Forum Culinar: Prajitura mii-de-foi cu crema,si pricomigdale(sau ciocolata) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura mii-de-foi cu crema,si pricomigdale(sau ciocolata)

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 30 August 2014 - 02:51 PM

Prajitura mii-de-foi cu crema,si pricomigdale(sau ciocolata)

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-162-14094025785431.jpg


Eu am facut si cu pricomigdale si cu ciocolata,in 2 ture,zile diferite.Noua ne-au placut.Dar poate nu la toti le plac pricomigdalele.


-2 Foi de patiserie(pasta sfoglia)dreptunghiulare
-zahar pudra pentru pudrat,
-alune de padure maruntite pt ornat bordul(sau migdale)

Ingrediente pentru crema:
-370 ml de lapte
-60 g de zahar
-60 g de faina
-60 g de pricomigdale maruntite(sau ciocolata rasa)
-25 g de unt
-150 ml de frisca lichida iar apoi batuta
-2 oua
-vanilie,sare

Se pregatesc foile.Se taie fiecare foaie in 2,o sa ne trebuiasca doar 3 foi.
Se coc in cuptor,intre 2 tavi pentru a avea foi fara gauri.(ceea ce nu am facut eu,deci ale mele au avut gauri).Se lasa la racit.
Se pregateste crema.

Se amesteca bine ouale cu zaharul.Se adauga faina si vanilia si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase.
Se adauga sarea si laptele adaugat putin cate putin.
Se pune crema la foc mic,si se amesteca incontinuu timp de 3 minute.
Se ia de pe foc si se pune untul si pricomigdalele(sau ciocolata).
Se pune folie trasparenta direct pe crema(la contact direct),si se lasa la racit.
Cand s-a racit,se incorporeaza delicat frisca batuta.
Se asambleaza prajitura.
Peste prima foaie se aseaza un strat de crema,apoi se pune a 2-a foaie,alt strat de crema,iar deasupra a 3-a foaie .
Se unge si bordul cu crema si se orneaza cu alunele de padure maruntite.
Deasupra se pudreaza cu zahar pudra.
Cu o frigaruie incinsa am facut linii paralele pe diagonale.

Cu pricomigdale.
Imagine atasata: monthly_08_2014/post-162-14094024726313.jpg

Sectiune (cu pricomigdale).

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-162-14094025039521.jpg


Sectiune,(cu ciocolata).

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-162-14094027628944.jpg

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 August 2014 - 03:27 PM

Să știi că am să o fac pt popor iar pt mine doar crema. Acum plec la cumpărături.
Revin. :unsure:

Am revenit.
Am făcut cantitate dublă de cremă. Acum e la faza de răcit. Bineînțeles că am fost făcut-o monti F1.
Pe mâine!
Sorina

#3 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 31 August 2014 - 12:17 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 August 2014 - 03:27 PM, a spus:

Să știi că am să o fac pt popor iar pt mine doar crema. Acum plec la cumpărături.
Revin. :unsure:

Am revenit.
Am făcut cantitate dublă de cremă. Acum e la faza de răcit. Bineînțeles că am fost făcut-o monti F1.
Pe mâine!


Astept cu nerabdare impresii.Sant curioasa daca place si la altii.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 August 2014 - 12:46 PM

Pai eu plec acum de acasa.Mai ai?
Ca-mi iau si aparatul sa aduc dovezi. :unsure:

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 September 2014 - 08:57 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 31 August 2014 - 12:17 AM, a spus:



Astept cu nerabdare impresii.Sant curioasa daca place si la altii.


Place, place!
Eu am copt 4 foi si le-am folosit pe toate, bine eu am facut cantitate dubla de crema.
Fiecare foaie am intepat-o rau de tot cu furculita si le-am presarat cu zahar (pt popor nemonti).
L-am impodobit cu un pic de frisca si am rezolvat problema.
Nepotica mea m-a speriat azi... nu se mai oprea din mancat. Eu ma bucuram, dar imi era frica sa nu se i se faca rau.
Cum spuneam, am facut cantitate dubla ca sa pot papa si eu. Mi-a placut la nebunie. Am papat-o cu frisca si ceva migdale prajite.
Cu siguranta voi mai face. Mi-a placut la nebunie crema.
Ma duc fuguta la monti sa scriu cum am adaptat crema.
Te pup! :)

M-am intors, varianta monti o gasiti aici .
Sorina

#6 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 September 2014 - 11:51 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 01 September 2014 - 08:57 PM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 31 August 2014 - 12:17 AM, a spus:



Astept cu nerabdare impresii.Sant curioasa daca place si la altii.


Place, place!
Eu am copt 4 foi si le-am folosit pe toate, bine eu am facut cantitate dubla de crema.
Fiecare foaie am intepat-o rau de tot cu furculita si le-am presarat cu zahar (pt popor nemonti).
L-am impodobit cu un pic de frisca si am rezolvat problema.
Nepotica mea m-a speriat azi... nu se mai oprea din mancat. Eu ma bucuram, dar imi era frica sa nu se i se faca rau.
Cum spuneam, am facut cantitate dubla ca sa pot papa si eu. Mi-a placut la nebunie. Am papat-o cu frisca si ceva migdale prajite.
Cu siguranta voi mai face. Mi-a placut la nebunie crema.
Ma duc fuguta la monti sa scriu cum am adaptat crema.
Te pup! :)

M-am intors, varianta monti o gasiti aici .

Ma bucur ca v-a placut,si ca ti-a placut.Sa va fie de bine. :hug: Pup si eu!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi