Forum Culinar: Dieta Montignac - Crema de ciocolata (F1) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Crema de ciocolata (F1) ... adaptata dupa 9Ramy9

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 September 2014 - 09:10 PM

M-a atras imediat reteta de crema, bine ca am facut si tortul pt poporul nemonti asta-i alta treaba. Acum va povestesc despre crema.

Reteta originala o gasiti aici .

Ingrediente pentru crema:
-370 ml de lapte monti
-60 g de zahar... 30g fructoza
-60 g de faina... faina de tarate de ovaz (F1) sau faina integrala (F2) sau faina monti (F1)
-60 g de ciocolata rasa... eu am lasat-o cubulete; ciocolata min 72% cacao am folosit eu
-25 g de unt
-150 ml de frisca lichida iar apoi batuta... am folosit 250ml
-2 oua
-vanilie,sare

Se amesteca bine ouale cu fructoza.
Se adauga faina de tarate si vanilia si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase.
Se adauga sarea si laptele monti adaugat putin cate putin.
Se pune crema la foc mic,si se amesteca incontinuu timp de 3 minute (pt siguranta eu am tinut-o 5 minute).
Se ia de pe foc si se pune untul si ciocolata.
Se pune folie trasparenta direct pe crema(la contact direct),si se lasa la racit.
Cand s-a racit,se incorporeaza delicat frisca batuta.

Eu am acompaniat-o cu frisca si migdale prajite.
Va zic ca am facut cantitate dubla si bine am facut... e exceptionala!
E o crema dulce pe sufletul meu. Atentie, daca o vreti mai dulce cresteti un pic cantitatea de fructoza. Mie imi place exact cum e!

Multumesc Ramy!
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi