Forum Culinar: Dieta Montignac - Schiacciata con l'uva - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Schiacciata con l'uva Focaccia dulce cu struguri (F2)

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 September 2014 - 09:00 PM

De mult mi-am promis sa incerc reteta si mereu se intampla cate ceva care ma obliga sa aman pe "data viitoare".
Am profitat de ziua soatzei si am trecut la atac.

Ingrediente:

450g faina integrala
4 linguri de ulei de masline
2-3 linguri de fructoza
230g apa (aproximativ) la temperatura ambiente
7g drojdie uscata sau 25g drojdie proaspata (eu drojdie uscata)
sare

minim 1kg de struguri negri ( cei mici si parfumati pt vin)... eu am folosit ce am gasit

Mod de preparare:

Cum v-am zis deja ma tot invarteam pe net in jurul variilor retete de ceva timp.
Undeva, cineva a propus uscarea strugurilor in cuptor timp de o ora la foc mediu. De data asta am ascultat, dar data viitoare voi sari peste acest pas.

In timp ce strugurii se uscau la cuptor am facut aluatul. Bine, nu eu, masina de facut paine a framantat si a tinut la cald aluatul pana si-a dublat volumul.
Este vorba despre un aluat de paine. Banuiesc ca ati putea incerca cu aluatul cu care sunteti deja obisnuite.
Am impartit aluatul in doua, dar nu in parti egale.
Biluta mai mare am intins-o un pic mai mare decat tava, astfel imcat sa pot imbraca si peretii.
Am umplut cu struguri si sucul lasat, am inchis bine cu cealalta foaie si am asezat restul de struguri.
(Mi-a ramas un pic de suc pe care l-am folosit dupa ce am scos schiacciata din cuptor.)
Am aruncat tava la cuptor la 200°C in jur de 20-25 de minute.

Data viitoare voi folosi strugurii intregi... in felul aceasta tot sucul va insiropa in mod natural.
Cat traieste omul invata.
Inca nu am reusit sa fac poze, dar arata tare bine si miroase si mai bine.
Voi reveni cu impresii dupa ce o vom devora maine seara.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi