Tarta cu coacaze sau peripetiile unei dimineti linistite...
#1
Postat 13 July 2014 - 03:59 PM
A mea a inceput cu o cafea, servita-n curtea casei, admirand una-alta.....
Si totul ar fi fost frumos si bine, daca n-as fi dat cu ochii de 'mneaei
Ca mananca fructele, zau ca nu ma deranjeaza. Mai trist e ca rupe crengile.....
Si, ca sa pun capat "macelului", am purces la a executa o tarta. Cu coacaze, biensur!
Asadar, se culeg coacaze. Culoarea, nu importa. Se culege cam juma de kil asa, se scot de pe codite, se spala cu delicatete, se usuca tot asa!
Se pregatesc restul de ingrediente, dupa cum urmeaza:
150 grame faina
o jumatate lingurita praf de copt
100 grame unt
100 grame zahar
2 oua
2 galbenusuri
2 albusuri
80 grame zahar
80 grame migdale macinate
vanilie sau alte arome, dupa cum va dicteaza papila
Se sufleca manecile, se scuipa delicat in palme , si se trece la treaba.
Se amesteca (cu patima) untul, 100 grame de zahar, doua oua si doua galbenusuri, si'cea vanilie.
Se adauga faina amestecata cu praf de copt
Compozitia se toarna intr-o tava (a mea era patrata, cu latura de 23cm) unsa, tapetata, alea-alea (eu am captusit tava cu hartie de copt si gata). Deasupra se distribuie coacazele
In cele din urma compozitia trebuie sa "dispara" sub coacaze
Se coace in cuptorul preincalzit, pret de 25 minute, la temperatura de 180C.
Intre timp bateti albusurile (doua) cu 80 grame de zahar.
Incorporati si migdalele macinate (sau nuci, sau alune)
Dupa cele 25 minute, intindeti albusurile in tava, peste coacaze.
Introduceti din nou in cuptor, pentru alte 15-20 minute.
Dupa ce e coapta, lasati sa se racoreasca, scoateti din tava...
Si coafati
Taiati in patrate, romburi, cercuri, cum va duce inspiratia de moment, si serviti.
Ei, si in momentul asta, s-a terminat dimineata mea buna Si asta nu din cauza orei, ci din cauza unei idei....Mi-a casunat asa ca tarta asta ar fi la fel de buna (daca nu chiar si mai buna) cu visine.
Si ce-am facut? Am purces la a culege visine
Asadar, va recomand tarta. Cu caldura. Cu coacaze. Cu visine Dar fiti atente in ce va bagati, ca sa nu patiti ca mine....
#2
Postat 14 July 2014 - 08:35 PM
#3
Postat 14 July 2014 - 09:12 PM
Momentan nu am nici coacaze rosii si nici visine... dar ma gandesc la niste blueberries sau coacaze negre
#7
Postat 15 July 2014 - 01:49 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#8
Postat 15 July 2014 - 06:34 PM
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!
#11
Postat 16 July 2014 - 12:27 AM
ralesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!
Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?
#12
Postat 16 July 2014 - 03:27 AM
Acum e la răcit, dar am tăiat un colț si i-am băgat blițul in ochi. Calitatea la poza lasa un pic de dorit ca e la lumina becului si e cu telefonul.
O sa îmi i-au revanșa cât de curând...
#14
Postat 17 July 2014 - 01:42 PM
Sa vad ce fructe culeg din piata si pregatesc tarta, pentru ca imi place cum arata sectiunea.
Multumesc pentru poveste. Nu zic nu la o visinata, cand o fi gata
#15
Postat 17 July 2014 - 04:45 PM
ariel, la 16 July 2014 - 12:27 AM, a spus:
ralesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!
Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?
de la mine din gradina
#16
Postat 18 July 2014 - 04:33 PM
Carmen L, la 17 July 2014 - 01:42 PM, a spus:
Sa vad ce fructe culeg din piata si pregatesc tarta, pentru ca imi place cum arata sectiunea.
Multumesc pentru poveste. Nu zic nu la o visinata, cand o fi gata
Carmen, eu dau de știre când e gata, dar tu vii?
#17
Postat 18 July 2014 - 04:34 PM
ralesu, la 17 July 2014 - 04:45 PM, a spus:
ariel, la 16 July 2014 - 12:27 AM, a spus:
ralesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!
Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?
de la mine din gradina
Nu vrei sa facem schimb de tufe?
#18
Postat 25 July 2014 - 05:43 PM
ariel, la 18 July 2014 - 04:34 PM, a spus:
ralesu, la 17 July 2014 - 04:45 PM, a spus:
ariel, la 16 July 2014 - 12:27 AM, a spus:
ralesu, la 15 July 2014 - 06:34 PM, a spus:
Da mai multe detalii te rog despre ferma de visine... in ce zona, cum se cheama.
Mersi!
Ralesu, zona Niagara, mai exact Winona. Ferma se cheamă Bridgman.
Da' tu de unde ai luat zmeura? Din comerțul socialist? Sau de la vreo ferma?
de la mine din gradina
Nu vrei sa facem schimb de tufe?
Am si zmeura su coacaze... n-am visine
Eu am cumparat si zmeurul si coacazii de la o firma de plante/arbusti.
#19
Postat 31 August 2014 - 12:45 PM
Am facut-o de doua ori, ultima oara in cantitate dubla.O data cu rabarbura si o data cu visine.
Am dat reteta mai departe ca toti mi-au cerut-o.
Poze n-am!