Forum Culinar: Dieta Montignac - Cobbler cu piersici și prune - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Cobbler cu piersici și prune ... furată de la Aura

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 August 2014 - 09:09 PM

Aluat:

350 g faina monti
2 1/2 lingurite praf de copt
250 g zahar (iese dulce!)... 100 gr fructoză
110 g unt rece
2 oua... 3 ouă
1 cana (250 ml) smantana
coaja rasa de lămâie... vanilina
un pic de apă (a trebuit să pun ca aluatul să aibă consistența de care zicea Aura)

Umplutura:

2 cani piersici + 1 cana prune... aproape 3kg de fructe
50 g zahar... ffff puțină fructoză
2 lg faina... nu am cântărit, am pus la ochi tărâțe de ovăz

Pentru aluat se amesteca faina, zaharul, praful de copt si vanilia.
Se adauga untul dat prin razatoarea mare si se amesteca pentru a obtine aspectul nisispos.
Se adauga cele 3 oua, se amesteca, si in final se adauga smantana.
Nu se insista la amestecat, doar pana se omogenizeaza. Cum aluatul nu era moale si lipicios cum zicea Aura am adăugat (la ochi) un pic de apă.

Fructele se taie felii (eu le-am lăsat jumătăți sau sferturi) si se amesteca cu un pic de fructoză si tărâțe de ovaz. Daca vreti puneti si zeama de lamaie, eu nu am pus (avem prune acre bine).

Se pun fructele si peste se pune aluatul cu lingura.
Daca vreti sa aveti aspectul de cobbler puteti aplatiza usor aluatul de deasupra, dar nu nivelati.
Nu e nevoie ca fructele sa fie acoperite in intregime de aluat pentru ca acesta oricum va mai creste in cuptor.
Se tine 40-45 min la 180 grade C.

Excepțională! Fetele mi-au dat-o gata în mare viteză. A trebuit să le promit că o voi mai face.
Bănuiesc că nu vor fi probleme să găsesc prune și piersici acum în România.
Nu am apucat să fac poză dar este exact ca în prima poză de aici.

Eu am transformat prima rețetă.
A, uitam să spun, am folosit tava cea mare a cuptorului și hârtie de copt.
Data viitoare sper să reușesc să o pozez.
Sorina

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 September 2014 - 08:36 PM

Am facut-o si refacut-o de nu stiu cate ori pana acum. Cu siguranta o fac o data pe saptamana. Imi/ne place la nebunie.
Am facut-o in seara aceasta pt maine seara (ziua soatzei) si fetele mai ca nu m-au aruncat pe geam de suparare ca nu le-am lasat sa treaca la atac. Ar fi fost in stare sa-si friga limbile numai ca sa o manance.
Poate voi reusi sa fac si niste poze de data asta.
Sorina

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 September 2014 - 09:22 AM

Am reusit sa descarc si pozele, in sfarsit! Nici nu mai stiu cand am le-am facut. Se vede treaba ca nu aveam prune in casa...

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111975677782.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111975935974.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-1411197610708.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-133-14111976448138.jpg

Si bine-inteles, fara sectiune. La noi zboara imediat.
Pofta buna!
Sorina

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 August 2016 - 03:43 PM

Săptămâna trecută Cobbler cu piersici, caise și prune (fără poze)... a zburat imediat.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi