
Eu am facut si cu pricomigdale si cu ciocolata,in 2 ture,zile diferite.Noua ne-au placut.Dar poate nu la toti le plac pricomigdalele.
-2 Foi de patiserie(pasta sfoglia)dreptunghiulare
-zahar pudra pentru pudrat,
-alune de padure maruntite pt ornat bordul(sau migdale)
Ingrediente pentru crema:
-370 ml de lapte
-60 g de zahar
-60 g de faina
-60 g de pricomigdale maruntite(sau ciocolata rasa)
-25 g de unt
-150 ml de frisca lichida iar apoi batuta
-2 oua
-vanilie,sare
Se pregatesc foile.Se taie fiecare foaie in 2,o sa ne trebuiasca doar 3 foi.
Se coc in cuptor,intre 2 tavi pentru a avea foi fara gauri.(ceea ce nu am facut eu,deci ale mele au avut gauri).Se lasa la racit.
Se pregateste crema.
Se amesteca bine ouale cu zaharul.Se adauga faina si vanilia si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase.
Se adauga sarea si laptele adaugat putin cate putin.
Se pune crema la foc mic,si se amesteca incontinuu timp de 3 minute.
Se ia de pe foc si se pune untul si pricomigdalele(sau ciocolata).
Se pune folie trasparenta direct pe crema(la contact direct),si se lasa la racit.
Cand s-a racit,se incorporeaza delicat frisca batuta.
Se asambleaza prajitura.
Peste prima foaie se aseaza un strat de crema,apoi se pune a 2-a foaie,alt strat de crema,iar deasupra a 3-a foaie .
Se unge si bordul cu crema si se orneaza cu alunele de padure maruntite.
Deasupra se pudreaza cu zahar pudra.
Cu o frigaruie incinsa am facut linii paralele pe diagonale.
Cu pricomigdale.

Sectiune (cu pricomigdale).

Sectiune,(cu ciocolata).
