Reteta originala o gasiti aici .
Ingrediente pentru crema:
-370 ml de lapte monti
-60 g de
-60 g de
-60 g de ciocolata rasa... eu am lasat-o cubulete; ciocolata min 72% cacao am folosit eu
-25 g de unt
-150 ml de frisca lichida iar apoi batuta... am folosit 250ml
-2 oua
-vanilie,sare
Se amesteca bine ouale cu fructoza.
Se adauga faina de tarate si vanilia si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase.
Se adauga sarea si laptele monti adaugat putin cate putin.
Se pune crema la foc mic,si se amesteca incontinuu timp de 3 minute (pt siguranta eu am tinut-o 5 minute).
Se ia de pe foc si se pune untul si ciocolata.
Se pune folie trasparenta direct pe crema(la contact direct),si se lasa la racit.
Cand s-a racit,se incorporeaza delicat frisca batuta.
Eu am acompaniat-o cu frisca si migdale prajite.
Va zic ca am facut cantitate dubla si bine am facut... e exceptionala!
E o crema dulce pe sufletul meu. Atentie, daca o vreti mai dulce cresteti un pic cantitatea de fructoza. Mie imi place exact cum e!
Multumesc Ramy!