Briose pufoase
#1
Postat 07 September 2014 - 06:19 PM
Reteta nu este a mea, dar am obtinut acordul s-o postez aici, in imagini, poate va fi cineva interesat, totusi.
Cum bine stiti, eu nu pot urma o reteta decat cand o fac prima-prima oara.Dupa aceea, incep sa fac variatiuni pe tema.Cum nu-s la prima "comitere"(asta-i reteta celor 60 pe care le-am facut pentru parastas), mi-am permis variatiuni.
Va voi scrie si reteta originala, dar si pe cea facuta de mine.
Originalul:
"Pt. 12forme avem nevoie de: 150 g faina, 150 g zahar+2 pliculeţe de zahar vanilat,150 g margarina, 3 linguri de cacao, 2 oua, 3/4 pliculeţ praf de copt, o tableta de ciocolata, stafide.Preparare:Faina, zaharul, pudra de cacao si praful de copt se amesteca, se adauga margarina semitopita (la microunde), ouale, stafidele (cate doresti). Se amesteca cu mixerul. Doar daca e prea consistent se pune si lapte (eu nu am mai pus). In tava de briose punem si acele forme de briose din hartie cerata. Punem aluatul informe si la final cate o tableta de ciocolata. Dam la cuptorul preîncălzit la 170 grade. Ţinem 15-20 de minute."
Eu am dublat cantitatile, am pus un plic de praf de copt de 15 gr, am scos cacao si mi-au iesit 16 bucati.In rest, coptul l-am respectat.Iata reteta mea:
- 300 gr faina
- 300 gr zahar
- 300 gr margarina
- 4 oua, sare
- 4 linguri praf de ciocolata
- o priza de scortisoara macinata,
- stafide si nuci (optional)
Oua, zahar, margarina, praf de copt:
Faina, praful de ciocolata (doua plicuri de-astea au 4 linguri) si scortisoara
Margarina am topit-o usor la cuptorul cu microunde:
Prima data am amestecat ingredientele uscate: faina, cernuta cu praf de copt, zaharul, scortisoara, praful de ciocolata, nucile, stafidele si sarea:
Apoi am turnat margarina topita si ouale:
Am amestecat bine cu o lingura (nu cu mixerul, ca n-avea rost sa-l murdaresc degeaba!) si-am obtinut o compozitie fluida, cam asa:
Am turnat-o in forme si la caldura cu ele, sa se umfle-n pene de bune si frumoase:
Formele mele, unse usor cu ulei (se desprind mai repede, dar nu-i musai sa ungeti si voi!)
Si, dupa 20 min, la treapta 4-cuptor clasic, cu gaze-la mine,( 170*C in reteta originala) iata-le! Pufoase si aromate, asteptand pofticiosii:
Multumesc pentru aceasta reteta Elisabetei Codreanu, cunoscuta de multe dintre noi ca Elisha.
Sunt rapid de facut (30 min cu copt cu tot!) si foarte bune.Si raman asa cateva zile bune (daca apuca!)
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2
Postat 07 September 2014 - 06:56 PM
Arata super pufoase
#3
Postat 07 September 2014 - 08:41 PM
Lasand gluma la o parte, banuiesc ca se pune in fiecare briosa cate o patratica de ciocolata din tableta!! Am avut o fantezie de cascadorii rasului incercand sa-mi imaginez pe cineva indesand o tableta intreaga in formele micute de briosa!!
O sa le fac si eu, sa nu crezi insa ca vei vedea fir de nuca in zona!!
#4
Postat 07 September 2014 - 09:01 PM
zerda, la 07 September 2014 - 08:41 PM, a spus:
Lasand gluma la o parte, banuiesc ca se pune in fiecare briosa cate o patratica de ciocolata din tableta!! Am avut o fantezie de cascadorii rasului incercand sa-mi imaginez pe cineva indesand o tableta intreaga in formele micute de briosa!!
O sa le fac si eu, sa nu crezi insa ca vei vedea fir de nuca in zona!!
Duamna Zerda, fata, iaca n-avusai ciucalata si mor de oftica! Mai ales ca tie nici nu-ti pot da (din cauza de nuca).Am scos cacao, ca nu ies asa pufoase si cu cacao.
incercand sa-mi imaginez pe cineva indesand o tableta intreaga in formele micute de briosa!! = la fel am reactionat si eu.Apoi m-am gandit io, ca o ijinera ce ma aflu,ca doara o patratica e indicata!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#5
Postat 07 September 2014 - 09:03 PM
Geany, la 07 September 2014 - 06:56 PM, a spus:
Arata super pufoase
Deci,DA! Sa n-aud ce stiu ce motiv sa nu faci! Ai si forme si-n juma de ora-s gata coapte!
Ca reteta am pus-o cu dedicatie si pentru Alex-bubu!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#6
Postat 07 September 2014 - 09:18 PM
Trebie să rezolv problema neapărat.
Zozo, mi-ai făcut poftă!
#7
Postat 08 September 2014 - 08:01 AM
sorinadaniela, la 07 September 2014 - 09:18 PM, a spus:
Trebie să rezolv problema neapărat.
Zozo, mi-ai făcut poftă!
Da'hartiute n-ai? Ia rezolv-o, ca merge sa pui fructoza si faina Monti si s-o faci si pentru tine!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#8
Postat 08 September 2014 - 08:24 AM
Și nici nu se discută că am să le fac monti.
Revenire în forță... Raportez brioșe superciocolatoase la cuptor.
Mi-am aruncat bucătăria în aer. Nu m-am dat bătută până când nu mi-a dat ce aveam nevoie.
Mi se părea imposibil să nu am eu trăznăi de genul ăsta.
Victorioasă eu.
Am umplut 12 forme (rețetă dublă). În jumătate am pus ciucalată albă pt popor nemonti și în cealaltă jumătate ciucalată pt mine.
Impresii după prânz.
#9
Postat 08 September 2014 - 07:33 PM
sorinadaniela, la 08 September 2014 - 08:24 AM, a spus:
Și nici nu se discută că am să le fac monti.
Revenire în forță... Raportez brioșe superciocolatoase la cuptor.
Mi-am aruncat bucătăria în aer. Nu m-am dat bătută până când nu mi-a dat ce aveam nevoie.
Mi se părea imposibil să nu am eu trăznăi de genul ăsta.
Victorioasă eu.
Am umplut 12 forme (rețetă dublă). În jumătate am pus ciucalată albă pt popor nemonti și în cealaltă jumătate ciucalată pt mine.
Impresii după prânz.
Impresii după prânz. = deci?
Cat despre victorie...nu aveam nici o indoiala!Bravo, stii ce vrei!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#10
Postat 08 September 2014 - 10:05 PM
Fetele au atacat la cele cu ciocolata albă.
Râdeți voi, da' la mine chiar s-a propus introducerea unei ciocolate întregi într-o brioșă.
Gașca mea e cam nebunoaie.
Cu siguranță îmi voi mai încerca norocul cu alte variații.
Mulțumesc mult, Zozo!
#11
Postat 09 September 2014 - 11:45 AM
Ma bucur c-am facut niste oameni dragi fericiti!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#12
Postat 09 September 2014 - 03:57 PM
Una peste alta, cele mai de top briose.
#13
Postat 09 September 2014 - 05:56 PM
julix_2007, la 09 September 2014 - 03:57 PM, a spus:
Una peste alta, cele mai de top briose.
Madamme Julix, fata-hai! Tu nu esti in stare sa urasti, asa ca purcede, rogu-te la comiterea astor de top briose, cu fructoza in loc de zahar, cu cacao si amidon(sau faina integrala, sau cu ce-ti prieste tie!).Sau, de ce nu? cu cacao doar! Chiar, si cu nuca macinata marunt, in loc de faina! Te las sa experimentezi!Si nu numai pe tine! Oricine are idei, este binevenit(a) aici!
Asa ca dear, Sufleca-ti manecile si SPOR!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!