu ma invidia pentru el :occasion14:

#5 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 15 July 2014 - 12:29 AM

Vezi postareaWowerful, la 14 July 2014 - 09:12 PM, a spus:

Trebuie sa fac si eu tarta! Arata prea bine.
Momentan nu am nici coacaze rosii si nici visine... dar ma gandesc la niste blueberries sau coacaze negre :occasion14:

Succes, ca de mers merge cu orice fruct, parerea mea....

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 July 2014 - 09:17 AM

A inceput frumos reteta ta si s-a terminat si mai frumos. :occasion14:

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 July 2014 - 01:49 PM

Mai frumos nici ca se putea! Superba postare!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 15 July 2014 - 06:34 PM

Ceva asemanator am facut si eu ieri.. cu coacaze si zmeura.
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!

#9 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 16 July 2014 - 12:22 AM

Vezi postareaEataly, la 15 July 2014 - 09:17 AM, a spus:

A inceput frumos reteta ta si s-a terminat si mai frumos. :occasion14:

S a terminat într o damigeana.... :occasion14:
Când o fi gata visinata, o pozez

#10 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 16 July 2014 - 12:23 AM

Vezi postareaMaya, la 15 July 2014 - 01:49 PM, a spus:

Mai frumos nici ca se putea! Superba postare!

O Maya, venind de la tine comentariul asta face mult. Sar'na

#11 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 16 July 2014 - 12:27 AM

Vezi postarearalesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:

Ceva asemanator am facut si eu ieri.. cu coacaze si zmeura.
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!

Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?

#12 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 16 July 2014 - 03:27 AM

Pana la urma tarta mea e cu piersici. Am făcut o mica greșeală ca am pus esența de rom in loc de vanilie. Sper sa fie bine si așa.
Acum e la răcit, dar am tăiat un colț si i-am băgat blițul in ochi. Calitatea la poza lasa un pic de dorit ca e la lumina becului si e cu telefonul.
O sa îmi i-au revanșa cât de curând...

Imagine atasata: monthly_07_2014/post-1728-14054745457401.jpg

#13 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 16 July 2014 - 02:38 PM

O la la, ce bine arata....

#14 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 July 2014 - 01:42 PM

Ce frumoasa poveste- reteta, cu fructe proaspat culese!
Sa vad ce fructe culeg din piata si pregatesc tarta, pentru ca imi place cum arata sectiunea.
Multumesc pentru poveste. Nu zic nu la o visinata, cand o fi gata :thumleft:
Imagine postata

#15 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 17 July 2014 - 04:45 PM

Vezi postareaariel, la 16 July 2014 - 12:27 AM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:

Ceva asemanator am facut si eu ieri.. cu coacaze si zmeura.
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!

Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?


de la mine din gradina :thumleft:

#16 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 18 July 2014 - 04:33 PM

Vezi postareaCarmen L, la 17 July 2014 - 01:42 PM, a spus:

Ce frumoasa poveste- reteta, cu fructe proaspat culese!
Sa vad ce fructe culeg din piata si pregatesc tarta, pentru ca imi place cum arata sectiunea.
Multumesc pentru poveste. Nu zic nu la o visinata, cand o fi gata :thumleft:

Carmen, eu dau de știre când e gata, dar tu vii?

#17 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 18 July 2014 - 04:34 PM

Vezi postarearalesu, la 17 July 2014 - 04:45 PM, a spus:

Vezi postareaariel, la 16 July 2014 - 12:27 AM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:

Ceva asemanator am facut si eu ieri.. cu coacaze si zmeura.
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!

Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?


de la mine din gradina :help:

Nu vrei sa facem schimb de tufe? :thumleft:

#18 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 25 July 2014 - 05:43 PM

Vezi postareaariel, la 18 July 2014 - 04:34 PM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 17 July 2014 - 04:45 PM, a spus:

Vezi postareaariel, la 16 July 2014 - 12:27 AM, a spus:

Vezi postarearalesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:

Ceva asemanator am facut si eu ieri.. cu coacaze si zmeura.
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!

Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?


de la mine din gradina :D

Nu vrei sa facem schimb de tufe? :rolleyes:


Am si zmeura su coacaze... n-am visine :D
Eu am cumparat si zmeurul si coacazii de la o firma de plante/arbusti.

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 August 2014 - 12:45 PM

Arielule, am venit fuguta sa-ti povestesc ce succes a avut tarta ta in Ro.
Am facut-o de doua ori, ultima oara in cantitate dubla.O data cu rabarbura si o data cu visine.
Am dat reteta mai departe ca toti mi-au cerut-o. :unsure:
Poze n-am! =))

#20 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 31 August 2014 - 11:00 PM

Ce mai contează poza, când amintirile s așa de dragi? :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi